05 Temmuz 2016, Salı 20:44:51

Helikopter kazasında bölgeden ilk fotoğraflar

Üst düzey askeri yetkililerin de bulunduğu helikopter, Yağlıdere ile Alucra ilçeleri sınırındaki Tohumluk köyü kırsalında düştü. Olay yerinden ilk görüntüler gelmeye başladı.
  • Oncelikle sehitlerimize rahmet, yaralilarimiza acil sifalar dilerim.Hava araclarinda sivillerin tasinmasi, birkac yil oncesine kadar Genel Kurmay Baskanliginin emrine tabi idi. Fakat terorist ile mucadele harekat bolgesinde cok buyuk sikintilar yarattigi icin, harekat kontrolunde helikopter bulunan komutanliga bu yetki devredildi. Yani o helikopterde bolge komutani oldugundan yapilan iste bir hukuksuzluk soz konusu olmamaz. Zaten komutan bizzat yolcudur. Aileler ile sehit ailesi ziyaretine gidilmis ve donuste bu olay gerceklesmistir. Malumunuz toplumsal yapi ve geleneklerimiz aile ziyaretlerinde eslerin bulunmasini uygun bulur. Sehit ailesi ziyaretine es goturmek hem dogal hem zaruridir. Bayanlarin ve cocuklarin ne isi var diye dusunenler, bu acidan bakarsa anlayacaklarini dusunuyorum. Sehit aileleri ile, aile sicakliginda gorusmektir niyet. Kaldi ki yine son birkac yildir guneydogu bolgesinde, butun kamu kurumlarinda calisanlarin es ve cocuklarini sayisiz kere tasimisimdir. (ilce savcilari, kaymakamlar, hakimler gibi)
  • Hep askeri araclara oluyor diyen var olum cahilmisiniz nesiniz bilginiz yok fikrinizde olmasın adamlar arazi içinde alçaktan ucuyorlar bunun sebepleri var 30000feetten yayla gibi ucan adamlar anlamaz..fuzelere karsı tedbir olarak alcak uculur işin taktik safhasını pilotlara bırakın bi zahmet onlar sizin gibi para verip pilot olmadılar sonucta 10yıl okudu adamlar biras saygı gösterin.ayrıca helikopter bulut içi oldugunda öyle stabil kalmaz cok iyi alet bilgisi ve pratik gerektirir bazen o bile yetmeyebilir cunku bu helikopterler buzlanma tehlikesiyle karsı karsıya kalır hani motoru falan gitti mi öyle ucak gibi suzule suzule mecburi iniş yapmaz taş gibi düşer sizin gibi cahillere anlatmaya kalksam 40gunde bitmez .bir cok faktör olabilir olayda bu kıyaslamaları hem ucakcı hem helikopterci olarak yapıyorum butun milletimizin başı sagolsun
  • Basimiz saolsun sadece merak vefat edenler sadece askermi? Sivillerin hepsi kurtulmusmu? 7 sehit 8 yaralidan aklima takildi
  • Olum ne garib bir sey ya ne zaman nerde nasil gelecegi belli degil bayramin birinci gunu sehit oldular
  • Mekanları cennet olsun
  • Askeri hava aracında, asker yakını da olsa hangi gorev ve yetki ile sivil ikişiler hangi amaç ve kapsamda bulunabiliyor. Kaza halinde, hangi sigorta ölen ve veya yaralananı kapsıyor. Bunun sorumlusu kimdir. Hangi yetki ile almıştır lütfen bilen varsa açıklamasını rica ederim.
  • Allah şifa versin, ölenlerede Allah yardım etsin.
  • Bu kaza sabotaj deyilsa benda salagin onde gideniyim
  • Tsk ya yıllardır saldıran bazı malum kesimlerin ağzına şimdi sakız olur kazada ölen siviller.kim nasıl izah edecek hesabını kim verecek? Ne desek boş allah rahmet etsin kazada ölen ve şehit olanlara.
  • Bu ülkenin kaderi bu. Artık değişmez.Umarım açlık sefalet düşer yollara. akplilerin aç kaldıkları günleri görür güleriz beraberce.

İçerisinde üst düzey askeri yetkililerin de bulunduğu helikopter, Yağlıdere ile Alucra ilçeleri sınırındaki Tohumluk köyü kırsalında düştü.

Olayın ardından Giresun Valisi Hasan Karahan bölgeye gitti. AKUT ve sağlık ekiplerinin de olay yerine sevk edildiği öğrenildi.

Bu arada, Ramazan Bayramı dolayısıyla Giresun'da bulunan Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli de Jandarma Bölge Komutanlığına geçerek basına kapalı toplantı gerçekleştirdi.

Canikli, yaklaşık 1 saat süren toplantı sonrası olay yerine hareket etti.

