16 Mart 2010, Salı 14:01:31

"HELİKOPTER TAKİP EDİLİYORDU"

Yazıcıoğlu'nun ailesinden Meclis'e başvuru: Helikopter NTV aracılığıyla takip edildi. NTV'nin açıklaması tatmin edici değil, çünkü...
  • su testisi su yolunda kırılır ( atasözü )
  • bir Muhsin gider bin Muhsin gelir. "keser döner sap döner gün gelir hesap döner"
  • ahh reıs ahh kıme bıraktın bızlerı

Muhsin Yazıcıoğlu’nun ailesi helikopter kazasında NTV’den yapılan yüzlerce aramanın etkisi olduğu iddiasından vazgeçmiyor. Yazıcıoğlu ailesince Meclis Araştırma Komisyonuna gönderilen mektupta bu kuşku yeni iddialarla tekrar gündeme geldi ve mutlaka araştırılması istendi. Ailenin yeni iddiasına göre NTV’nin sabit telefon santrali üzerinden yapılan görüşmeler açıklandığı gibi Greenwich'e göre değil yerel saate göre. Servis sağlayıcı şirket Borusan ile kurum arasında da bu konuda sözleşme var.

Helikopter kazasından sonra Taraf gazetesi TİB kayıtlarına dayanarak NTV’nin helikopter Çağlayancerit’ten henüz kalkmadan önce aramaya başladığı, aramaların aralıksız olarak 3 saati aşkın devam ettiğini iddia etmişti. NTV ise yaptığı açıklamada aramaların Greenwich saatine göre yapıldığını ve kazadan sonra gerçekleştiğini açıkladı. Taraf gazetesi bu bilginin ortaya çıkmasından sonra manşetinden özür diledi. Ancak aile iddiasından vazgeçmiyor. Aile adına avukatları aracılığıyla Meclis Muhsin Yazıcıoğlu Araştırma Komisyonu’na 10 sayfalık bir mektup gönderdi. Mektupta, “NTV iddiaları araştırılmalıdır” bölümünde şunlar söylendi:

HELİKOPTER TAKİP EDİLİYORDU

“Biz helikopterin takip edildiğine inanıyoruz. Bu kadar olumsuz sonucun bir araya gelmesinin mümkün olmadığı düşüncesindeyiz. Helikopterdeki mobil telefonların aranmak suretiyle havada olduğu sürece her an koordinatının bilindiği dolayısıyla NTV’nin veya NTV de biri ya da birilerinin bilerek ya da bilmeyerek bu aramalarla helikopterin takibini sağlamış olabileceği kuşkusunu taşıyoruz. Bu kuşkunun giderilmesi gerekir. Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığınca bu konuda soruşturma devam etmekle birlikte Meclis araştırma komisyonunca ilgililerin sorgulanmasını talep ediyoruz.”

NTV AÇIKLAMASI TATMİN EDİCİ DEĞİL

Mektupta NTV’nin yaptığı, “Saat farkı var. Biz helikopter düştükten sonra aramaya başladık” açıklaması yeterli bulunmayarak yeni bilgiler sunuldu. Ailenin kendi yaptığı araştırmada ulaştığı sonuçlara göre iddia şöyle:

“Harici yaptığımız araştırmayla NTV'nin sabit telefon santralinin servis sağlayıcısının Borusun olduğu, Borusan üzerinden yapılan görüşmelerde yerel saat uygulamasına tabi olduğu, zira Greenwich saati ile yerel saatlerin karıştırılmaması için uluslararası senkrasizasyon sözleşmesi yapıldığı Türkiye'nin buna dahil olduğu Borusan'ın da bu çerçevede yerel saat uygulaması içerisinde bulunduğu emsal olarak pek çok telefon kaydında yerel saat bildirildiği anlaşılmaktadır. Böylece NTV’nin saat farkı iddiasının yerinde olmadı inancındayız.”

YAZICIOĞLU AİLESİNDEN SORULAR

NTV iddiasından vazgeçmeyen aile mektupta komisyon üyelerinin konuya daha yakından bakmasını istedi ve şu taleplerde bulundu:
“Biz NTV yetkililerinin ve ilgili çalışanlarının TİB kayıtları esas alınarak sorgulanmasının yapılarak; ‘Neden arandığını, aramanın neden 8 ayrı sabit telefondan yapıldığını, aranmış olmasına rağmen neden görüşülmediğinin açıklanmasını talep ediyoruz.

Çünkü bu arada aynı telefonlarla NTV’nin aradığı süre içerisinde başkaları aramış ve görüşme yapmışlardır. Telefonlar çekmektedir. Arama devam etse görüşme olacaktır. Bu bakımdan görüşmenin neden 5 sn ile sınırlandırıldığı sorgulanmalıdır. Böylece içimizdeki var olan derin kuşkunun aydınlatılmasını talep ediyoruz.

Şayet NTV gerçekten uydu üzerinden görüşme yapmış ve Greenwich saati esas alınmışsa bu durumda diyeceğimiz yoktur. Ancak mevcut deliller bunu doğrulamamaktadır. Bu kuşkunun komisyonunca giderileceğine inanıyoruz.”

(İnternethaber)

"HELİKOPTER TAKİP EDİLİYORDU"

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
su testisi su yolunda kırılır ( atasözü )

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bir Muhsin gider bin Muhsin gelir. "keser döner sap döner gün gelir hesap döner"

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ahh reıs ahh kıme bıraktın bızlerı

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000