26 Mart 2012, Pazartesi 16:40:27

HELİKOPTERİMİZ NEDEN DÜŞTÜ?

Afganistan'da düşen ve 12 askerin şehit olduğu helikopter kazasıyla ilgili TSK'dan açıklama geldi. TSK'nın açıklamasında; "Bulgulara göre helikopter teknik arıza nedeniyle düştü. Enkaz parçaları Türkiye'ye getirildi, teknik inceleme başladı" denildi.
  • Sivil Havacılık bağımsızdır zaten. Sadece uyması gereken kesin sivil havacılık kuralları vardır. Bu kurallara uygunluğu ise tüm ülkelerde devletin denetimi ile sağlanır. TC de bu görev SHGM ye aittir. Uçak firmaları bu kurallara uyarak onaylanmış tesislerinde bakım yapar veya SHGM tarafından onaylı MRO larda bakım yaptırabilir. Bu son derece etkin bir yöntemdir. THY tarihinde, SHGM kurallarına aykırı ,ki bu kurallar milletlerarası geçerli ortak kurallardır, bakım hatasından kaynaklanan uçak kırımı bildiğim kadarı ile yok . Bu bir denetim ve tabii eğitim sonucudur. Kurumsallaşmadır. İnsanımız zekidir .Eğitimsiz se iyi niyetle kural dışı aklınca iş yapar . Yollardaki trafik gibi. World Focus herhalde böyledir. Lütfen genele teşmil etmeyin
  • Dünyada kendisini ispat etmiş ve Sikorsky firmasının en iyi helikopterlerinden birisi olan S-70 model helikopterin teknik arızadan dolayı düştüğü hiç inandırıcı gelmiyor. Acaba bizim Afgan halkıyla olan ilişkilerimizi ABD kıskanmış ve aramızı açmak için düşürmüş olabilirmi?
  • Patronların elinde olan Sivil Havacılığı bir de bağımsız yaparsan var ya, kaza kaçınılmaz olur. Şu anda bile melekler uçuruyor uçaklarımızı. Bağımsız havacılık, kediye ciğer emanet etmeye benzer. Fikir üreteceğiz diye saçmalama düzeyine gelmeyelim. W.Focus kazası ortada, çalışmayan sistemlerle uçuş. Nasıl bağımsızlık istiyorsunuz hala?
  • Askeri uçak kazalarında rapor genellikle Teknik Arıza olarak çıkıyor. Sivil uçaklarda ise teknik arızadan dolayı uçak kırımı ,eğer imalatçının imalat hatasından kaynaklanmıyorsa, yok denecek kadar azdır. Örneğin THY tarihi incelenirse bu açıkça görülecektir. Askeri bakım üslerinin de sivil MRO lar gibi denetlenmesi ve eğitilmesi çok değerli can ve mal kaybını azaltacaktır. Şehitlerimize Allah rahmet eylesin .
  • hiç kimse kusura bakmasın askeri gerçekten bu helicopterin neden düştüğünü açıklamaz bu iş böyledir.. helicopter düşürüldü kim tarafından bilinmez afganistandan neyin ne olduğunu bilmek mümkün değildir malesef.. 2 sene öncede yolda giderken kurmay albay trafik kazasında şehit oldo tabi sözde trafik kazası sadece onun aracına çarpıldı ne tesadüf ama değil mi bu iş böyler böyle.. Şehitlerimize Allahtan Rahmet dilerim ailelerine başsağlığı diliyorum..afganistanda olmak zorundayız stratejik nedenlerden dolayı ancak bu tür olayların olması da insanı derinden üzüyor eğitimli askerlerimiz pilotlarımız kaza sonucu şehit oldular ne diyelim.dediğim gibi teknik arıza oldu denir olay kapanır..klasiktir bu. geçmişde gördük
