18 Nisan 2017, Salı 17:27:47

Helikopter kazasında 12 kişi şehit oldu

İçinde 7 polis, 1 hakim, 1 astsubay ve 3 mürettebatın bulunduğu helikopter ile irtibat, kalkıştan 10 dakika sonra kesildi. Tunceli Valisi, "Helikopterin olumsuz hava şartlarından dolayı düştüğü değerlendirilmektedir" açıklamasında bulundu. Enkaza ulaşan arama kurtarma ekipleri, "Düşen helikopterdeki yolcu ve mürettebatın tamamı şehit oldu" dedi.
  • :(
  • Şehit olan vatan evlatlarımıza allahtan rahmet diliyorum.Mekanları cennet olsun.
  • Mekanınız cennet olsun... sözler kifayetsiz zaman durdu.....
  • her sisli havada nedense haberler aynı
  • Allah rahmet eylesin . Ailelerinede Alllah sabir versin
  • 112 yi arayıp yaralılarımız var demişlerdi hani :(
  • Şehitlerimize Allah rahmet eylesin.Bu kaza büyük ihtimal ile, rahmetli Yazıcıoğlu kazası ile aynı karakterdedir.Tecrübeli helikopter pilotları da sanırım böyle düşünüyordur.Yer kar,sis var.Sisi geçemeyip,kara çarpma olayı.Suikast,sabotaj falan deyip olayı çarpıtmasın kimse.Çok üzücü bir olay.Çare,eğitim ve pilotlara asla, ama asla uçacaksın diye baskı ve zorlama yapmamaktır.Arama kurtarma konusu geliştirilmelidir.Allah bir daha yaşatmasın.
  • Allah sehitlerimizi rahmet eylesin. Geride kalan yakinlarina sabir versin. Sehitler ölmez..
  • bolgede cok insana hizmet ediyorlar ama maalesef bunlar da oluyor, Allah şehitlere rahmet eylesin, yakınlarına sabırlar versin ..
  • Sis+kar=vertigo

Emniyet Genel Müdürlüğü’ne ait Sikorsky S-70 Blackhawk tipi helikopter ile irtibat Tunceli’nin Pülümür ilçesindeki kalkışından 10 dakika sonra kesildi. Tunceli Valiliği, helikopterde 7 polis, 1 hakim, 1 astsubay ve 3 mürettebatın bulunduğunu bildirdi. Valilik açıklamasında, "Helikopterin olumsuz hava şartlarından dolayı düştüğü değerlendirilmektedir" denildi.

Arama kurtarmaya destek için Diyarbakır, Elazığ, Erzincan ve Erzurum'daki AFAD ekibi de dahil olmak üzere, tırmanma ve dağcılık alanında uzman 43 personel olay yerine gönderildi.

Enkaza ulaşan arama kurtarma ekipleri, "Düşen helikopterdeki yolcu ve mürettebatın tamamı şehit oldu" dedi.

"Köylüler helikopterin sendelediğini ifade ediyor"

Tunceli'nin Pülümür Belediye Başkanı Müslüm Tosun, "Köylüler helikopterin 1-2 sorti yaptığını, sendelediğini ifade ediyorlar. Helikopterin tekrar devam ettiğini, görüş alanının dışına çıktığını söylüyorlar. Köylüler, helikopterin inişe yeltendiğini ve tekrar yükseldiğini anlatıyorlar" dedi.

Kendisinin de Kocatepe köyündeki vatandaşlarla katıldığı arama kurtarma çalışmalarına ilişkin bilgi veren Tosun, helikopterin bulunabileceği alana bu köyden araçların gidemediğini belirtti. Sis sebebiyle arama kurtarma helikopterlerinin uçamadığını söyledi.

"Karla kaplı bölgede sis çok fazla"

Tosun, “Bölgede sis çok fazla. Şimdi rüzgar yok, sakin. Bölge sarp ve kayalık bir alan, halen karla kaplı. Bölgede kazıyıcı, yükleyici kepçemiz, Özel İdare'nin greyderi, kepçesi var. Yol kapalı. Orayı da arazi araçlarıyla açmaya çalışıyoruz. Belediyeden de 7-8 arkadaş çalışmalara katılıyor. Onun dışında 100'den fazla vatandaş arama çalışmasına katıldı. Bölge tamamen karla kaplı. Ovacık'a bağlanan, yazın yaylacıların kullandığı bir yol var. İş makineleriyle bu yolu açmaya çalışıyoruz. Orayı açarsak araçlarla helikopterin bulunabileceği alana çıkma şansımız olacak. Kar kalınlığı 1 metre civarında, belli noktalarda, rüzgarın doldurduğu yerlerde daha da fazla” diye konuştu.

"112'yi aradı" iddiası yalanlandı

DHA'nın haberine göre arama çalışmaları sürerken helikopterin mürettebatından bir kişi 112'yi telefonla arayıp, "7 yaralımız var" diyerek yardım istedi. Tunceli Valilik yetkilileri ise bölgedeki bir karakoldan "7 yaralı var" diye teyid edilmemiş bir bilginin 112'ye aktarıldığını, ancak basınla paylaşılan bu bilginin doğru olmadığının anlaşıldığını söyledi.

Helikopter kazasında 12 kişi şehit oldu

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

:( ~ 7 yıl önce
:(

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kemal biteroğlu ~ 7 yıl önce
Şehit olan vatan evlatlarımıza allahtan rahmet diliyorum.Mekanları cennet olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Şehidim ~ 7 yıl önce
Mekanınız cennet olsun... sözler kifayetsiz zaman durdu.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sis ~ 7 yıl önce
her sisli havada nedense haberler aynı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yazik ~ 7 yıl önce
Allah rahmet eylesin . Ailelerinede Alllah sabir versin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Canıtın ~ 7 yıl önce
112 yi arayıp yaralılarımız var demişlerdi hani :(

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Şehit ~ 7 yıl önce
Şehitlerimize Allah rahmet eylesin.Bu kaza büyük ihtimal ile, rahmetli Yazıcıoğlu kazası ile aynı karakterdedir.Tecrübeli helikopter pilotları da sanırım böyle düşünüyordur.Yer kar,sis var.Sisi geçemeyip,kara çarpma olayı.Suikast,sabotaj falan deyip olayı çarpıtmasın kimse.Çok üzücü bir olay.Çare,eğitim ve pilotlara asla, ama asla uçacaksın diye baskı ve zorlama yapmamaktır.Arama kurtarma konusu geliştirilmelidir.Allah bir daha yaşatmasın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Emtu ~ 7 yıl önce
Allah sehitlerimizi rahmet eylesin. Geride kalan yakinlarina sabir versin. Sehitler ölmez..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
vatandas ~ 7 yıl önce
bolgede cok insana hizmet ediyorlar ama maalesef bunlar da oluyor, Allah şehitlere rahmet eylesin, yakınlarına sabırlar versin ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dönerci ~ 7 yıl önce
Sis+kar=vertigo

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yer ~ 7 yıl önce
Yer helikoptere çarpmış, geçmiş olsun.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000