16 Mart 2012, Cuma 09:43:40

HELİKOPTER DÜŞTÜ: 12 TÜRK ASKERİ ŞEHİT OLDU (GÜNCELLENDİ)

Afganistan’ın başkenti Kabil'e bir buçuk saat uzaklıktaki Bagrami kasabası yakınlarında askeri bir helikopter, bir evin üzerine düştü.
  • hamit bir görev ve acı bir son
  • Aferin iyi ezberlemişşin. Sen bunu bildin diye pilot mu oldun şindi?..
  • Orada ne isleri var diyen arkadaslar, eger buyuk bir ulke olmak ve rehaf icinde yasamak istiyorsaniz Dunya siyasetinde mutlaka her zaman aktif olarak yer almaniz gereklidir zira bugun buyuk olmasaniz bile yarin buyuk olacaksiniz nufus boyle kalmayacak.Ulkenizi korumak icin varliginizi her yerde gostermeniz gerekir.Ozellikle dış görevlerde daha başarılı olmalısınız ki sizden zayiflar oralarda bile gucunuzu gorsun,sizden guclulerde gelismekte oldugunuzu bilsinler.O kardeslerimiz tartismasiz SEHITTIR cunku orada ulkemizin gucunu temsil etmislerdir. Turk askeri tarih boyunca gittigi her yere adalet ve asalet tasimis,dosta GUVEN dusmana KORKU salmistir. Imparatorluklarin hepsi boyledir. ARSLANLARIMIZ RUHU SAD OLSUN.
  • Bu helikopter 1999 da satin alinmis Kara Ordusu havaciligi S-70 10981 tescilli helikopter. Talibanlarin cesetlerine isiyen ve etrafi tariyarak 16 kadin ve çocugu katleden Coniler için bosuna sehit olmuslar çok yazik Nur içinde yatsinlar.
  • couger da oyle yatay stabilie var mi? hey allahim hey, onune gelen yorum yaziyor.cakma pilotlar siziiiii.....
  • milletimizin başı sağolsun bu da afganistan terörü işte ne işimiz var orada işgalci abd emperyalizminin yanında ne işimiz var bizim somalide ne işimiz var bizim abd nin ve ab nin yanında büyün komşularımızla bu emperyalist politikaların uşağı olarak kötü durumdayız libya suriye iran ırak yunanistan kıbrıs ne yapmaya çalışıyoruz bu ne ya politika mı bunlar kora ye gittik 750 şehit verdik karşılığı emperyalist gladionun resmi temsilcisi nato ya girdik o gün bu gün abd egemenliğindeyiz ve burnumuz ..... kurtulmuyor ne zaman kendi milli politikamız için sadecece kendimiz için var olacağız
  • ARKADAŞLARA RAHMET KEDERLİ AİLELERİNE SABIRLAR DİLİYORUM.TÜRK ULUSUNUN BAŞI SAĞOLSUN.HİÇ ASKER ÇOCUĞU ÖLMÜYOR DİYENLERE DUYURULUR.RAHMETLİ TAHSİN ÜTĞM.NİN BABASI KURMAY ALBAY.AYRICA BU HELİKOPTER COUGAR DEĞİL SIKORSKY.HAVACILIK CAMİASININ VE ULUSUMUZUN BAŞI SAĞOLSUN.
  • Öncelikle Helikopterin o halinden onun cougar oldugunu nasil anladin? O helikopter Sikorsky S-70 modeli bir helikopterdir.Nereden bildiğimi soruyorsan sikorskynin kuyruğunda 4, Cougar'in 5 pal vardir,resimde göruluyor..şehitlerimize Allahtan rahmet dilerim.Çok üzüldük..
  • Allah rahmet eylesin,milletce basimiz sagolsun.Peki gercekten sehit mi sayiliyorlar,bizim ne isimiz var orda gercekten..Neye kime hizmet?
  • fotoğraftaki mi-17
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yaptığı açıklamaya göre, kazada 12 Türk askeri şehit oldu, 4 Afgan sivil hayatını kaybetti. Şehit olan Türk askerleri arasında 2 Binbaşı ve 1 Üsteğmen'in de bulunduğu öğrenildi. TSK açıklamasında şöyle denildi:
 
"NATO'nun Afganistan'da faaliyet gösteren Uluslararası Güvenlik Yardım Kuvveti (ISAF) çerçevesinde Türkiye’nin komuta ettiği Kabil Bölge Komutanlığı emrinde görev yapan Sikorsky tipi bir helikopterimiz 16 Mart 2012 günü yerel saat ile 10.25’te kaza kırım geçirmiştir.

Helikopterde bulunan 12 askeri personelimiz şehit olmuştur.
 
Olayın meydana geliş nedeni kaza kırım heyeti incelemesi sonucunda açıklığa kavuşacaktır.
 
Aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, silah arkadaşlarına, şehitlerimizin kederli aile ve yakınlarına başsağlığı dileriz".
 
NATO'nun Afganistan'daki misyonu ISAF çerçevesinde bu ülkede bin 800 Türk askeri görev yapıyor. Afganistan'da görev yapan Türk askerleri operasyona katılmayıp, sadece devriye görevi yapıyor.
 