  • o bölgede yaygın bulunan fım-92 stinger isimli bir kuşun motora girmesiyle düşmüştür. burda helikoptere keçiler yaklaştırılmayarak büyük iş başarılmıştır ayrıca afganistan dağlarında dolaşan kaçakçıların olumsuz koşullardan dolayı verdiği kayıplarda sivil şehit ilan edilerek bölge halkı nazarında sempati kazanılması yoluna gidilmiş ise de yöre halkından yüz bulunamamıştır.
  • Şehitlerimize ALLAH'tan rahmet dilerim. Mekanları cennet olsun..İnşallah bizlere de oralarda yer bulmak nasip olur... ----------------------------------------------- Büyüklerim derdi ki; "Biliyorsan konuş örnek alsınlar bilmiyorsan sus adam sansınlar". Bu durumda susmak en güzelidir... diye düşünüyorum...Yazmış olmak için yazılıyor..İşi bilene bırakınız...Maşallah herkes inceleme uzmanı olmuş... Aksi takdirde her yorum birilerini incitiyor..Kazanın sebebini bulmak bir sonraki kazaları önlemektir. Herkese saygılarımı sunarım..
  • teknik ariza... yurt disi goreve gonderiyorsun. memleketini temsil ediyor.yelkenler suya dusuyor. icinde 20 li yaslarda insan var. olmeye gonderiyorsun...ayip lan. harbiden ayip yaw.
  • KEŞKE SİVİLHAVACILIKDA ASKERİ HAVACILIK GİBİ OLSA SİVİLHAVACILIKTA ÇOK GÖRDÜK GERÇEK OLMAYAN BİR ETİKETLE UÇAK DÜŞTÜMÜ PİLOTAJ HATASI DENİLİYOR BU KONU ARAÇIN NEKADAR YÜKSEKLİKTE UÇTUĞU ÖNEM TAŞIYOR KOBRA HELİKOPTERLERİN UÇUŞ YÜKSEKLİĞİ DENİZDEN 3720METRE AFGANİSTAN ORTALAMA DENİZDEN YÜKSEKLİĞİ ORTALAMA YAKLAŞIK 1800 METRE ARADA 1920 METRE TABANDAN YÜKSELMESİ GEREKİYOR DAHA FAZLA YÜKSELİNDE MALUM TEKNİK ARIZA İLE KARŞILAŞIŞIYOR MOTORA YETERLİ OKSİJEN GİTMEYİNCE YANMAYAN BENZİN MOTORU BOĞUYOR KAÇINILMAZ KIRIM GELİYOR AYRICA HEDEF GÖZETEREK ATIŞ YAPIRKEN ARACIN ÜZERİNDEKİ BORDAYA BAKILIRMI? AYRICA CAN DERDİNE DÜŞMÜŞ BİR MİLİS BUNU HİÇ DİKKATE ALMAZ MAKSADI KENDİNİ KORUMAK ARACI İMHA ETMEKTİR HELİKOPTER VURULDUĞU DÜŞÜMCESİNDEYİM SAYGILARIMLA
  • Sayın yorumcular, askeri kaza ve kırımlar hiçbir zaman ilgili birliklere ait personel tarafından incelenmez, bu olayları inceleyen kurullar değerlendirme ve denetleme başkanlıklarına ait uzmanlar tarafından, idari, teknik, malzeme, pilotaj vs alanlarda detaylı incelenir sonuçlar MKR yani müşterek kanaat raporu olarak hata yüzdelerine ayrılarak gerekli ünitelere bildirilerek hatalı bölümler gereken yaptırımlar ortaya konulur; gereken yapılır (ör : uçuştan ayırma, terfi geciktirmesi, görevden alma gibi) Bu birimlere her türlü uçuş birlik komutanlığının üzerinde rütbeler tarafından komuta edilir.
İşte o açıklama:

1. Afganistan’da Kabil Bölge Komutanlığı emrinde bulunan ve 16 Mart 2012 tarihinde görev uçuşu esnasında kaza-kırım geçiren askerî helikopterimiz ile ilgili olarak incelemelerde bulunmak üzere olay mahalline giden 12 kişilik Kaza-Kırım Heyetimiz yurda dönmüştür.

2. Elde edilen ilk bulgular, helikopterin teknik bir arıza nedeniyle kaza-kırıma uğradığı yönündedir.

3. Helikopter enkazı ile ilgili parçalar Türkiye’ye getirilmiş ve teknik incelemelere başlanmıştır. Teknik incelemelerin tamamlanmasını müteakip hazırlanacak rapor, kamuoyunun bilgisine sunulacaktır.
HELİKOPTERİMİZ NEDEN DÜŞTÜ?

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

Misafir ~ 12 yıl önce
Sivil Havacılık bağımsızdır zaten. Sadece uyması gereken kesin sivil havacılık kuralları vardır. Bu kurallara uygunluğu ise tüm ülkelerde devletin denetimi ile sağlanır. TC de bu görev SHGM ye aittir. Uçak firmaları bu kurallara uyarak onaylanmış tesislerinde bakım yapar veya SHGM tarafından onaylı MRO larda bakım yaptırabilir. Bu son derece etkin bir yöntemdir. THY tarihinde, SHGM kurallarına aykırı ,ki bu kurallar milletlerarası geçerli ortak kurallardır, bakım hatasından kaynaklanan uçak kırımı bildiğim kadarı ile yok . Bu bir denetim ve tabii eğitim sonucudur. Kurumsallaşmadır. İnsanımız zekidir .Eğitimsiz se iyi niyetle kural dışı aklınca iş yapar . Yollardaki trafik gibi. World Focus herhalde böyledir. Lütfen genele teşmil etmeyin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Dünyada kendisini ispat etmiş ve Sikorsky firmasının en iyi helikopterlerinden birisi olan S-70 model helikopterin teknik arızadan dolayı düştüğü hiç inandırıcı gelmiyor. Acaba bizim Afgan halkıyla olan ilişkilerimizi ABD kıskanmış ve aramızı açmak için düşürmüş olabilirmi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Patronların elinde olan Sivil Havacılığı bir de bağımsız yaparsan var ya, kaza kaçınılmaz olur. Şu anda bile melekler uçuruyor uçaklarımızı. Bağımsız havacılık, kediye ciğer emanet etmeye benzer. Fikir üreteceğiz diye saçmalama düzeyine gelmeyelim. W.Focus kazası ortada, çalışmayan sistemlerle uçuş. Nasıl bağımsızlık istiyorsunuz hala?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Askeri uçak kazalarında rapor genellikle Teknik Arıza olarak çıkıyor. Sivil uçaklarda ise teknik arızadan dolayı uçak kırımı ,eğer imalatçının imalat hatasından kaynaklanmıyorsa, yok denecek kadar azdır. Örneğin THY tarihi incelenirse bu açıkça görülecektir. Askeri bakım üslerinin de sivil MRO lar gibi denetlenmesi ve eğitilmesi çok değerli can ve mal kaybını azaltacaktır. Şehitlerimize Allah rahmet eylesin .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
hiç kimse kusura bakmasın askeri gerçekten bu helicopterin neden düştüğünü açıklamaz bu iş böyledir.. helicopter düşürüldü kim tarafından bilinmez afganistandan neyin ne olduğunu bilmek mümkün değildir malesef.. 2 sene öncede yolda giderken kurmay albay trafik kazasında şehit oldo tabi sözde trafik kazası sadece onun aracına çarpıldı ne tesadüf ama değil mi bu iş böyler böyle.. Şehitlerimize Allahtan Rahmet dilerim ailelerine başsağlığı diliyorum..afganistanda olmak zorundayız stratejik nedenlerden dolayı ancak bu tür olayların olması da insanı derinden üzüyor eğitimli askerlerimiz pilotlarımız kaza sonucu şehit oldular ne diyelim.dediğim gibi teknik arıza oldu denir olay kapanır..klasiktir bu. geçmişde gördük

