14 Temmuz 2008, Pazartesi 16:04:25

"Hedefimiz uçaklar değildi"

İngiltere'de, ABD ve Kanada'ya giden 7 yolcu uçağını aynı gün havaya uçurmaya çalışmakla suçlanan sekiz kişinin yargılandığı davada sona yaklaşılıyor.

Sanıklardan üçü, patlamalara yol açmayı planladıklarını itiraf etti.

Abdullah Ahmet Ali, Esad Sarwar ve Muhammed Gülzar intihar saldırısı tehdidinde bulundukları video bantlarla halk arasında huzursuzluk yaratmaya çalıştıklarını da kabul ettiler.

Bu suçu sanıklardan İbrahim Savant ve Ömer İslam'ın da kabul ettiği açıklandı.

Ancak sanıklar uçaklarda intihar saldırısı düzenlemeyi hedeflemediklerini söylüyor.

Sanıklar İngiltere'nin dış politikasını protesto etmek istediklerini ve bu amaçla Avam Kamarası önünde küçük çaplı bir patlama planladıklarını belirtiyor.

Londra'da süren davada jüri, sekiz zanlının sıvı patlayıcılarla yaklaşık 2000 kişiyi öldürmeye çalışıp çalışmadığı hakkında hüküm verecek.

İddianameye göre zanlılar Heathrow Havaalanı'nın 3 numaralı terminalinden kalkan ve New York, Washington, Chicago, San Francisco, Toronto ve Montreal'a giden uçaklara mevye suyu şişelerinde patlayıcı maddeler sokup, bunları düzenek yardımıyla patlatacaklardı.

Onların 2006 yılı Ağustos ayında gözaltına alınmaları sonrası ise İngiltere'de sıvı maddelerin uçaklara sokulması önemli oranda sınırlandırılmıştı.

 

"Hedefimiz uçaklar değildi"

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000