21 Haziran 2010, Pazartesi 12:47:56

Helikopter kazasının nedeni hala açıklanmadı!

18 Haziran 2009’da, Muğla’nın Milas ilçesindeki Geyik Barajı’na düşen K-32 tipi yangın söndürme helikopterinin düşüş nedeni aradan geçen 1 yıla karşın hala açıklanmadı.

Helikopterdeki 5 kişiden 3 Ukraynalı pilot kurtulurken, Türk pilot emekli binbaşı Tanju Tezgel ile orman muhafaza memuru Ali Ekin  hayatını  kaybetmişti.

18 Haziran 2009’da Geyik Barajı’na düşen K 32 tipi yangın söndürme helikopterinin düşüş nedeni aradan geçen 1 yıla karşın hala açıklanmadı. Helikopterdeki 5 kişiden 3 Ukraynalı pilot kurtulurken, Türk pilot emekli binbaşı Tanju Tezgel ile orman muhafaza memuru Ali Ekin hayatını kaybetmişti.

 Türkiye’yi yasa boğan helikopter kazası 18 Haziran’da meydana  gelmişti . Aydın’ın Çine ilçesindeki orman yangınına  müdahale  için Geyik Barajı’ndan su alan Milas Orman İşletme Müdürlüğü’ne bağlı Kamov 32 tipi helikopter, su aldıktan bir süre sonra baraja düşmüştü. 

HELİKOPTERİN DÜŞÜŞ SEBEBİ TESPİT EDİLEMEDİ

 Milas Bodrum Havalimanı’nda konuşlanan üç adet yangın söndürme uçağının görev  sürelerini  tamamlaması üzerine uçuş mürettebatına teşekkür için Milas’a gelen Orman Genel Müdürü Osman Kahveci gazetecilerin sorularını cevaplamıştı.

 Muğla genelinde önceki yıl verilerine bakıldığında yangınla  mücadelede  en başarılı sezonun geçirildiğini anlatan Kahveci, şöyle konuşmuştu: "Bu yıl Muğla genelinde yangınla başarılı bir sezon geçirdik. Ancak Haziran ayında hepinizin bildiği gibi üzücü bir kaza yaşadık. Bu kazada iki personelimizi kaybettik. Helikopterin düşüş nedeni henüz tespit edilebilmiş değil. Kaza kırım ekibi incelemelerini sürdürüyor. Sonuca ulaşılmasının hemen ardından rapor kamuoyuyla paylaşılacak."

UNUTULMAZ KAZA

Aydın’ın Çine ilçesindeki orman yangınına müdahale için Milas’tan hareket eden yangın söndürme helikopteri, su alırken baraja düşmüş helikopterdeki 5 kişiden 3 Ukraynalı pilot kurtulmuştu. Olayda, Türk pilot emekli binbaşı Tanju Tezgel ile orman muhafaza memuru Ali Ekin de ölmüştü. Tezgel’in cesedine kazadan 1 gün, Ekin’in cesedine ise dört gün sonra ulaşılmıştı.


 

Helikopter kazasının nedeni hala açıklanmadı!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000