24 Temmuz 2008, Perşembe 08:01:49

Helikopter pistinde facia!

Antalya Kundu'daki 5 yıldızlı Venezia Palace Deluxe Resort Hotel'in helikopter pistinde düzenlenen köpük partisinde, köpük püskürtme makinesinin yere düşmesi faciaya neden oldu.

Antalya Kundu'daki 5 yıldızlı Venezia Palace Deluxe Resort Hotel'in helikopter pistinde düzenlenen köpük partisinde, köpük püskürtme makinesinin yere düşmesi faciaya neden oldu. Makinenin su ile temas etmesi sonucu elektrik kaçağından 2'si turist, 3 kişi öldü. 2 kişi de yaralandı

Köpük partisi sırasında, köpük sıkma makinesi yere düştü. Yerde biriken suyla temas eden makinede elektrik kaçağı meydana geldi. Su ile iletilen elektrik, kimlikleri henüz belirlenemeyen biri İsrailli, diğeri Rus iki turist ile animasyon görevlisi 20 yaşındaki Fikret Şakacı öldü. Cihaz sorumlusu 31 yaşındaki Tuncay Duran ile Kazakistanlı 21 yaşındaki Lanin Gorgi yaralandı. Yaralılar Anadolu Hastanesi'ne gönderildi. jandarma soruşturma başlattı.

Otelin Genel Müdürü Mehmet Yılmaz, kazanın, özel bir şirketin üstlendiği köpük partisi sırasında köpük sıkma aletini kullanan operatörün dengesini kaybederek düşerken aleti de düşürmesi sonucu meydana geldiğini belirtti.

Alet düştüğünde ortamın ıslak olması nedeniyle elektrik kaçağı meydana geldiğini ve bir Rus, bir İsrailli, bir Türk'ün olayda yaşamını yitirdiğini, iki kişinin de yaralandığını ifade eden Yılmaz, ölen turistlerin kimliklerinin tespit çalışmalarına başlandığını söyledi.

Yılmaz, köpük partisini Element adlı taşeron firmaya düzenlettiklerini söyledi. Köpük partilerinde ilk kez böyle üzücü bir kaza olduğunu belirten Yılmaz, kaza sırasında pistte 70'e yakın turistin dans ettiğini söyledi.

Kundu mevkiinde bulunan otel, 100 bin metrekarelik alan üzerine kurulu. Venedik'te bulunan San Marco Meydanı mimarisi bulunan tesiste, San Marco Meydanı'ndaki San Marco Basilica'sı, Dükler Sarayı, Campanile Kulesi, Cafe Florian ve Venedik'teki Rialto Köprüsü'nün birebir benzerleri bulunuyor.

Toplam 540 odası bulunan tesiste, 3 bin 500 metrekarelik açık havuz, 20 kişilik açık jakuzi havuzu, kapalı havuz, çocuk havuzu, su kaydırakları, hamam, sauna, fitness center bulunuyor.

BAŞKA OTELDE İKİ KAZA DAHA

Yine Kundu'da bulunan 5 yıldızlı 'Titanic Beach Resort Hotel'in dün saat 23.00'te düzenlenen plaj partisinde, sahilde yakılan ateşin üzerine düşen İngiliz turist Gaile Evens ile oğlu 11 yaşındaki Tessy Evens'in kolları yandı. Özel Lara Hastanesi'ne kaldırılan kadın turist ve oğlunun tedavisi yapıldı.

Aynı otelin plaj partisinde müzik yapan 19 yaşındaki DJ Anıl Koşar'ı da elektrik çarptı. Yaralanan Koşar, Özel Lara Hastanesi'nde tedaviye alındı.

Titanic Beach Resort Hotel Genel Müdürü Gökhan Özbatır, "Küçük kazalar yaşadık, hem turist misafirimiz hem de DJ'miz iyi" dedi.

 

Helikopter pistinde facia!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000