BAŞBAKAN YILDIRIM'DAN AÇIKLAMA
Haberin geldiği sırada İzmir'de bulunan Başbakan Binali Yıldırım, kaza ile ilgili ilk açıklamayı yaptı. Yıldırım, şunları kaydetti:

"Jandarma bölge komutanı, Tohumlu bölgesindeki bir karakola bayram programına gidiyor. Yanında diğer arkadaşlar ve eşleri. Toplam 15 kişi. Giresun’a dönüş yolunda, tahmini 40 kilometre kala henüz nedeni bilinmeyen bir şekilde helikopter kaza kırıma uğruyor. Şuanda kurtarma çalışmaları devam ediyor. Yaralılar var. Vefat olduğu yönünde haberler var. Gelişmeleri takip ediyoruz. Kurtulanlar var yaralı. Kurtulamayanlar var. Arazide çok atık olduğu için erişimde sorun var. Civardaki köylüler ciddi katkı sağlıyorlar.

Şehitlerimiz ve yaralılar var ama sayıyı vermek yanlış olur. İlk gelen bilgi görüşle ilgili problem olduğu yönünde. Kazanın sebebi etraflıca araştırılacak. Yararlılar hastaneye götürüldü. Gelen bilgiler çelişkili ancak 5 ya da daha fazla kişi hastaneye kaldırıldı. Terör saldırısı ihtimali gözükmüyor. Tamamen olumsuz hava şartları kaynaklı bir kaza kırım olduğu anlaşılıyor. Genelkurmay Başkanımız ve Genel Başkan Yardımcımız Nurettin Canikli ile görüştüm. Vali ve genel başkan yardımcımız olay yerindeler. Başımız sağ olsun." 

GÖRGÜ TANIĞI OLAYI ANLATTI
Olay yerine ilk ulaşan köylülerden Gültekin Karaca o anları anlattı. Karaca, yaptığı açıklamada, helikopterin düştüğü sırada bölgede havanın sisli olduğuna dikkat çekerek “Büyük ihtimalle helikopter sisten düştü. Büyük bir gürültü koptu. Ardından gürültünün olduğu yere doğru 20 kişiyle ulaştık. Yaralılara müdahale ettik. Hemen 112 ve 155’i aradık. Düşen yere araçla ulaşmak imkansızdı. Ulaşınca hemen helikopterin parçaları ile yaralıları yola indirdik. Kendi araçlarımızla 9 yaralıyı taşıdık. Oradan da ambulanslara teslim ettik" dedi.

Askeri ekiplerin bölgede arama tarama çalışması yaptığını ifade eden Karaca "Bölge çok sık ormanlık bir alan. Yaralılardan bir bayanın vefat ettiğini gördüm. Çocuklardan birinin kolu da kırıktı” diye konuştu.

HELİKOPTERDEKİLERİN İSİMLERİ BELLİ OLDU
Giresun'un Alucra ilçesinde bir şehit yakını ve askeri personel ile bayramlaştıktan sonra Giresun'a dönüşte Alucra ilçesinde orman alana düşen helikopterde buluna 15 kişinin isimleri belirlendi.

Helikopterde Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru, eşi Nuran Doğru ve küçük kızı Berrin Doğru; Kurbay Başkanı Binbaşı Ünal Bayhan, eşi Didem, oğlu Erdal ve kızı Işıl Bayhan; İl Jandarma Komutan vekili Yarbay Sadettin Şahin ve eşi Nihal Şahin; Ast Personel Üstçavuş Cemalettin Çoban, Uzman Çavuş Adem Kara ve eşi Semra Kara; Pilot yüzbaşı Hilmi Özer, Pilot üsteğmen Yüksel Kandemir ve Teknisyen Ast. Çavuş Muhammet Bedek'in bulunduğu kaydedildi. Tuğgeneral Mustafa Doğru'nun yaralı olduğu bildirildi.

CUMHURBAŞKANI'NDAN TAZİYE TELGRAFI
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Giresun'da helikopterin düşmesi nedeniyle şehit olan askerler için Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'a ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal'a, birer taziye telgrafı gönderdi.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Giresun'da bölgedeki karakollara bayramlaşmaya giden Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru ve beraberindekileri taşıyan helikopterin düşmesi nedeniyle, Orgeneral Akar'a ve Orgeneral Ünal'a başsağlığı diledi.

Telgrafında üzüntülerini bildiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehitlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa dileklerini iletti.

7 ŞEHİT 8 YARALI
Giresun'dan gelen son bilgilere göre; askeri helikopter kazasında, helikopterde bulunan 15 kişiden 7'si şehit oldu. 8 kişinin ise yaralı olarak hastanelerde tedavisinin devam ettiği öğrenildi.

