23 Şubat 2009, Pazartesi 08:36:04

Helikopterle cezaevinden kaçtı!

Yunanistan'ın başkenti Atina'da 2 mahkum, filmleri aratmayacak bir yöntemle Koridalos Cezaevi'nden ikinci kez kaçmayı başardı.
  • prison break in ab versiyonu,yunan guvenlik gucleri helikopterin sesini duymamislar galiba
  • bunlarda demek ki kurtlar vadisi izliyomuşşş:))
  • Yürü paliokostas.helal olsun sana...

Vasilis Paliokostas ve Arnavut asıllı Alket Rizai, dün yerel saatle 16:00'da ülkenin en büyük ve en iyi korunan cezaevi Karidalos'tan firar etmeyi başardı. 
 
Yunan basın yayın organlarına göre iki mahkum, cezaevi güvenlik duvarını aşarak bahçeye çıktı. 44 yaşındaki Paliokostas ve Rizai, cezaevi çatısı üzerinde alçak uçuşta bekleyen helikopterten atılan asma merdivenle cezaevinden uzaklaştı. 2 kişinin daha aynı aynı helikopterle kaçtıkları belirtiliyor.

Helikoptere muhafız ve polislerin ateş açtıkları ancak helikopteri engelleyemedikleri belirtilirken, bu sırada silahını çıkarmak isterken bir polis yaralandı.

Helikopter, Polidendri ve Kapandriti arasında tarlada bulundu. Mahkum ve yardım eden iki kişinin burada bekleyen ciple uzaklaştıkları belirtiliyor. Helikopter pilotu ise elleri bağlı şekilde bulundu. Pilot, ifadesi alınmak üzere Atina Emniyet Genel Müdürlüğü'ne götürüldü.

Çok sayıda polis, kaçakların yakalanması için bölgede operasyona katılıyor. Bu arada Adalet Bakanlığı Genel Sekreteri Atanasios Andrulakis, cezaevinde incelemelerde bulunuyor.

Helikopterin Atina Uluslararası Havalimanı Elefteros Venizelos'tan hareket ettiği, güzergahını ise İtea olarak bildirdiği açıklandı. Pilotun silah zoruyla kaçakların arkadaşları tarafından güzergahını değiştirdiği ve Koridalos cezaevine yönlendirildiği sanılıyor.

İşlediği suçlardan 25 yıla mahkum olan Paliokostas, kısa bir süre önce Koridalos cezaevine sevk edilmişti. Paliokostas'ın bugün, 2006 yılında cezaevinden helikopterle kaçma suçundan mahkemesine devam edilecekti. Paliokostas, daha önce 9 kişiyle birlikte, adam öldürme, cinayet örgütü kurma, banka soyma ve adam kaçırma suçlarından yargılanmıştı. Fidye için kaçırdığı iş adamlarına "nazik davranmakla" ünlenen Paliokostas, 2008 yazında bir sanayiciden aldığı 2,9 milyon Euro fidye ve çok sayıda silahla yakalanmıştı.

Paliokostas, Yunan polisinin en çok başını ağrıtan suçlulardan biri olarak biliniyor. Ağabeyi ile birlikte 1980'li yıllardan bu yana hırsızlık, cinayet ve adam kaçırma suçundan cezaevine giren 44 yaşındaki Paliokostas, 4 Haziran 2006 yılında ağabeyi Nikos'un kiraladığı helikopterle yine Koridalos cezaevinden kaçmayı başarmıştı. Bu kaçış, Yunanistan'da siyasi depreme neden olmuştu.
 

Helikopterle cezaevinden kaçtı!

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
prison break in ab versiyonu,yunan guvenlik gucleri helikopterin sesini duymamislar galiba

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
bunlarda demek ki kurtlar vadisi izliyomuşşş:))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Yürü paliokostas.helal olsun sana...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000