17 Şubat 2010, Çarşamba 07:33:02

Helikoptere havai fişek atan eylemci yandı!

Polis helikopterine havai fişek atan eylemcinin işi zor!
  • 2006 yılında bu helikopter zaten kendi kendine düşmüştü.havai fişekle hayli hayli düşer.Amerikalıların bile gözü korktu uçurmuyorlar.
  • O polis düşmanı teröristi helikopterin kızaklarına bağlayıp havai fişeği böğrüne böğrüne atmak lazım...

IMF toplantısını protesto gösterilerinde polis helikopterini havai fişekle vurmaya çalışan Ali Haydar Ben’in 12 yıldan 36 yıla kadar hapsi istendi.

İstanbul’dakİ IMF toplantıları süresince gerçekleştirilen protesto gösterilerinde polis helikopterine havai fişek atılmasıyla ilgili soruşturma tamamlandı. İstanbul Cumhuriyet Savcısı Hikmet Usta tarafından hazırlanan 21 sayfalık iddianamede 8 sanığın Maoist Komünist Parti (MKP) adlı terör örgütü ile bağlantılı oldukları iddia edildi ve “Örgüt son dönemlerde cezalandırma türü eylemlere yönelmiş olup, Emekli Piyade Albay Aytekin İçmez, Bursa’da MKP-HKO militanlarınca düzenlenen silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmiştir. Örgüt eylemi üstlenmiştir” ifadelerine yer verildi. İddianamede, 20 Kasım 2009’da gönderilen ihbar mailinde polis helikopterine havai fişek saldırısı eylemini Ali Haydar Ben’in yaptığının anlatıldığı kaydedildi. Havacılık Şube Müdürlüğü’nün havai fişekle ilgili olarak yazdığı yazıda, hava fişeğin cinsi, büyüklüğü ve patlayıcı madde özelliklerine bağlı olarak helikopterlerin uçuş hızı ve pervanenin dönüş hızı göz önüne alındığında olası temas halinde “yabancı madde hasarı (YA-MA-HA) etkisi yapabileceğinin anlatıldığına iddianamede yer verildi. Yazıda ayrıca havai fişeğin yakıt deposu, pervane hasarına, gövde hasarına, mika bölümlerin ve pencerelerin kırılmasına, içeri girmesi durumunda kokpit ve kabin içi yangına sebep olabileceği, uçuş personelini ve kamu güvenliğini tehlikeye düşüren sonuçneden olacağı da bildirildi. Havai fişekli saldırıyı düzenlediği iddialarını kabul etmeyen Ali Haydar Ben’in ”terör örgütü üyesi olmak, patlayıcı madde kullanmak“ gbi suçlarından 12 yıldan 36 yıla kadar hapsi istendi. Diğer 7 kişinin de 7 yıldan 33 yılya 33 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep edildi.

(Vatan)

Helikoptere havai fişek atan eylemci yandı!

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
2006 yılında bu helikopter zaten kendi kendine düşmüştü.havai fişekle hayli hayli düşer.Amerikalıların bile gözü korktu uçurmuyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
O polis düşmanı teröristi helikopterin kızaklarına bağlayıp havai fişeği böğrüne böğrüne atmak lazım...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000