27 Eylül 2009, Pazar 14:45:19

Helikopter enkazını bulan köylüler ödüllendirildi

Kahramanmaraş'ta Büyük Birlik Partisi'nin (BBP) merhum lideri Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki 5 kişinin ölümüyle sonuçlanan helikopter kazası sonrasında enkazı bulan köylüler ödüllendirildi.
  • YERIN DOLMAZ KOCA REİS MEKANIN CENNET OLSUN

Kahramanmaraş'ın merkeze bağlı Döngel köyünde Kültür ve Spor Şöleni düzenlendi.

Yöreye ait çeşitli gelenek ve görenekleri yaşatıldığı şölende bu yıl helikopter kazasında hayatını kaybeden Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekilere de geniş yer ayrıldı.

Helikopter enkazını bulan ekibin içerisinde birçok Döngellinin yer almasından dolayı da ayrı bir önemi olan program kapsamında Yazıcıoğlu'nun hayatını anlatan bir belgesel sunumu yapıldı. Belgeseli izleyenler duygulu anlar yaşarken, BBP Kahramanmaraş Merkez İlçe Başkanı Hayrettin Aslanbey'in gözyaşlarına hakim olamadı.

Yazıcıoğlu'nun hayatını anlatan belgeselin sunumunun ardından, helikopter enkazını bulan ekiple ilgili hazırlanan sinevizyon gösterisi izlendi. Enkaz arama çalışmalarına yer verilen sinevizyonda, 17 kişinin de fotoğrafları gösterildi. Bu gösteriminden sonra da, helikopter kazasında hayatını kaybedenler için dualar edildi. Programda, enkazı bulan ekipte yer alan 12 kişiye ödülleri takdim edilirken, diğer 5 kişinin ise Sivas'a çalışmaya gittikleri belirtildi.

Ödül takdimin ardından teşekkür konuşması yapan BBP Kahramanmaraş Merkez İlçe Başkanı Hayrettin Aslanbey, programda çok duygulu anlar yaşadığını anlatarak, "Teknolojinin dahi aşamadığı yolları bugün bu gönüldaşlarımız enkaza ulaştılar. Onlara ben minnettarım. Çok teşekkür ediyorum." dedi.
Enkazı bulan ekibin içerisinde yer alan Döngel Köyü eski muhtarı Yılmaz Dilki de enkaza nasıl ulaştıklarını anlattı. O anki duyguların dile getirilmesinin çok zor olduğunu ifade eden Dilki, 17 kişinin de büyük sıkıntılar yaşadığını vurgulayarak şunları söyledi: "Bir sürü dedikodular edildi, iftiralar atıldı. Filan yerden para alındı dediler. Bizim kesinlikle ne bir kuruş isteğimiz var, ne de böyle talepte bulunduk. Şuan aldığımız ödül en büyük ödül. Köyümüzün, çevremizin bizi tebrik etmesi hepsinden büyük ödül."

Döngel Eğitim ve Yardımlaşma Derneği Metin Ertürk ise açıklamasında köy halkı olarak Muhsin Yazıcıoğlu'na karşı büyük sevgi beslediklerini dile getirdi.
Yüksek katılımın da bunun bir göstergesi olduğuna dikkat çeken Ertürk, "Herkes şu anda duygu yüklü. Muhsin Yazıcıoğlu'nu çok seviyoruz. Çünkü, büyük Türkiye'yi hayal ediyordu. Biz de acizane olarak böyle bir şey tertipledik. Amacımız sadece insanlık ve sevgi." şeklinde konuştu.

Programa, BBP Kahramanmarş İl Başkanı Nedat Türk, Merkez İlçe Başkanı Hayrettin Aslanbey, 2009 yerel seçimlerinde BBP'nin Kahramanmaraş Belediye Başkan Adayı olan Bekir Kılıç'ın yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Helikopter enkazını bulan köylüler ödüllendirildi

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
YERIN DOLMAZ KOCA REİS MEKANIN CENNET OLSUN

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000