17 Ağustos 2010, Salı 09:37:22

HEKİMDEN SORMA, ÇEKENDEN SOR!

AirportHaber Genel Koordinatörü Ali Kıdık, geçtiğimiz haftaki yazısına Sivil Havacılık Akademisi'nin fikir babalarından Dr. Muzaffer Çetingüç'ün karşı bir yazıyla cevap vermesini ve hizmete açılan Gökçeada Havaalanı'nı köşesine taşıdı. Peki, Kıdık neler yazdı? İşte o yazı...
  • Akademik kariyeri olan veya akademik eğitim almış birinin bir think-thank organizasyonunun nasıl işlemesi gerektiğini bilir. Mevcut akademi bununla çelişiyor. Ali Bey çok anlamlı bir şekilde bu işin profesyonelce yapılması gerektiğini savunmuş. Diğer türlü bu destek yüzeysel kalacak.
  • Sayın Kıdık ilk yazınızda eleştirinizin boyutunu bir kez daha gözden geçirdikten sonra Sayın Çetingüç hocamızın cevabına bakınız lütfen. Tarafsız olarak takip ediyoruz ama bir konuda fikir beyan etmek başka , akademisyenliğe laf etmek başka. Camia içerisinde böyle bir tutum ile gençlere doğru bir yol mu gösteriyorsunuz? Kimsenin canı eleştiri ile yanmaz. Hele işini son derece iyi yapan iyi akademisyenlerin asla. Saygılarımla iyi çalışmalar...

Geçen hafta Sivil Havacılık Akademisi üzerine düşüncelerimi paylaşmıştım bu köşede. Bu işin fikir babalarından Muzaffer Çetingüç hocanın canı pek acımış. Ne yapsam ne etsem diye düşünürken bir akademisyene yakışmayacak yazı kaleme almış. Bizim düşündüklerimizi de "miş miş" olarak değerlendirmiş.

Anlaşılıyor ki, akademik unvan da insanlara yetmiyor. Akademik unvanların akademik düşünce yapısı ile pekişmesi gerekiyor. Sayın Çetingüç'ün bu yetiden uzak olduğunu anladım. Açıkçası yine üzüldüm.

Sayın Muzaffer Çetingüç, bir kez daha söyleyeyim akademiye sözüm yok. Sizin negatif anlayışınıza rağmen ben olumlu olan her şeyi destekliyorum.

Yayınlanan karamsar bildiriye rağmen Türkiye'de havacılık sektöründe olumlu gelişmeler oluyor. Bir örnek vermek gerekirse Atatürk Havalimanı dünyanın 39 ncu havalimanı oldu. İngiltere'de bir Belediye Başkanı Atatürk Havalimanı'nın Heatrow’u her konuda çok geçtiğini söyledi. Zafer Havaalanı ihalesi yapıldı. Gökçeada Havaalanı hizmete açıldı. Bilmem haberiniz var mı bu gelişmelerden. Akademiyiz diye ortalarda dolaşmak yerine havacılık adına yaşanan gelişmelerin sıcak noktalarında sizleri görmek isterdik. Gökçeada'nın açılışında neden yoktunuz? Nasıl akademisiniz? Gideceksiniz, göreceksiniz, gözlemleyeceksiniz ona göre düşündüklerinizi raporlayacaksınız.

AirportHaber Genel Koordinatörü Ali Kıdık'ın kaleme aldığı yazının tamamı için TIKLAYIN

HEKİMDEN SORMA, ÇEKENDEN SOR!

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Akademik kariyeri olan veya akademik eğitim almış birinin bir think-thank organizasyonunun nasıl işlemesi gerektiğini bilir. Mevcut akademi bununla çelişiyor. Ali Bey çok anlamlı bir şekilde bu işin profesyonelce yapılması gerektiğini savunmuş. Diğer türlü bu destek yüzeysel kalacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sayın Kıdık ilk yazınızda eleştirinizin boyutunu bir kez daha gözden geçirdikten sonra Sayın Çetingüç hocamızın cevabına bakınız lütfen. Tarafsız olarak takip ediyoruz ama bir konuda fikir beyan etmek başka , akademisyenliğe laf etmek başka. Camia içerisinde böyle bir tutum ile gençlere doğru bir yol mu gösteriyorsunuz? Kimsenin canı eleştiri ile yanmaz. Hele işini son derece iyi yapan iyi akademisyenlerin asla. Saygılarımla iyi çalışmalar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000