21 Eylül 2011, Çarşamba 07:45:39

"Helikopterin beynini keçiler söküp götürmedi"

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Berlin Humdoboldt Üniversitesi'nde yapılan toplantının ardından gazetecilerle sohbet etti. Muhsin Yazıcıoğlu kazasıyla ilgili de konuşan Gül, helikopterin düşmesinin ardından cesetlerin başında kara kutunun söküldüğü videoların varlığından bahsetti.
  • Yahu bu ne paranoyadır. Birinin öz eleştirisini kaydedip yayınlıyorlar, ordunun hataları diye sunuyorlar. Özeleştiri kabiliyeti ve olgunluğu çoğu kişide yoktur. Plajda bikinili artis resmi çekiyorlar, yakaladık diye sunuyorlar. Videoda üniformalı birileri varsa orduya sorulur, cevabı alınır. Bir suikast veya cinayet için helikopter düşürmek bana pek akılcı gelmiyor. Bölgenin arazi durumu, yerdeki kar, meteorolojik şartlar, helikopterin performansı ve benzer kazalar dikkate alındığında bu kaza kaçınılmaz gözüküyor.
  • CUMHURBAŞKANI BÖYLE KONULARLA UĞRAŞMAZ. CUMHURBAŞKANI CUMHURBAŞKANI GİBİ KONUŞMALIDIR. MUĞLAK NE OLDUĞU BELLİ OLMAYAN CÜMLELER KULLANMAMALIDIR.SAYIN ABDULLAH GÜL O MEVKİYE POT DURUYOR.
  • altunblk capt. zamanında aynı şüphelere dikkat çekmişti ama hocamı ölmekten beter ettiler!
  • mUHSİN yAZICIOĞLU iSRAİLLE İLGİLİ CİDDİ BELGELER TOPLAMIŞTI VE BUNU YAKIN ÇEVRESİYLE PAYLAŞMIŞTI AMA AÇIKLAYAMADAN MAALESEF VEFAT ETTİ
  • Vay şerefsizler. demek resmen indirdiniz helikopteri aşağıya. Yazık yazık . Allah bunun hesabını sormayacak mı ? . Allah cezanızı versin .
İşte Akşam gazetesinden İsmail Küçükkaya'nın köşesinde yer verdiği Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün o çarpıcı röportajı;

- Hrant Dink ve Muhsin Yazıcıoğlu davasını yakından takip ediyorsunuz...
Her ikisiyle ilgili de Devlet Denetleme Kurulu'nu görevlendirdim. Görüşmeler yaptılar, tam olarak bitirmediler. Doğrusu Muhsin Yazıcıoğluyla ilgili üzücü durumlar ortaya çıktı. İnanmak mümkün değil, ortaya çıkan büyük açıklar oldu. Meclis'te filan bu mesele kapanmıştı. Ama düşen helikopterin beyni, yani her şeyi kaydeden o hafızası yok şimdi ortada. Düşünebiliyor musunuz? Keçiler, söküp götürmedi onu, özel vidalarla sökülüp... Bunun yok olduğunu tespit etti bu denetleme raporu.

- Alperenlerin ihmalle ilgili ciddi tepkileri oldu, hatta Yazıcıoğlu'nun cinayete kurban gittiğine dair açıklamaları...
İnsanın aklının almayacağı çok şey var orada, fazlasını söylemeyeyim. Bu tespit edildikten sora ihbarlar yağdı. Yazmış adam 'Cumhurbaşkanım' diye gönderdi bana. 'Biz görev yapıyoruz zannediyorduk ama şunlar şunlar da var. Al şu videoya bak' diye gönderdiler bana. Baktım ki bir taraftan birileri buzlarda cesetlerle ilgileniyor birileri de bir taraftan vidayı söküyor. Bunların hepsi çıktı ortaya.

- Gelinen aşamada cinayet ihtimali yüksek mi?
Cinayet de diyemeyiz, Onu savcı diyecek. Yanlışlardan hatalardan kaçmak için de olabilir... Savcılık her şeyi ortaya çıkartacak. Çok detaylı çalışıyorlar onu söylemek isterim.

(Akşam)
"Helikopterin beynini keçiler söküp götürmedi"

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 13 yıl önce
Yahu bu ne paranoyadır. Birinin öz eleştirisini kaydedip yayınlıyorlar, ordunun hataları diye sunuyorlar. Özeleştiri kabiliyeti ve olgunluğu çoğu kişide yoktur. Plajda bikinili artis resmi çekiyorlar, yakaladık diye sunuyorlar. Videoda üniformalı birileri varsa orduya sorulur, cevabı alınır. Bir suikast veya cinayet için helikopter düşürmek bana pek akılcı gelmiyor. Bölgenin arazi durumu, yerdeki kar, meteorolojik şartlar, helikopterin performansı ve benzer kazalar dikkate alındığında bu kaza kaçınılmaz gözüküyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
CUMHURBAŞKANI BÖYLE KONULARLA UĞRAŞMAZ. CUMHURBAŞKANI CUMHURBAŞKANI GİBİ KONUŞMALIDIR. MUĞLAK NE OLDUĞU BELLİ OLMAYAN CÜMLELER KULLANMAMALIDIR.SAYIN ABDULLAH GÜL O MEVKİYE POT DURUYOR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
altunblk capt. zamanında aynı şüphelere dikkat çekmişti ama hocamı ölmekten beter ettiler!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
mUHSİN yAZICIOĞLU iSRAİLLE İLGİLİ CİDDİ BELGELER TOPLAMIŞTI VE BUNU YAKIN ÇEVRESİYLE PAYLAŞMIŞTI AMA AÇIKLAYAMADAN MAALESEF VEFAT ETTİ

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Vay şerefsizler. demek resmen indirdiniz helikopteri aşağıya. Yazık yazık . Allah bunun hesabını sormayacak mı ? . Allah cezanızı versin .

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000