08 Ekim 2014, Çarşamba 09:23:28

HELİKOPTERLER ASELSAN TARAFINDAN MODERNİZE EDİLİYOR

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) 5'inci Ana Bakım Merkezi Komutanlığı, ASELSAN ile birlikte helikopterlerin aviyonik modernizasyonu projesini yürütüyor.
  • bu devirde sayisal haritayi monte etmek is mi? ac cep telefonu bak neredesin. Arada helikopter basina devletten paralari kopartmak ugruna is yapiyor gibi gorunuyor bu sirketler. Tsk'dan bir pasa grubu istegi yapar, sartnameyi yazar, sirketten bir emekli pasa grubu zaten ne istendigini iyi bilir kankalari tarafindan coktan bilgilendirilmistir. sonra bir alisveris olur paralar kazandirilir sirkete. plaketler oduller havada ucar. sonra bir bakmissin bizim pasalar emekli olup musterisi oldugu Aselsan'a yonetici olarak gitmis. Bu tezgah yillardir boyle isliyor. Bu sirketler pet siseyi yesile boyasa , bizim ordu satin alir. sonra parayi kirisirlar.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) 5'inci Ana Bakım Merkezi Komutanlığı, ASELSAN ile birlikte helikopterlerin aviyonik modernizasyonu projesini yürütüyor.

Bu kapsamda ASELSAN tarafından pilotların uçuş esnasında iş yükünü azaltan sistemler, helikopterlerin kokpitine entegre ediliyor. Harita Genel Komutanlığı’nca hazırlanan sayısal haritalama sisteminin kullanıldığı helikopterlerin pilotları uçuş esnasında 3 boyutlu görüntü alabiliyor. Bu sayede sisli ve kötü hava şartlarında dahi pilotlar güven içinde uçabiliyor. Sayısal haritalar, modernizasyon projesi kapsamında ilk kez Jandarma Genel Komutanlığı envanterindeki 5 helikoptere entegre edilerek kullanılmaya başlandı.

PİLOTUN İŞ YÜKÜ AZALDI

ASELSAN Helikopter Programları Direktörü Mustafa Özdemir, projeyle Jandarma Genel Komutanlığının envanterindeki bazı helikopterlerin de modernizasyonunu gerçekleştirdiklerini kaydetti. Yapılan çalışmalarla pilotun iş yükünü azaldığını belirten Özdemir, şunları söyledi:

"Türkiye'de milli ve özgün olarak geliştirilen sayısal harita sisteminin entegrasyonu ilk kez yapıldı. Bu sistem pilota uçuş esnasında ihtiyaç duyabileceği her türlü görsel veriyi sunuyor. Bu şekilde daha güvenli bir uçuş yapılıyor. Pilotun uçuşa konsantre olabiliyor. Bu sistem şu ana kadar 5 helikoptere entegre edildi. Sırada 23 helikopter daha var.” (Hürriyet)

HELİKOPTERLER ASELSAN TARAFINDAN MODERNİZE EDİLİYOR

Yorumlar

sayisal haritayi ~ 10 yıl önce
bu devirde sayisal haritayi monte etmek is mi? ac cep telefonu bak neredesin. Arada helikopter basina devletten paralari kopartmak ugruna is yapiyor gibi gorunuyor bu sirketler. Tsk'dan bir pasa grubu istegi yapar, sartnameyi yazar, sirketten bir emekli pasa grubu zaten ne istendigini iyi bilir kankalari tarafindan coktan bilgilendirilmistir. sonra bir alisveris olur paralar kazandirilir sirkete. plaketler oduller havada ucar. sonra bir bakmissin bizim pasalar emekli olup musterisi oldugu Aselsan'a yonetici olarak gitmis. Bu tezgah yillardir boyle isliyor. Bu sirketler pet siseyi yesile boyasa , bizim ordu satin alir. sonra parayi kirisirlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cahil ~ 10 yıl önce
Askeri alanda kullanılan sayısal haritalar farklıdır. Bu cerraha "bıçakla ameliyat yap" demek gibi bir yorum olmuş. Bilgi sahibi olmadan ilgi sahibi olmak utanılacak bir durumdur. Taş üstüne taş koymamış bir kişi olduğunuz yorumunuzdan anlaşılıyor, umarım biraz utanma duygunuz vardır.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000