11 Ağustos 2011, Perşembe 14:56:34

HEDEFİ ‘APRONDA SIFIR KAZA’ (VİDEO HABER)

Alman üretimi uzaktan kumandalı uçak çekicisi artık Türkiye’deki apronlarda hizmet verebilecek. 50 ton çekme kapasiteli insansız araçla kaza riski de azalıyor.
  • Pimi çekecek bi head set çi olacaktır her halukarda uçak altında. Elin adamı bunu üretmiş, üstelikte kullanılıyor. Airbus lar, boeingler bir tek havalimanımıza gelmiyor ya.. Ama kullanılır ama kullanılmaz o ayrı konu. Kabul edelim artık birçok konuda otomasyon insan yerini alıyor itiraz eder yorumlar yapılsada...
  • kuşbek in yorumuna daha yorum yapmıyor tamamıylen katılıyorum...
  • Cihaz güzel, ancak pimi kim sökecek, kokpite ok'i kim verecek? Ayrıca kaza riski nasıl azalıyor anlamış değilim, bu aracı da sonuçta birisi uzaktan kontrol etmeyecek mi? Dağılın şimdi yoksa hepinizi döverim.
  • bir kumanda ve bir teknisyen ile uçağın etrafında 200m.ye kadar mesafede dolaşarak uçağı çekmek mümkün ayrıca kullanımıda çok basit
  • Tgs operasyonda calisan ingilizce bilmeyen pushback ground elemanlari oldugu surece tehlike devam ediyor.
  • Adam oturuyor, düşünüyor, ihtiyaca göre yeni bir makina tasarlıyor ve bize de satın almak düşüyor. En azından adamın ürettiği teknolojiyi doğru kullanabilsek, bunu da pek başarabileceğimize inanmıyorum. Şimdi bazı arkadaşlar 'neden bu eziklik, neden bu Avrupa hayranlığı' diyebilir. Ben de onlara neden bu makinayı biz düşünüp icat edemiyoruz diye sorarım... Yorumlara bakınca aslında sebep açıkça görünüyor...
  • avrupada uzaktan kumandalı uçak iten araçlar var .
  • sakar ve cahil şakirler, bununla da kaza yaparlar
  • Bu alet bizim apron icin nekadar uygun olur tartışılır,zira apron zemini düzgün değil heryer tümsek dolu
  • kesinlikle tgs ye ihtiyaç apronda ne kural bıraktılar ne nizam
Alman Mototok firmasının ürettiği yüksek teknoloji ürünü kablosuz uzaktan kumandalı helikopter ve uçak çekicisi Türkiye pazarına girdi.

50 ton çekme kapasiteli Twın 6500 SP AD-HD modeli havacılık sektörüne tanıtıldı. Dünyada birçok havaalanında kullanılan araç, yüksek performansının yanı sıra bakım gerektirmiyor. Elektrikle çalışan Twin 6500, yüksek manevra kabiliyeti sunuyor, apronda iş kazalarını sıfıra indiriyor. Gürültü ve hava kirliliğini ortadan kaldırmasıyla da yeşil havaalanları için ideal olarak değerlendiriliyor.

80 ton’a kadar her türlü hava aracını herhangi bir ilave ekipmana gerek kalmaksızın birkaç dakika içinde çekebilen aracın 7 ton çekme kapasiteli Helimo modeli de her türlü skidli helikopterleri rahatlıkla çekebiliyor.

Araç, alçak olmasının avantajıyla hava araçlarının gövdesinin altından geçebiliyor, burun tekerinin hem önünden hem de arkasından kenetlenebiliyor. Böylelikle, uçağın gövde ve kanatlarını hareket ettirmeden güvenli bir şekilde yönü değiştirilebiliyor.

Mototok burun tekerini üzerine aldığında, dönüşlerini burun ekseni üzerinde yapıyor. Böylece uçağın kendi ekseni üzerinde döndürülmek istendiğinde kanat, burunda herhangi bir yer değiştirme olmaksızın uçağın yeri değiştirebiliyor.

Twin 6500, milimetrik park ettirmesi sayesinde hangara daha çok uçak park etme fırsatı sunuyor.

12 v ve 24v güç çıkışları sayesinde ayrı bir harici güç ünitesine gerek duymayan aracın, jel aküler bakım gerektirmediğinden, herhangi bir bakım maliyeti de ortaya çıkmıyor.

Türkiye’de sadece aynı zamanda aracın temsilcisi olan SKY Line&Koçoğlu havacılık tarafından kullanılan Twin 6500, bütün dünyada birçok havaalanında çok sayıda hava taksi, yer hizmetleri şirketi ve havayolu şirketi tarafından kullanılıyor.

İŞTE O ARAÇ;

©AirportHaber.com ÖZEL
HEDEFİ ‘APRONDA SIFIR KAZA’ (VİDEO HABER)

Yorumlar Tüm Yorumlar (25)

Misafir ~ 13 yıl önce
Pimi çekecek bi head set çi olacaktır her halukarda uçak altında. Elin adamı bunu üretmiş, üstelikte kullanılıyor. Airbus lar, boeingler bir tek havalimanımıza gelmiyor ya.. Ama kullanılır ama kullanılmaz o ayrı konu. Kabul edelim artık birçok konuda otomasyon insan yerini alıyor itiraz eder yorumlar yapılsada...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
kuşbek in yorumuna daha yorum yapmıyor tamamıylen katılıyorum...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Cihaz güzel, ancak pimi kim sökecek, kokpite ok'i kim verecek? Ayrıca kaza riski nasıl azalıyor anlamış değilim, bu aracı da sonuçta birisi uzaktan kontrol etmeyecek mi? Dağılın şimdi yoksa hepinizi döverim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bir kumanda ve bir teknisyen ile uçağın etrafında 200m.ye kadar mesafede dolaşarak uçağı çekmek mümkün ayrıca kullanımıda çok basit

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Tgs operasyonda calisan ingilizce bilmeyen pushback ground elemanlari oldugu surece tehlike devam ediyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Adam oturuyor, düşünüyor, ihtiyaca göre yeni bir makina tasarlıyor ve bize de satın almak düşüyor. En azından adamın ürettiği teknolojiyi doğru kullanabilsek, bunu da pek başarabileceğimize inanmıyorum. Şimdi bazı arkadaşlar 'neden bu eziklik, neden bu Avrupa hayranlığı' diyebilir. Ben de onlara neden bu makinayı biz düşünüp icat edemiyoruz diye sorarım... Yorumlara bakınca aslında sebep açıkça görünüyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
avrupada uzaktan kumandalı uçak iten araçlar var .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
sakar ve cahil şakirler, bununla da kaza yaparlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bu alet bizim apron icin nekadar uygun olur tartışılır,zira apron zemini düzgün değil heryer tümsek dolu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
kesinlikle tgs ye ihtiyaç apronda ne kural bıraktılar ne nizam

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000