19 Haziran 2009, Cuma 12:33:07

Helikopterin enkazına ulaşıldı!

Muğla'nın Milas ilçesinde çıkan orman yangınını söndürme çalışmalarına katılan ve su aldığı Geyik Baraj Gölü'ne düşen helikopterin enkazına ulaşıldı...
  • Şehitlerimizin ailelerine sabır diliyorum. Jepimizin başı sağolsun. Yangınla mücadele gibi çok kutsal bir işi icra ederken yaşamlarını yitiren kahramanlarımız UÇTUNUZ DÜŞTÜNÜZ TOPRAK ÜSTİNE TARİHTEN ALTIN BİR YAPRAK ÜSTÜNE!
  • ispartaairport ailesi olarak ölelerimiz Allah'dan (c.c.) rahmet kalanlara sabırlar diliyoruz. İnşaallah şehit olmuşlardır. Çünki ormanımızı kurtarmak için çalışıyorlardı. Bu uğurda hayatlarını verdiler. ispartaairport http://site.mynet.com/ispartaairport/
  • Allah rahmet eylesin. Karacı,Havacı,Denizci Kaç helikopter pilotunun Tanju Hoca ile ortak hatıraları vardır. Alın Yazısı ama zor kabullenilecek bir ölüm şekli.

Orman Genel Müdürlüğü’nün kiralamış olduğu yangın söndürme helikopteri, Aydın'ın Çine ilçesinde çıkan orman yangınını söndürmek üzere dün saat 13.15'te Milas'ın Ekin beldesinden kalkışından 15 dakika sonra Geyik Barajı'nda su aldığı esnada düşmüştü. Helikopterde bulunan 5 kişiden baş pilot Viktor Lytvynov, uçuş teknisyeni Volodymir Koshel, uçuş mühendisi Vyocheslav Sherstobitov yüzerek kurtulmuştu.

Türk pilot Tanju Tezgel ve orman muhafaza memuru Ali Ekin ise kaybolmuştu.

Helikopterin yeri kazadan yaklaşık 5 saat sonra tespit edilebildi. Sivil savunma ekipleri tarafından yatay ve dikey tarama yapabilen sonar cihazı helikopteri buldu. 20 dalgıçın arama yaptığı baraj gölünde kayıp Türk pilot ve orman muhafaza memuruna saat 11.15 sularında ulaşıldı.

KOLUNDA SERUMLA OLAY YERİNE GELDİ

Kazadan kurtulan ve durumu daha iyi Yardımcı Pilot Ugocheston Sheistobitov helikopterin yerini göstermesi için kolunda serum şişesiyle baraj alanına götürüldü. Pilot Victor Lytuynov ise hasta yatağına getirilen dizüstü bilgisayarda Google Earth programı üzerinden helikopterin düştüğü yeri Geyikli'de olay yerindeki Kaymakam Şahin Aslan'a bildirdi. Çalışmalar Victor Lytuynov'un bu şekildeki yönlendirmesiyle yönetildi.

Düşen helikopterin üç Ukraynalı personeli son anda atlayarak kurtulurken, Emekli Binbaşı Tanju Tezgel ve Orman Muhafaze Memuru Ali Ekin helikopterle birlikte sulara gömülmüştü. Emekli Binbaşı Tezgel, helikopter pilotlarının hocasıydı.

Helikopterin enkazına ulaşıldı!

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Şehitlerimizin ailelerine sabır diliyorum. Jepimizin başı sağolsun. Yangınla mücadele gibi çok kutsal bir işi icra ederken yaşamlarını yitiren kahramanlarımız UÇTUNUZ DÜŞTÜNÜZ TOPRAK ÜSTİNE TARİHTEN ALTIN BİR YAPRAK ÜSTÜNE!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
ispartaairport ailesi olarak ölelerimiz Allah'dan (c.c.) rahmet kalanlara sabırlar diliyoruz. İnşaallah şehit olmuşlardır. Çünki ormanımızı kurtarmak için çalışıyorlardı. Bu uğurda hayatlarını verdiler. ispartaairport http://site.mynet.com/ispartaairport/

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Allah rahmet eylesin. Karacı,Havacı,Denizci Kaç helikopter pilotunun Tanju Hoca ile ortak hatıraları vardır. Alın Yazısı ama zor kabullenilecek bir ölüm şekli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000