19 Mayıs 2017, Cuma 16:32:43

Hedef 40 milyar dolar

Türkiye'nin ilk şova dayalı havacılık organizasyonu Eurasia Airshow, Cumhurbaşkanlığı himayesinde gerçekleştirilecek.
  • 400 milyardır. At şakirden kim bilecek..
  • Expo gibi buda ellerinde patlamaz umarim
  • Formula 1 de büyük şovdu. N'oldu? Kesilen onca ağaç. Tahrip edilen doğa. Nerde şimdi Formula 1? İstanbul'da otellerde yer kalmayacaktı hani? Doldu taştı mı oteller? Kendi gazıyla uçanlar, mehterle coşanlar hadi yazın bekliyorum.
  • 40 milyar dolarlık iş hacminden ve şovdan önce antalya havalimanı kulesine doğru düzgün bir asansör yapılsa. Personelin yemek ve ulaşım sorunu çözülse keşke. Personel ne şartlarda çalışıyor kimsenin umurunda değil.

Türkiye'nin ilk şova dayalı havacılık organizasyonu Eurasia Airshow, Cumhurbaşkanlığı himayesinde gerçekleştirilecek. Yaklaşık 40 milyar dolarlık iş hacmi oluşturması beklenen Eurasia Airshow'un, Dubai, Singapur, Farnbrough ve Paris Airshow gibi bu alandaki köklü havacılık organizasyonlarından biri olması hedefleniyor.

Türkiye, dünyada büyük ilgi gören havacılık şovlarına bir yenisini eklemeye hazırlanıyor. Türkiye'nin ilk şova dayalı uluslararası ticari ve askeri havacılık organizasyonu olacak ve 2 yılda bir tekrarlanacak Eurasia Airshow, Cumhurbaşkanlığı himayesinde iddialı hedeflerle gerçekleştirilecek.

Medyacity tarafından Nisan 2018'de Antalya'da düzenlecek dev organizasyonun, ticari ve askeri havacılık sektöründe yaklaşık 40 milyar dolarlık bir iş hacmi geliştirilmesi hedefleniyor.

Tüm dünyadan havacılık ve uzay sanayinin önemli oyuncularını bir araya getirecek Eurasia Airshow'u, Cumhurbaşkanlığı ile birlikte birçok bakanlık ve devlet kurumu da destek veriyor.

Türkiye’nin şova dayalı ilk havacılık organizasyonunun, Türk Hava Yolları ile Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ/TAI) gibi önemli global markalardan biri olacağını vurgulayan Eurasia Airshow Genel Müdürü Ferhat Yenibertiz, "400'ün üzerinde firma ve 150’nin üzerinde askeri ve sivil delegasyon katılımıyla toplamda 100 bin civarında kişiyi Eurasia Airshow’da ağırlamayı hedefliyoruz. Antalya Uluslararası Havalimanı içinde Devlet Hava Meydanları İşletmesi tarafından tahsis edilen toplam 300 bin metrekarelik alanda, 50 bin metrekare kapalı alan, 65 chalet, 100’ü aşkın uçak için statik sergileme alanı bulunacak" dedi.

Öte yandan, uçuş gösterileri ve halka açık hava şovlarının yapılacağı organizasyonda, dünyaca ünlü bir şarkıcının da sahne alacağı kaydedildi.(Hürriyet)

Hedef 40 milyar dolar

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

40 az oldu ~ 7 yıl önce
400 milyardır. At şakirden kim bilecek..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Expo2016 ~ 7 yıl önce
Expo gibi buda ellerinde patlamaz umarim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Formula 1 ~ 7 yıl önce
Formula 1 de büyük şovdu. N'oldu? Kesilen onca ağaç. Tahrip edilen doğa. Nerde şimdi Formula 1? İstanbul'da otellerde yer kalmayacaktı hani? Doldu taştı mı oteller? Kendi gazıyla uçanlar, mehterle coşanlar hadi yazın bekliyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Merhaba ~ 7 yıl önce
Final Four, Fiba 2010, EYOF 2017, Expo 2016, Expo 2021, İslami dayanışma oyunları 2021, Euro 2024, 2026 World Cup, Üniversiade 2011, 7 yıl geçirilen Formula 1, Sakarya 2020 dağ bisikleti şampiyonası, dünya olimpiyatları vs. Bunları yeni yeni ülkemize getiriyoruz. Bunlar prestij meselesidir. Ülkemizde olimpiyat kompleksi bile yok henüz. Bütün organizasyonları en az bir kez yapmalıyız ve Türkiye'nin adını küresel organizasyonlarla duyurmalıyız. Turist için değil ülke prestiji için.
Prestij mi? ~ 7 yıl önce
Aya gitmeye ne dersin dostum? Prestij neyle oluyor?
Aynen prestij ~ 7 yıl önce
Daha dünyadaki önemli organizasyonları (Dünya Şampiyonası, Dünya Olimpiyatları gibi) yapmamış bir ülkenin prestij kazanma sırası uzay teknolojilerine mi geldi? Aya gidip döndüğümüzde olimpiyatları yaparsak saçma olur.
Alpay ~ 7 yıl önce
Dunya zaten ne oldugumuzu biliyor. Fazla kasmaya gerek yok. Gelen turist sayisi ortada.
asansör ~ 7 yıl önce
40 milyar dolarlık iş hacminden ve şovdan önce antalya havalimanı kulesine doğru düzgün bir asansör yapılsa. Personelin yemek ve ulaşım sorunu çözülse keşke. Personel ne şartlarda çalışıyor kimsenin umurunda değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ulaşim ~ 7 yıl önce
Ulaşimdan yana ne sorununuz var !?hepiniz servislerle gidip geliyorsunuz yanlışmı biliyorum

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000