03 Temmuz 2008, Perşembe 15:37:39

Helikopter sıkıntısı baş gösterdi!

Avrupa'da özellikle Yunanistan'da geçen yıl meydana gelen orman yangınlarının artması ile kiralık helikopterler yüksek ücretler ile Avrupa'ya gitti. Türkiye de bu yüzden kiralık helikopter bulmakta zorlanıyor.
  • Yangın afeti ile kiralık araçla mücadele edilemez.Bütçe ayrılıp Bir sistem ve teşkilat kurulması gerekir Aksi halde kısa sürede ormansız kalacağız.Bu hükümetin başta gelen görevi olmalıdır.İşletme ve pilot temini için askeri, sivil bütün havacılık kuruluşları kullanılmalı.Yüksek su kapasiteli deniz uçakları ve helikopterler alınmalıdır.Bu uçaklar memleketimiz için askeri uçak kadar gereklidir

Yangın sezonunun başlamasına rağmen Mersin gibi bazı illere yangın helikopteri halen gönderilemedi. Küresel ısınma nedeni ile Avrupa'da ve en çok helikopter kiralanan Ukrayna'da çıkan orman yangınlarının artması kiralık helikopter fiyatlarını ikiye katladı.

Ukrayna ile Rusya'dan kiralanan orman yangın söndürme helikopterlerinin saatlik ücretinin 3 bin dolardan 6 bin dolara yükseldiği bildiriliyor.

Orman Genel Müdürlüğü kendi bünyesine alacağı yangın helikopterlerinin altyapısını hazırlarken, Ukrayna'nın da her geçen yıl helikopterlerin saatlik kira ücretini arttırması Orman Genel Müdürlüğü'nü kendi helikopterini almaya zorluyor.

Helikopter kirala işleri yapan bir firmanın yetkilisi, özellikle yangın helikopteri sıkıntısı çekildiğini doğrulayarak, fiyatların yükseldiğini söyledi.

Mersin'de de bu yıl helikopter gelmediği için çıkan yangınlara Antalya ve Adana'dan gelen helikopterler müdahale ediyor.

En son Gülnar ilçesinde bozuk orman alanında çıkan yangını Adana'dan gelen helikopter söndürdü.

Helikopter sıkıntısı baş gösterdi!

Yorumlar

Demirkuş ~ 16 yıl önce
Yangın afeti ile kiralık araçla mücadele edilemez.Bütçe ayrılıp Bir sistem ve teşkilat kurulması gerekir Aksi halde kısa sürede ormansız kalacağız.Bu hükümetin başta gelen görevi olmalıdır.İşletme ve pilot temini için askeri, sivil bütün havacılık kuruluşları kullanılmalı.Yüksek su kapasiteli deniz uçakları ve helikopterler alınmalıdır.Bu uçaklar memleketimiz için askeri uçak kadar gereklidir

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000