10 Nisan 2010, Cumartesi 10:17:50

Helikopter çığ altında kaldı!

Rusya’nın Kamçatka yarımadasında, sabah saatlerinde kaybolan turist helikopteri çığ altında bulundu. Helikopterin içindekileri kurtarma çalışmalarının sürdüğü bildirildi.
  • Ne işin var senin dağın yamacında? Tepede yıllardır birikmiş karlar var. Belli ki Mi-8 in titreşimleri herşeyi harekete geçirmiş. Yazık insanlar boşuboşuna ölmüş.

Uzak Doğu Acil Durum Bakanlığı sözcüsü Natasha Lukash yaptığı açıklamada çığ altında kalan helikopterden dokuz kişinin çıkarıldığı, kurtarılanların iki tanesinin durumunun ciddi olduğu ifade edildi.

Lukash, "Arama kurtarma ekipleri dokuz kişiyi çığ altından çıkarmayı başardı. Kurtarılanların yedisinin durumu iyi fakat iki kişi ağır yaralı. yaralıları Yelizovo'daki bir hastaneye götürülüyorlar" dedi.

Kaybolduğu sırada Rusya’nın Kamçatka Yarımadası seyretmekte olan MI-8 Hip model helikopterde uçuş ekibinin yanında 16 turist olduğu bildirildi. Helikopterdeki turistlerin Alman olduğu doğrulandı.

Lukash, helikopterde kalan yolcular ve kabin görevlileri hakkında bilgi sahibi olmadığını söyledi.

RIA Novosti’nin bildirdiğine göre bir diğer bakanlık sözcüsü Sergey Viktorov, helikopter pilotunun belirlenen zamanda telsiz bağlantısı kurmadığını söyledi. Arama kurtarma çalışmalarının en kısa sürede başlatıldığını bildiren Viktorov, kayıp helikopterin bir başka helikopter tarafından bulunduğunu söyledi.

Çığ altında kalan helikopterin paramparça olduğu bildirildi.

(Hürriyet)

Helikopter çığ altında kaldı!

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Ne işin var senin dağın yamacında? Tepede yıllardır birikmiş karlar var. Belli ki Mi-8 in titreşimleri herşeyi harekete geçirmiş. Yazık insanlar boşuboşuna ölmüş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000