Bu helikopter kazasının, NATO üyeleri arasında, gittikçe daha maliyetli hale gelen Afganistan Savaşı’yla ilgili tansiyonu daha da yükseltmesi bekleniyor.
 
Ülkenin güneyinde Ocak ayında yaşanan bir başka helikopter kazasında da altı ABD Deniz Piyadesi ölmüştü.
 
'HENÜZ NET DEĞİL'
 
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ise yaptığı açıklamada, "Herhangi bir kayıpla ilgili hususlarda kesin teyit söz konusu değil" demişti.
 
25. Reform İzleme Grubu Toplantısı'na katılmak üzere Ankara'dan İstanbul'a gelen Davutoğlu, Atatürk Havalimanı'nda basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Davutoğlu, Türk askerlerinin şehit olduğu Kabil'deki helikopter kazasıyla ilgili sorular üzerine, "Az önce Kabil Büyükelçimiz ile görüştüm. Maalesef bir helikopterimiz düştü. Kesin teyit edilmiş rakamlar ve herhangi bir kayıpla ilgili hususlarda kesin teyit söz konusu değil. Değerlendirmelerimizi yapıyoruz. Kabil'deki bölge komutanımız olay yerine intikal etti. Büyükelçimiz de incelemelerde bulunur. Tablo netleşince bilgi vereceğim" diye konuştu.
 
Bakan Davutoğlu, Suriye'de kaybolduktan sonra dün haber alınan gazetecilerle ilgili de, "O konuyla ilgili temaslarımız da sürmektedir" dedi.



HELİKOPTER DÜŞTÜ: 12 TÜRK ASKERİ ŞEHİT OLDU (GÜNCELLENDİ)

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

Misafir ~ 12 yıl önce
hamit bir görev ve acı bir son

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Aferin iyi ezberlemişşin. Sen bunu bildin diye pilot mu oldun şindi?..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Orada ne isleri var diyen arkadaslar, eger buyuk bir ulke olmak ve rehaf icinde yasamak istiyorsaniz Dunya siyasetinde mutlaka her zaman aktif olarak yer almaniz gereklidir zira bugun buyuk olmasaniz bile yarin buyuk olacaksiniz nufus boyle kalmayacak.Ulkenizi korumak icin varliginizi her yerde gostermeniz gerekir.Ozellikle dış görevlerde daha başarılı olmalısınız ki sizden zayiflar oralarda bile gucunuzu gorsun,sizden guclulerde gelismekte oldugunuzu bilsinler.O kardeslerimiz tartismasiz SEHITTIR cunku orada ulkemizin gucunu temsil etmislerdir. Turk askeri tarih boyunca gittigi her yere adalet ve asalet tasimis,dosta GUVEN dusmana KORKU salmistir. Imparatorluklarin hepsi boyledir. ARSLANLARIMIZ RUHU SAD OLSUN.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bu helikopter 1999 da satin alinmis Kara Ordusu havaciligi S-70 10981 tescilli helikopter. Talibanlarin cesetlerine isiyen ve etrafi tariyarak 16 kadin ve çocugu katleden Coniler için bosuna sehit olmuslar çok yazik Nur içinde yatsinlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
couger da oyle yatay stabilie var mi? hey allahim hey, onune gelen yorum yaziyor.cakma pilotlar siziiiii.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
milletimizin başı sağolsun bu da afganistan terörü işte ne işimiz var orada işgalci abd emperyalizminin yanında ne işimiz var bizim somalide ne işimiz var bizim abd nin ve ab nin yanında büyün komşularımızla bu emperyalist politikaların uşağı olarak kötü durumdayız libya suriye iran ırak yunanistan kıbrıs ne yapmaya çalışıyoruz bu ne ya politika mı bunlar kora ye gittik 750 şehit verdik karşılığı emperyalist gladionun resmi temsilcisi nato ya girdik o gün bu gün abd egemenliğindeyiz ve burnumuz ..... kurtulmuyor ne zaman kendi milli politikamız için sadecece kendimiz için var olacağız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
ARKADAŞLARA RAHMET KEDERLİ AİLELERİNE SABIRLAR DİLİYORUM.TÜRK ULUSUNUN BAŞI SAĞOLSUN.HİÇ ASKER ÇOCUĞU ÖLMÜYOR DİYENLERE DUYURULUR.RAHMETLİ TAHSİN ÜTĞM.NİN BABASI KURMAY ALBAY.AYRICA BU HELİKOPTER COUGAR DEĞİL SIKORSKY.HAVACILIK CAMİASININ VE ULUSUMUZUN BAŞI SAĞOLSUN.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Öncelikle Helikopterin o halinden onun cougar oldugunu nasil anladin? O helikopter Sikorsky S-70 modeli bir helikopterdir.Nereden bildiğimi soruyorsan sikorskynin kuyruğunda 4, Cougar'in 5 pal vardir,resimde göruluyor..şehitlerimize Allahtan rahmet dilerim.Çok üzüldük..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Allah rahmet eylesin,milletce basimiz sagolsun.Peki gercekten sehit mi sayiliyorlar,bizim ne isimiz var orda gercekten..Neye kime hizmet?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
fotoğraftaki mi-17

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000