09 Aralık 2012, Pazar 08:19:45

HEDEF RAKAM 80 MİLYON

Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki üç büyük havaalanının çift basamaklı büyüme oranını yakaladığı ve bu yıl ilk defa ülkedeki toplam yolcu trafiğinin 80 milyonu bulmasının beklendiği kaydedildi.

Havacılık araştırma firması CAPA tarafından yayınlanan rapora göre, bu yılın ilk dokuz ayında başkent Abu Dabi, ticari merkez Dubai ve Şarja emirliklerindeki uluslararası havaalanları toplam 59 milyon yolcu ağırladı. Bu büyüme oranının devam etmesi durumunda toplam hava trafiği 2012'de 80 milyona ulaşacak.

İstatistiklere göre ülkedeki hava trafiği son beş yılda ikiye katlandı. Dubai'nin ikinci havaalanı El Maktum Uluslararası Havaalanı'nın 2012'nin ikinci yarısında yolcu trafiğine açılması beklenirken, hava trafiğinin de 2020'ye kadar tekrar ikiye katlanıp yıllık 150 milyona çıkacağı tahmin ediliyor.


Şehir içinde halen kullanılan Dubai Uluslararası Havaalanı'ndaki genişleme projeleri çerçevesinde önümüzdeki yıl yolcu kapasitesine 20 milyon eklenecek. Önümüzdeki 10 yıl içerisinde toplam kapasite 90 milyon daha artacak. Bunun yanısıra başkent Abu Dabi havaalanı 2017'ye kadar her yıl yolcu kapasitesini 27-30 milyon artırmayı hedefliyor. Yeni terminal projesi tamamlandığında terminalin kapasitesi yıllık 50 milyona ulaşacak. Üçüncü büyük emirlik Şarja'daki havaalanındaki yolcu trafiği ise geçen dönem 700 bin kişilik artış gösterdi. Dünya sıralamasında BAE, sadece birkaç şehrin arkasından geliyor. Dünyanın en meşgul hava ulaşım sistemine sahip Londra'daki beş havaalanından geçen yıl 133 milyon kişi geçti. Fakat Londra havaalanları genel olarak tam kapasiteye ulaşmış durumda ve bazı sebeplerden dolayı genişlemeleri mümkün görülmüyor. Benzer şekilde New York'taki büyük havaalanları geçen yıl 105.5 milyon kişi ağırladı,fakat oradaki havaalanlarının da tam kapasitesine ulaştığı ifade ediliyor. (Haberler)

HEDEF RAKAM 80 MİLYON

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000