05 Nisan 2009, Pazar 09:56:25

Helikopter kazasında yeni bir tartışma

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun kazadan yaklaşık bir saat sonra ilgili birimlere enkazın nokta tespitini rapor ettiği ileri sürüldü.
  • ben basından beri iddia ediorum bu iş kesinlikle çok ii düşünülmüş komplike yapılmış fakat çok açıkları olan bir sabotaj cvp bekleyen ve gün ışığına çıkmayı bekleyen çok soru var byeterkii delilleri karatmasınlar bu ülkede kurumlara malesef güvenilmioo Eger kamuoyu baskısı olmassaa gerçekten zor...
  • BU ATV/SABAH YİNE NE YAPMAYA ÇALIŞIYORLAR ACABA ??
  • yazıdanda anlaşılacağı gibi bilgi teknolojileri kurumu kıvırmış

BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu'yla beraber 6 kişinin öldüğü helikopter kazasında  Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun kazadan yaklaşık bir saat sonra ilgili birimlere enkazın nokta tespitini rapor ettiği ileri sürüldü. Ancak kurum yaptığı yazılı açıklamayla unu yalanladı.

ATV Haber'de TC Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'na ait bir belge ele geçirildiği vurgulandı. Buna göre helikopter saat 15.30 sularında düştü. Haberin duyulması 16.30'u buldu. TC Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu cep telefonu sinyalleriyle nokta yer tespiti yapmaya çalıştı. Bu çalışmalar kazanın ilk dakikalarında sonuç verdi. 3 farklı GSM operatöründen alınan sinyallerle belirlenen koordinatlar 16.25'ten itibaren ilgili birimlere gönderildi.  atv'nin iddiasına göre kurumun verdiği yazılı belgede "Helikopterin bulunduğu bildiriler yer kaza meydana geldikten sonra 25.03.2009 tarihinde saat 16.25'te kurumumuzca yapılan yer tespiti sonucunda ilgili mercilere bildiriler yer tespitiyle örtüşmektedir" ifadesi yer aldı.

KURUM YALANLADI

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı konuyla ilgili yaptığı açıklamada iddiaları yalanladı. Kurumdan yapılan açıklamada şöyle denildi: "Sözkonusu helikopter kazası ile olarak bildirilen telefonların hizmet aldığı baz istasyonu ve hedef numaranın bulunabileceği 1 km eninde 30 km boyunda aralık ile ilgili başlangıç ve bitiş açıları, baz istasyonuna olan uzaklıkları ile koordinatlar aynı tarihte saat 16.25 itibariyle tespit edilerek ilgili kurumlara bildirilmiş, nitekim enkaz, olumsuz coğrafi ve iklim koşullarına rağmen bildirilen bu bölgede yapılan aramalarda bulunmuştur.
Bilindiği gibi sinyal alınan telefonlarla ilgili olarak yapılan yer tespiti çalışmalarında varılan/varılacak sonuç telefonun ya da telefonu kullanan kişinin birebir bulunduğu yeri göstermeyip o yerdeki baz istasyonlarının sıklık durumuna göre bulunabilecekleri muhtemel alanı ifade etmektedir. İlgili makamlara verilen bu bilgiler dışında, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından sözlü veya yazılı hiçbir açıklama yapılmamış ve haber ajanslarına da herhangi bir basın bildirisi gönderilmemiştir."

Helikopter kazasında yeni bir tartışma

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
ben basından beri iddia ediorum bu iş kesinlikle çok ii düşünülmüş komplike yapılmış fakat çok açıkları olan bir sabotaj cvp bekleyen ve gün ışığına çıkmayı bekleyen çok soru var byeterkii delilleri karatmasınlar bu ülkede kurumlara malesef güvenilmioo Eger kamuoyu baskısı olmassaa gerçekten zor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
BU ATV/SABAH YİNE NE YAPMAYA ÇALIŞIYORLAR ACABA ??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
yazıdanda anlaşılacağı gibi bilgi teknolojileri kurumu kıvırmış

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000