23 Aralık 2012, Pazar 09:15:21

HEDEFTE SİVİL UÇAKLAR VE HAVALİMANI VAR!

Suriyeli isyancılar, 21 aydır devam eden çatışmalarda dün ilk kez bir sivil uçağa ateş açtıklarını duyurdu. Bu olayın hemen ardından isyancılardan yapılan açıklamada da önümüzdeki günlerde Halep’te bulunan uluslararası havalimanının hedef alınacağı belirtildi.
  • "bir thy yolcusu" rumuzlu arkadas, baskalarini keskin ifadelerle cahillikle suclayincaya kadar, esas sen okumaya devam et ve bak bakalim iran'da sii halkin katili cundullah, suriye'de boy gostermis mi gostermemis mi? veya biz de sen gibi asagilama yoluna gidip, soyle mi diyelim "sen simdi okumassin, sıkılırsın, en iyisi youtube'a gir, cundullah+suriye yaz, cikan goruntuleri izle". ama kuvvetle muhtemel seni bu sekil bir mesaj atmaya iten, b727 rumuzlu arkadasin albay gaddafi'nin devrilmesinde de mevcut basbakanin payinin oldugunu ima etmesi. hani su ilk libya'ya mudahele soylentileri yayildiginda, onunde prompter yokken, "ne isi var nato'nun libya'da?" diye cikisan ama sonra bizzat mudahelenin en buyuk destekcisi olan mevcut basbakana atifta bulununca, asabin bozuldu biraz.
  • Diyesim geliyor ama bilemiyorum. Bu olayların başı cehalet. Direnişçiler tutturmuşlar özgürlük diye, daha özgürlük ne demektir bilmezler. Allah'ın adını zikredip insanları öldürürler. Bu bir savaş değil ve çözümü bu değil. Ne ekersen onu biçersin. Baskı yapanda, baskıya şiddetle karşılık yapanlarda yanlış yolda.
  • THY Yolcusu bos bos konusma. Uçak Kahire seferine çikiyormus Misirdan Suriyeye ancak terörist gider Esada silah falan gitmez. Ankarada indirdigin A320 den hiç bir sey çikmadi radar falan numarasi ile milleti kandirmayin. geçen gün öldürülen 142 teröristen 47si Suudi 24 Libyali 11 afgan 10 Tunuslu 9 Misir 6 Katar 5 Türk 5 Lübnan 3 çeçen 1 çad 1 Azeri bunlar mi özgürlük savasçilari. Esad tabii ki bu parali teröristleri ülkesinden temizliyecek.
  • B727 nickli arkadasim cehaletini acik etmissin, bilmedigin konular hakkinda yorum yapma. Cundullah Iran'da Belucistan merkezli bir orguttur, Iran rejimi ile savasir, Suriye ile alakasi yok. Suriye'de savasan cihadci grup Nusra cephesidir. Ayrica haberi dikkatli okursaniz ucaga degil tekerleklerine ates edildigi yazilmis, sebebi de Esad'in cephaneleri yolcu ucaklariyla kamufle ederek tasimasidir. Biraz zahmet edip arastirirsan sen de dogruyu bulacaksin dostum okumaya devam.
  • Fanatik islamci ve Cihadci Cundullah bir de Suudi ve Qatar havayollarina RPG roketi atsa ya. O zaman Hilary Clinton diktatör Esad atti der. Bu Amerikanin yolladigi çapulcular 21 ayda birsey yapamadilar. Libya da Nato ve Erdogan olmasaydi Libya çapulculari da Kaddafiye karsi birsey yapamazdi.

İsminin Haldun olduğunu belirten bir isyancı komutanı, Skype üzerinden Reuters’a yaptığı açıklamada, İslamcı Cundullah Tugayları’na bağlı İstihbarat Silahlı Mücadele Bölüğü’nden keskin nişancıların kalkışa hazırlanan bir Suriye Havayolları uçağına ateş açtığını söyledi.

Komutan Haldun, olayın Perşembe günü meydana geldiğini ve RB201 sefer sayılı uçağın tekerleklerinin vurulduğunu söyledi.

“Bunlar uyarı atışlarıydı” diyen Haldun uçağın kalkışının iptal edildiğini de belirtti. Haldun, “Suriye rejimine askeri olsun sivil olsun tüm uçaklarının erişimimizde olduğunu göstermek istedik” diye konuştu.

