18 Haziran 2009, Perşembe 17:54:50

"Helikopter düştü, biz iyiyiz..."

Milas ilçesi yakınlarındaki Geyik Barajı'na düşen orman yangını söndürme helikopterinin Ukraynalı pilotları, yakınlarını arayıp sağlık durumlarının iyi olduğunu bildirdi.
  • Orman Müdürü,Orman Bölge Müdüürü, Orman Bakanı da binseydi helikoptere bari. 2 pilot ve belki 1 Orman Memuru yeterdi. Bu tür operasyonlarda 5 kg. bile önemlidir. Kritik safha kitin sudan çıkarılması ve ateş üzerine atılması safhalarıdır. Birinde aüırlık önem arzeder, diğerinde sıcak ve oksijeni az, dumanlı inversiyonlu hava akımı. Allah rahmet eylesin ama planlamanın böylesi malesef Türkiyede oluyor. Havacılığı havacılar yapmalı, 3 kuruş harcırah peşinde olanlar değil. İtfaiye kamyonu ile helikopteri karıştırdılar yine herhalde.
  • ucuz etin yahnisi yavan olur derler...işte bizimkide bu misal

Kazadan sonra şok yaşayan ve Milas Devlet Hastanesi'ne kaldırılan helikopterin Başpilotu Vizkoor Lyuynoc, yakınlarını arayarak sağlık durumu hakkında bilgi verdi. Lyuynoc, kendisinin iyi olduğunu belirterek yakınlarının endişe etmemesini istedi.

Bilindiği gibi Milas Geyik Barajı'na düşen helikopterde Ukraynalı Başpilot Vizkoor Lyuynoc, ikinci pilot Vyofheslav Sherstobitov ve uçuş teknisyeni Volodymr Koshel yüzerek kıyıya çıkmış ve hastaneye kaldırılmıştı. Aynı helikopterde bulunan Emekli Pilot Binbaşı Tanju Tezgel ile Orman Muhafaza Memuru Ali Ekin'i arama çalışmaları devam ediyor.

Bilindiği gibi saat 12.55'te, Muğla Orman Bölge Müdürlüğü'nün sorumluluk alanındaki Aydın Orman İşletmesi Akçaova Bölgesi Kabalar köyü yakınında bilinmeyen bir nedenle orman yangını çıktı. Bu yangını söndürmek üzere biri Muğla merkezde biri Milas'ta birisi de Marmaris'te ve birisi de Aydın'da konuşlandırılan dört helikopterle bir yangın uçağı yangın söndürme çalışmalarına katıldı. Milas Orman İşletmesi'nde konuşlandırılan ve Ukrayna'dan kiralanan yangın helikopteri saat 13.30 sıralarında orman yangınına su sıkmak için Geyik Barajına alçaldığı sırada helikopter henüz belirlenemeyen bir nedenle Baraj Gölü'ne çakıldı.

Geyik Barajına düşen Comof 32 URAAL tipi yangın söndürme uçağında 3'ü Ukraynalı 2'si Türk toplam beş kişi vardı. Geyik Barajı'nın tam ortasına düşen helikopter suyun derinliklerine indi. Helikopterde bulunan Ukraynalı baş pilot Vizkoor Lyuynoc, ikinci pilot Vyofheslav Sherstobitov ve uçuş teknisyeni Volodymr Koshel yüzerek kıyıya çıktı. Emekli Pilot Binbaşı Tanju Tezgel ile Orman Muhafaza Memuru Ali Ekin ise bulunamadı. Kayıp iki kişinin bulunması için balık adamlar gölde arama ve kurtarma çalışmasına devam ediyor.

Muğla Valisi Ahmet Altıparmak, üzücü kazada yüzerek kıyıya çıkan Ukrayna uyruklu üç pilotun Milas'ta tedavilerinin yapıldığını ve şu an sağlık durumlarının iyi olduğunu diğer iki personelin bulunması için çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Muğla Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın, Çine ilçesinde çıkan orman yangınına müdahale eden ve Milas'taki Geyik Barajı'ndan su alırken düşen helikopterde 3 Rus ve 1 Türk pilot ile 1 orman görevlisinin bulunduğunu bildirdi. Orman İşletme Bölge Müdürü Aydın, hem yangını söndürme çalışmalarının hem de arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

"Helikopter düştü, biz iyiyiz..."

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Orman Müdürü,Orman Bölge Müdüürü, Orman Bakanı da binseydi helikoptere bari. 2 pilot ve belki 1 Orman Memuru yeterdi. Bu tür operasyonlarda 5 kg. bile önemlidir. Kritik safha kitin sudan çıkarılması ve ateş üzerine atılması safhalarıdır. Birinde aüırlık önem arzeder, diğerinde sıcak ve oksijeni az, dumanlı inversiyonlu hava akımı. Allah rahmet eylesin ama planlamanın böylesi malesef Türkiyede oluyor. Havacılığı havacılar yapmalı, 3 kuruş harcırah peşinde olanlar değil. İtfaiye kamyonu ile helikopteri karıştırdılar yine herhalde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
ucuz etin yahnisi yavan olur derler...işte bizimkide bu misal

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000