07 Aralık 2018, Cuma 15:28:56

Helikopter pisti davası sonuçlandı!

Battal İlgezdi ile 6 çalışanın, envanterde helikopter olmamasına rağmen, belediyeye ait yeşil alana mevzuata aykırı helikopter pisti yaptırıp ücretsiz olarak özel kullanıma sundukları iddiasıyla ilgili "görevi kötüye kullanma" suçundan yargılandıkları dava karara bağlandı.
  • Helikopter iniş alanı inşa etti diye suçlanmak ancak memleketimizde görülmesi mümkün. Traji komik hadise. İnanılır gibi değil.

İstanbul Anadolu 15. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz  sanık Sadık Semih Kayhan ile sanık avukatları katıldı.

Tüm sanıkların avukatı İnan Bektaş, iddianamede yer alan hususların  gerçeğe aykırı olduğunu ileri sürerek, "Buranın isale hattında kaldığı, İstanbul  Büyükşehir Belediyesi izin vermeden buraya helikopter pisti yaptırıldığı, özel  kullanıma sunulduğu gibi gerçeğe aykırı hususlarla dava açılmıştır. Böyle bir  durum söz konusu değildir. Beraatlerine karar verilmesini talep ediyoruz." dedi.

Battal İlgezdi ile bir kısım sanıkların avukatı Ali Diren de  müvekkillerine yüklenen "görevi kötüye kullanma" suçunun unsurlarının  oluşmadığını savunarak, "Şu anda helikopter pisti İstanbul Valiliği kayıtlarına  geçmiş ve bu şekilde kullanılmaktadır. Ayrıca belediyenin afet koordinasyon  merkezi de burada mevcuttur. Böylece mevzuata uygun işlem tesis edildiği  doğrulanmıştır. Üçüncü kişilere herhangi bir menfaat temin edilmemiştir. Herhangi  bir kamu zararı oluşmamıştır. Çevredeki yeşil alan park olarak düzenlenmiş ve  kamuya açılmıştır. Beraatlerine karar verilmesini istiyoruz." ifadelerini  kullandı.

Son sözü sorulan sanık Sadık Semih Kayhan ise suçsuz olduğunu  belirterek, baraatine karar verilmesini talep etti.

Davayı karara bağlayan mahkeme hakimi Enver Kumbasar, görevi kötüye  kullanma suçunun unsurları oluşmadığı gerekçesiyle sanıkların beraatlerine karar  verdi.

İDDİANAMEDEN

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, sanıklar  hakkında belediye envanterinde helikopter olmamasına rağmen Ataşehir İlçesi  Barbaros Mahallesi 249 pafta 3387 ada 1 parsel sayılı taşınmazın yanındaki  belediyeye ait yeşil alana mevzuata aykırı olarak helikopter pisti (heliport)  yaptırmak ve belediye encümeninin 7 Nisan 2011 tarihli kararıyla bu pisti Ağaoğlu  Şirketler Grubunun ücretsiz kullanımına bırakmak suçlamasıyla ihbarda bulunulduğu  belirtilmişti.

İddia üzerine mülkiye müfettişlerince inceleme yapıldığı ifade edilen  iddianamede, 3 bin 350 metrekare yüz ölçümlü park alanının 1 Ekim 2010'dan  itibaren ilgili şirket tarafından helikopter pisti olarak kullanıldığı,  helikopter hangarı ve pist yönetimi amaçlı 630 metrekare, depo amaçlı 100  metrekare kapalı alan bulunduğu, kalan 2 bin 620 metrekarenin ise helikopter  pisti olarak kullanıldığı ve yeşil alanın betonlaştırıldığı aktarılmıştı.

İSKİ Genel Müdürlüğü'nün, Ataşehir Belediyesi'ne gönderdiği yazıda  isale hattında kaldığı gerekçesiyle söz konusu yerdeki inşaatın kaldırılması,  aksi takdirde bölgede oluşacak maddi ve manevi zararlar ile yaşanacak susuzluktan  belediyenin sorumlu olacağının bildirdiği aktarılan iddianamede, İstanbul  Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı'nın da imar planında  park alanı olan yerde İmar Kanunu'nun 3. maddesine aykırı olarak heliport  inşasına müsaade edilmeyeceğinin bildirildiği kaydedilmişti.

İddianamede, bu iddialara ilişkin bilirkişiler tarafından hazırlanan  raporda, söz konusu alanın ilgili yürürlükteki planlarda kamuya ait park alanı  olduğu, bu alanın 2 bin 620 metrekarelik kısmında açık helikopter pisti  bulunduğu, 620 metrekare helikopter hangarı ve 100 metrekarede depo alanı olmak  üzere toplam 730 metrekarelik kapalı alanın yer aldığı anlatılmıştı.

"Deprem ve benzeri doğal afetlerde, olağanüstü durumlarda kullanılması  ve hibe edilmesi" şeklinde karar alınmasına rağmen özel statüde kullanılan alanın  hibe edilmediği, dolayısıyla kamu kullanımına kapatıldığı vurgulanan iddianamede,  Battal İlgezdi, belediye başkan yardımcıları Gül Coşkun, Sadık Semih Kayhan,  Hüseyin Hışme, Yapı Kontrol Müdürleri Leyla Bölen ve Cenan Arslan ile Yapı  Kontrol Müdür Vekili Mehmet Ali Düzova'nın "görevi kötüye kullanma" suçundan  altışar aydan ikişer yıla kadar hapisle cezalandırılmaları istenmişti.

Helikopter pisti davası sonuçlandı!

Yorumlar

Vah memleketim ~ 5 yıl önce
Helikopter iniş alanı inşa etti diye suçlanmak ancak memleketimizde görülmesi mümkün. Traji komik hadise. İnanılır gibi değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Heliport ~ 5 yıl önce
“Üçüncü kişilere menfaat temin edilmemiştir” diye savunma yapan avukatın savunmasını bu resim doğruysa çürütmüştür.
... ~ 5 yıl önce
Dün Tayyip e ,Zafer havalimanini yapti diye saydiriyodunuz ama. O helikopter pistini kullanacak, onu söyle bana.
FO ~ 5 yıl önce
Keşke metni okuyup öyle yorum yapsaydınız.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000