Suriye basınında olayla ilgili haber yer almazken, uluslararası medyada bu son gelişme isyancıların kendilerine güvenlerinin daha da arttığı yönünde yorumlandı.

UÇAK KAHİRE'YE GİDİYORDU

Uluslararası uçuş kayıtlarına göre adresi Kahire olan RB 201 sefer sayılı uçuşlar normalde Halep’ten değil Şam Havalimanı’ndan yapılıyor. Ancak Şam Havalimanı’nın çevresinde yaşanan çatışmaların trafiği tehlikeye atması nedeniyle birçok yabancı havayolu şirketi burayı kullanmayı bıraktı.

Haldun, “Şam Havalimanı’nda olan Halep’te de olacak. Bedeli daha yüksek olsa bile…” diye gözdağı verirken bir başka isyancı ise sivillere Halep Havalimanı’nı ve Suriye Havayolları uçaklarını kullanmama konusunda uyardı.

İsyancı, bunların yakın zamanda öncelikli hedefleri haline geleceğini söyledi.

HEDEFTE SİVİL UÇAKLAR VE HAVALİMANI VAR!

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

merakli ~ 11 yıl önce
"bir thy yolcusu" rumuzlu arkadas, baskalarini keskin ifadelerle cahillikle suclayincaya kadar, esas sen okumaya devam et ve bak bakalim iran'da sii halkin katili cundullah, suriye'de boy gostermis mi gostermemis mi? veya biz de sen gibi asagilama yoluna gidip, soyle mi diyelim "sen simdi okumassin, sıkılırsın, en iyisi youtube'a gir, cundullah+suriye yaz, cikan goruntuleri izle". ama kuvvetle muhtemel seni bu sekil bir mesaj atmaya iten, b727 rumuzlu arkadasin albay gaddafi'nin devrilmesinde de mevcut basbakanin payinin oldugunu ima etmesi. hani su ilk libya'ya mudahele soylentileri yayildiginda, onunde prompter yokken, "ne isi var nato'nun libya'da?" diye cikisan ama sonra bizzat mudahelenin en buyuk destekcisi olan mevcut basbakana atifta bulununca, asabin bozuldu biraz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Beter olun ~ 11 yıl önce
Diyesim geliyor ama bilemiyorum. Bu olayların başı cehalet. Direnişçiler tutturmuşlar özgürlük diye, daha özgürlük ne demektir bilmezler. Allah'ın adını zikredip insanları öldürürler. Bu bir savaş değil ve çözümü bu değil. Ne ekersen onu biçersin. Baskı yapanda, baskıya şiddetle karşılık yapanlarda yanlış yolda.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
B727 ~ 11 yıl önce
THY Yolcusu bos bos konusma. Uçak Kahire seferine çikiyormus Misirdan Suriyeye ancak terörist gider Esada silah falan gitmez. Ankarada indirdigin A320 den hiç bir sey çikmadi radar falan numarasi ile milleti kandirmayin. geçen gün öldürülen 142 teröristen 47si Suudi 24 Libyali 11 afgan 10 Tunuslu 9 Misir 6 Katar 5 Türk 5 Lübnan 3 çeçen 1 çad 1 Azeri bunlar mi özgürlük savasçilari. Esad tabii ki bu parali teröristleri ülkesinden temizliyecek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bir THY yolcusu ~ 11 yıl önce
B727 nickli arkadasim cehaletini acik etmissin, bilmedigin konular hakkinda yorum yapma. Cundullah Iran'da Belucistan merkezli bir orguttur, Iran rejimi ile savasir, Suriye ile alakasi yok. Suriye'de savasan cihadci grup Nusra cephesidir. Ayrica haberi dikkatli okursaniz ucaga degil tekerleklerine ates edildigi yazilmis, sebebi de Esad'in cephaneleri yolcu ucaklariyla kamufle ederek tasimasidir. Biraz zahmet edip arastirirsan sen de dogruyu bulacaksin dostum okumaya devam.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
B727 ~ 11 yıl önce
Fanatik islamci ve Cihadci Cundullah bir de Suudi ve Qatar havayollarina RPG roketi atsa ya. O zaman Hilary Clinton diktatör Esad atti der. Bu Amerikanin yolladigi çapulcular 21 ayda birsey yapamadilar. Libya da Nato ve Erdogan olmasaydi Libya çapulculari da Kaddafiye karsi birsey yapamazdi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000