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
o bölgede yaygın bulunan fım-92 stinger isimli bir kuşun motora girmesiyle düşmüştür. burda helikoptere keçiler yaklaştırılmayarak büyük iş başarılmıştır ayrıca afganistan dağlarında dolaşan kaçakçıların olumsuz koşullardan dolayı verdiği kayıplarda sivil şehit ilan edilerek bölge halkı nazarında sempati kazanılması yoluna gidilmiş ise de yöre halkından yüz bulunamamıştır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Şehitlerimize ALLAH'tan rahmet dilerim. Mekanları cennet olsun..İnşallah bizlere de oralarda yer bulmak nasip olur... ----------------------------------------------- Büyüklerim derdi ki; "Biliyorsan konuş örnek alsınlar bilmiyorsan sus adam sansınlar". Bu durumda susmak en güzelidir... diye düşünüyorum...Yazmış olmak için yazılıyor..İşi bilene bırakınız...Maşallah herkes inceleme uzmanı olmuş... Aksi takdirde her yorum birilerini incitiyor..Kazanın sebebini bulmak bir sonraki kazaları önlemektir. Herkese saygılarımı sunarım..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
teknik ariza... yurt disi goreve gonderiyorsun. memleketini temsil ediyor.yelkenler suya dusuyor. icinde 20 li yaslarda insan var. olmeye gonderiyorsun...ayip lan. harbiden ayip yaw.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
KEŞKE SİVİLHAVACILIKDA ASKERİ HAVACILIK GİBİ OLSA SİVİLHAVACILIKTA ÇOK GÖRDÜK GERÇEK OLMAYAN BİR ETİKETLE UÇAK DÜŞTÜMÜ PİLOTAJ HATASI DENİLİYOR BU KONU ARAÇIN NEKADAR YÜKSEKLİKTE UÇTUĞU ÖNEM TAŞIYOR KOBRA HELİKOPTERLERİN UÇUŞ YÜKSEKLİĞİ DENİZDEN 3720METRE AFGANİSTAN ORTALAMA DENİZDEN YÜKSEKLİĞİ ORTALAMA YAKLAŞIK 1800 METRE ARADA 1920 METRE TABANDAN YÜKSELMESİ GEREKİYOR DAHA FAZLA YÜKSELİNDE MALUM TEKNİK ARIZA İLE KARŞILAŞIŞIYOR MOTORA YETERLİ OKSİJEN GİTMEYİNCE YANMAYAN BENZİN MOTORU BOĞUYOR KAÇINILMAZ KIRIM GELİYOR AYRICA HEDEF GÖZETEREK ATIŞ YAPIRKEN ARACIN ÜZERİNDEKİ BORDAYA BAKILIRMI? AYRICA CAN DERDİNE DÜŞMÜŞ BİR MİLİS BUNU HİÇ DİKKATE ALMAZ MAKSADI KENDİNİ KORUMAK ARACI İMHA ETMEKTİR HELİKOPTER VURULDUĞU DÜŞÜMCESİNDEYİM SAYGILARIMLA

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Sayın yorumcular, askeri kaza ve kırımlar hiçbir zaman ilgili birliklere ait personel tarafından incelenmez, bu olayları inceleyen kurullar değerlendirme ve denetleme başkanlıklarına ait uzmanlar tarafından, idari, teknik, malzeme, pilotaj vs alanlarda detaylı incelenir sonuçlar MKR yani müşterek kanaat raporu olarak hata yüzdelerine ayrılarak gerekli ünitelere bildirilerek hatalı bölümler gereken yaptırımlar ortaya konulur; gereken yapılır (ör : uçuştan ayırma, terfi geciktirmesi, görevden alma gibi) Bu birimlere her türlü uçuş birlik komutanlığının üzerinde rütbeler tarafından komuta edilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000