27 Eylül 2009, Pazar 08:15:40

Helikopter hangarı tamamlandı

Sağlık Bakanlığı tarafından Çanakkale’ye gönderilen ve hangarı tamamlanamadığı için bir süre havaalanında konuşlanan ambulans helikopter, gerekli çalışmalarının bitirilmesiyle Bahattin ve Huriye Demircioğlu Devlet Hastanesi’nin bahçesinde yapılan piste göreve başladı.

Yetkililer 2 Eylül tarihinde Çanakkale’ye gelen ambulans helikopterin hangarın tamamlanması ile hastane bahçesinde konuşlanmaya başladığını belirterek, “Sağlık Bakanlığı’nın Türkiye çapında yapmış olduğu 17 helikopterden bir tanesi olan A-109-E dediğimiz son model hava aracımız hangarın tamamlanmasını kadar bir süre havaalanında konuşlanmıştı. Bu çalışmaların bitmesi ile hastane bahçesindeki gerçek yerimizde göreve başladık. Ambulans helikopterde 2 pilot, 1 doktor ve bir paramedik görev yapıyor Yaklaşık olarak havada 2,5 saat kalabilen helikopterimizin sürati 250 kilometreyi buluyor. 500 kilometrelik bir saha içinde hareket edebilen helikopterimiz diğer helikopterlerden farkı bir özellik taşıyor. Özellikle adalara uçuşlarda herhangi bir sebeple olağanüstü durumda deniz üzerine iniş yaptığında yan taraflarda bulunan flokları açılarak su üstünde belirli bir süre kalabiliyor. Buda içinde bulunanların bir süre hayatta kalmalarına olanak sağlıyor” dedi.

Gündoğumundan günbatıma kadar hizmet veren helikopterde pilot olarak Gürhan Özdoğan dışında Mücahit Doyuk ve Uğur Çakmak, Doktor olarak İlgin Peker ve Yonca Yiğit, Paramedik olarak Ergin Çevik ve Ersoy Sevindik, teknisyen olarak da Ahmet Şahin görev yapıyor.

Helikopter hangarı tamamlandı

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000