23 Eylül 2011, Cuma 07:58:18

HELİKOPTER KAZASINDA ÇOK İLGİNÇ BİR SORU...

BBP eski lideri Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği helikopter kazası soruşturmasında, ilginç bir detay ortaya çıktı...
Savcı, bölgede görev yapan askerleri sorgularken, "Hava Kuvvetleri eski Komutanı Faruk Cömert, sizlere 'Başkanın kalemi kırıldı' dedi mi" diye sordu
 
Türkiye son günlerde Muhsin Yazıcıoğlu'nun öldüğü kazaya kilitlendi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün "Helikopterin kara kutusu vidalarından sökülüp çıkartılmış" açıklamasının ardından gözler tekrar bu kazaya çevrildi! Şimdi herkes "kara kutuyu kim çaldı?" diye sorarken kazanın soruşturmasından da ilginç bir detay ortaya çıktı.
 
3 KOMUTAN DA SORGULANDI
 
Takvim'in haberine göre; kaza soruşturmasını yürüten Malatya Başsavcı Vekilliği, bölgede arama-tarama faaliyetlerini yöneten, döneminAdanaJandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali Lapanta, Kahramanmaraş İl Jandarma Alay Komutanı Albay Sezai Akgün ve Elazığ İl Jandarma Komutanlığı Asayiş Şube Müdürü Yarbay Ahmet Ergeç'i sorguladı.

3 askeri yetkiliye öncelikle Yazıcıoğlu'nun helikopterine ilişkin arama faaliyetlerinin neden aksadığı soruldu. Ardından gelen soru ise ilginçti.
 
HİÇBİRİ BUNU DUYMAMIŞ
 
Başsavcı Vekili Özden Doğan ve Özel Yetkili Savcı Şeref Gürkan, 3 sanığa, "EskiHava KuvvetleriKomutanı Faruk Cömert'in, kazadan bir hafta önce 'Başkanın (Muhsin Yazıcıoğlu) kalemi kırıldı' diye konuştuğu ileri sürüldü, bu konuda bilginiz var mı?" diye sordu. Savcı, Cömert'in bu sözlerini,BBPYüksek İstişare Kurulu Üyesi Kubbettin Bayar'ın kulağına gelen duyumlara dayandırdı. Sanıkların üçü de bu soruya, "Duymadım" ya da "Haberim yok" şeklinde kısa yanıtlar verdi.
 
EMİR KİMDEN?
 
Tek başına bir anlamı bulunmayan bu sorunun arkasında ise 33 yıldır çözülemeyen bir faili meçhul cinayet yatıyor. Çünkü Faruk Cömert'in ağabeyi Bedrettin Cömert, Hacettepe Üniversitesi'nde öğretim üyesiyken 1978'de öldürülmüştü. Cinayetle ilgili Avrupa Ülkücü Türk Dernekleri Federasyonu'nun Eski Başkanı Lokman Kondakçı, 1979'da, dönemin İçişleri Bakanı Hasan Fehmi Güneş'e, "Bedrettin Cömert'in ölüm emrini Muhsin Yazıcıoğlu verdi" diyordu.
 
JİTEM'İ YALANLADI
 
Başsavcı Vekili Doğan, Yazıcıoğlu'nun helikopterininJİTEMtarafından düşürüldüğü iddiasını soruşturmak için Tuğgeneral Lapanta'ya, "JİTEM'de görev yaptınız mı?" sorusunu yöneltti.
 
Lapanta'nın yanıtı şöyle oldu: JİTEM, uydurma bir söz. Jandarma teşkilatında yasalarla kurulmuş istihbarat birimleri var."
HELİKOPTER KAZASINDA ÇOK İLGİNÇ BİR SORU...

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000