Olay yerinden ilk görüntüler;





 

Helikopter kazasında bölgeden ilk fotoğraflar

Yorumlar Tüm Yorumlar (22)

Bir bilen ~ 8 yıl önce
Oncelikle sehitlerimize rahmet, yaralilarimiza acil sifalar dilerim.Hava araclarinda sivillerin tasinmasi, birkac yil oncesine kadar Genel Kurmay Baskanliginin emrine tabi idi. Fakat terorist ile mucadele harekat bolgesinde cok buyuk sikintilar yarattigi icin, harekat kontrolunde helikopter bulunan komutanliga bu yetki devredildi. Yani o helikopterde bolge komutani oldugundan yapilan iste bir hukuksuzluk soz konusu olmamaz. Zaten komutan bizzat yolcudur. Aileler ile sehit ailesi ziyaretine gidilmis ve donuste bu olay gerceklesmistir. Malumunuz toplumsal yapi ve geleneklerimiz aile ziyaretlerinde eslerin bulunmasini uygun bulur. Sehit ailesi ziyaretine es goturmek hem dogal hem zaruridir. Bayanlarin ve cocuklarin ne isi var diye dusunenler, bu acidan bakarsa anlayacaklarini dusunuyorum. Sehit aileleri ile, aile sicakliginda gorusmektir niyet. Kaldi ki yine son birkac yildir guneydogu bolgesinde, butun kamu kurumlarinda calisanlarin es ve cocuklarini sayisiz kere tasimisimdir. (ilce savcilari, kaymakamlar, hakimler gibi)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İnsan olun ~ 8 yıl önce
Hep askeri araclara oluyor diyen var olum cahilmisiniz nesiniz bilginiz yok fikrinizde olmasın adamlar arazi içinde alçaktan ucuyorlar bunun sebepleri var 30000feetten yayla gibi ucan adamlar anlamaz..fuzelere karsı tedbir olarak alcak uculur işin taktik safhasını pilotlara bırakın bi zahmet onlar sizin gibi para verip pilot olmadılar sonucta 10yıl okudu adamlar biras saygı gösterin.ayrıca helikopter bulut içi oldugunda öyle stabil kalmaz cok iyi alet bilgisi ve pratik gerektirir bazen o bile yetmeyebilir cunku bu helikopterler buzlanma tehlikesiyle karsı karsıya kalır hani motoru falan gitti mi öyle ucak gibi suzule suzule mecburi iniş yapmaz taş gibi düşer sizin gibi cahillere anlatmaya kalksam 40gunde bitmez .bir cok faktör olabilir olayda bu kıyaslamaları hem ucakcı hem helikopterci olarak yapıyorum butun milletimizin başı sagolsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Allah rahmet eylesin ~ 8 yıl önce
Basimiz saolsun sadece merak vefat edenler sadece askermi? Sivillerin hepsi kurtulmusmu? 7 sehit 8 yaralidan aklima takildi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Offfff offff ~ 8 yıl önce
Olum ne garib bir sey ya ne zaman nerde nasil gelecegi belli degil bayramin birinci gunu sehit oldular

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kr.Hvc. ~ 8 yıl önce
Mekanları cennet olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yetkili ve sorumlu kim ~ 8 yıl önce
Askeri hava aracında, asker yakını da olsa hangi gorev ve yetki ile sivil ikişiler hangi amaç ve kapsamda bulunabiliyor. Kaza halinde, hangi sigorta ölen ve veya yaralananı kapsıyor. Bunun sorumlusu kimdir. Hangi yetki ile almıştır lütfen bilen varsa açıklamasını rica ederim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cevap ~ 8 yıl önce
Siviller için görev ve yetki yok,protokol gelenek vs denebilir ama hukuk devletinde bunların yeri yoktur. helikoptere kimlerin bineceğini emrine helikopter görevlendirilen komutanlık yetkilisi(burada giresun j.bölge komutanı) uçuş görev formu hazırlayıp imzalayarak bunları bunları alıp buradan buraya götüreceksin diye pilota veriyor.Tabi bu olayda bu form var mı? varsa bile bu siviller için böyle olmayan bir yetki kullanılamaz. Doğal olarak herhangi bir sigortanın kapsamına girmez,askeri helikopter ve uçakların sigortası yoktur, emekli sandığından istifade ettikleri için bu kapsamda tedavi giderleri vb. karşılanır.Neresinden tutulsa elde kalacak bir durum, bir Türkiye klasiği. Allah rahmet etsin yaralılara acil şifalar.
Pilot ~ 8 yıl önce
Askeri uçaklardauçanlara sigorta diye birşey yoktur.sadece memur ölüm tazminatı alır
Geçmiş olsun ~ 8 yıl önce
Allah şifa versin, ölenlerede Allah yardım etsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
¿? ~ 8 yıl önce
Bu kaza sabotaj deyilsa benda salagin onde gideniyim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilot ~ 8 yıl önce
Evet sen bir salaksın
metin ~ 8 yıl önce
Tsk ya yıllardır saldıran bazı malum kesimlerin ağzına şimdi sakız olur kazada ölen siviller.kim nasıl izah edecek hesabını kim verecek? Ne desek boş allah rahmet etsin kazada ölen ve şehit olanlara.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sefalet ~ 8 yıl önce
Bu ülkenin kaderi bu. Artık değişmez.Umarım açlık sefalet düşer yollara. akplilerin aç kaldıkları günleri görür güleriz beraberce.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000