18 Haziran 2009, Perşembe 17:13:54

Helikopter kazasında ilginç tesadüf

Muğla'nın Milas ilçesinde yangın helikopterinin baraja düşmesi sonucu kaybolan emekli pilot binbaşı Tanju Tezgel'in Kahramanmaraş'ta düşen BBP helikopterinin pilotu Kaya İstektepe'nin uçuş öğretmeni olduğu ortaya çıktı.
  • kendısının bende cok emeklerı vardır kendısıylede yangın sondurmede cok calısmıstık bugun kaza yerınde ıdım kendısıne allahtan rahmet dılıyorum mekanı cennet olsun bır dahada boyle kazalar olmasın
  • İyi bir pilot ,İyi bir helikopter öğretmeni, iyi bir insan
  • İnşallah sağdır. Bende çok emeği var.

Arkadaşının cenaze törenine de katılan Bursalı emekli binbaşı Tezgel, İstektepe için, "Onu tarif edecek kelime bulamıyorum" demişti.

Bursa'nın Mudanya ilçesinde oturan ve görev yaptığı 80'li yıllarda Güneydoğu'da çok sayıda başarılı hava operasyonuna imza atan Tanju Tezgel (63), emekli olduktan sonra çok sayıda özel hava şirketi ve Sivil Savunma Arama Kurtarma Birlik Müdürlüğü'nde görev yaptı. Uçmak, kitap okumak ve seyahat etmeyi en büyük hobisi olarak gören Tezgel, üyesi olduğu Pilotlar Derneği'nin internet sitesinde 1980 yılında Ankara Oran'a helikopteriyle yaptığı zorunlu inişi de detaylarıyla anlatmıştı. Tanju Tezgel, kendisini Atatürkçü, vatanını seven ve uçmayı seven bir çilekeş olarak tanımlıyordu.

Bir internet sitesinin forumunda Dağlıca'da 12 şehit verdiğimiz olayla ilgili de yorum yapan Tanju Tezgel, "Şu anda neler söylenir, neler yazılmalıdır? 1975 yılında oralarda görev yapmış bir helikopter pilotuyum. Bugün 12 şehit ve kayıplarımız var. Demek ki bu gün, yani 21 ekim 2007'ye kadar hiç yol almamışız" diye yazmıştı.

BBP Lideri Muhsin Yazıcoğlu'nun hayatını kaybettiği helikopter kazasının pilotu olan Kaya İstektepe'nin okuldan uçuş öğretmeni olan Tanju Tezgel, "Onu tarif edecek söz bulamıyorum. İyi bir insan ve iyi bir pilottu. Uçuş tecrübesi de çok iyiydi" demişti.

Helikopter kazasında ilginç tesadüf

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
kendısının bende cok emeklerı vardır kendısıylede yangın sondurmede cok calısmıstık bugun kaza yerınde ıdım kendısıne allahtan rahmet dılıyorum mekanı cennet olsun bır dahada boyle kazalar olmasın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
İyi bir pilot ,İyi bir helikopter öğretmeni, iyi bir insan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
İnşallah sağdır. Bende çok emeği var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000