06 Aralık 2013, Cuma 11:10:50

HAYDAR YALÇIN KONSEY BAŞKANLIĞI'NA GETİRİLDİ

Avrupa Hava Seyrüsefer Emniyet Teşkilatı-Eurocontrol'ün Geçici Konsey (PC) Başkanlığı'na Sivil Havacılık Genel Müdür Yardımcısı Haydar Yalçın getirildi.
  • Gurur duyduk tebrik ediyor mutluluğunu paylaşıyoruz. Türkiyenin Haydar Bey gibi başarılı ülkemizi uluslararası düzeyde temsil edecek bilgi birikimi olan insanlara çok ihtiyacı var. Değerini bilelim!
  • Sevgili Haydar Yalçın'ı almış olduğu önemli görevde kutlar, başarılarının devamını dilerim. Başkanlık edeceği toplantılarda Türkiye için sevindirici kararlar alınmasında katkıda bulunacağından ve arkasından gelen gençlere güzel imkanlar yaratacağından eminim. Bu vesile ile tüm Havacılık personelinin Dünya Sivil Havacılık Günü'nü kutlar, saygılar sunarım.
  • Değerli Kardeşim, Sivil Havacılıkta akademik yapıyı tutmak için tek başına yıllarca ayakta durmaya çalıştın. Türkiyenin güzide üniversitelerinden birinden Havacılık mühendisi olarak çok şeyin düzeltilmesi gereken bir yerde görev aldın. İnşallah ülkemizde de artık akademik insanların, tabii ki bu konuyla ilgili bölümlerden gelen kişiler, daha fazla önü açılır. Uzmanlık ve akademik yöneticilik herzaman siyasetten uzak ve tarafsız olmalıdır. Arkandan gelen gençlerimize güzel bir örnek teşkil ettin. Hayırlı ve uğurlu olsun.
  • Kpt. Sayin Haydar YALCIN beyi kutluyorum.Turk sivil havaciliginda bilgi ve gorgusuyle(ODTU ucak muhendisligi mezunu ve anadili gibi yabanci dil bilen)hepimizin gurur duyacagi deneyimli,caliskan ve basarili bir personel...ulkem adina gurur duydum....yolunuz acik olsun...
  • Ömer bey kaç aday vardı? Hangi aday kaç oy aldı? Yazabilirmisiniz. Haydar bey şahsen mi seçildi? Yoksa Türk Sivil Havacılığını temsilen mi seçildi? Haydar bey Türkiye de tapu dairesinde çalışsaydı da seçilebilecekmiydi? Bizler bu konuları pek bilemeyiz de bizleri bu konularda biraz daha aydınlatabilirseniz çok memnun oluruz. Daha önce herhangi bir Türk bu göreve seçilmişmiydi? Bu göreve seçilenler ne iş yaparlar? Benim bir arkadaşım var o sadece yılda 2 veya 3 kez yapılan toplantılara toplantı başkanlığı yaparlar diyor da. Eğer öyleyse bu işi büyütmeye ne gerek varmı?
  • EUEOCONTROL'e gelen ILK Turk elamani olarak yaziyorum...Herkes acik net bir sekilde bilmeli ki Haydar bey tum AB uye ulkelerin kendi adaylari arasinda SECIMLE-OYLAMA ile hakki ile baskan secilmistir..her >Turk Havacili ile yakindan uzakdan alakasi olan gurur duymalidir...Tum Basarilar cani gonulden Siizn oksun Haydar bey
  • ülkemız adına gurur vesılesı olan bu gorevınde sn. haydar yalcın a yenı gorevınde başarılar dılıyorum..ayrıca ,ülkemızı uluslararası duzeyde temsıl etme şansını bulan kışılerı , tanımadan ve gecmışını bılmeden yapılan yorumlarda , kışılerın yıpratılmasına neden olan alcaltıcı ve kucuk gorucü ıfadelerın kulanılmasının, dogru bır yaklaşım olmadıgını ve bunun kımselere yararının olmayacagını belırtmek ısterım..
  • Yalama son gaz bakıyorumda..
  • 1989 yılından beri SHGM nün her kademesinde başarı ile görev yapmış olan arkadaşımızın, bugüne kadar çizgisini bozmadan görev öncelikli olarak yapmış olduğu çalışmanın sonucudur bu. Kendisini daha iyi yerlerde görmek kısmet olur inşallah, Tebrikler
  • Bilenler bilir Haydar bey yıllarca JAA'de de board başkanlığı yaptığını söylerdi. Bir sabah kalktık ki JAA kapanmış yerine EASA kurulmuş ve Türkiye de tüm sistemin dışında kalmış. Yani Avrupalılar Haydar beye kendi elleriyle JAA kapattırarak Türkiye'nin ipini çektirmişlerdi de. Tarih tekerrür etmesin? Avrupalılar EUROCONTROL'ün de içini boşaltıp yetkilerini AB'ye devrederek Türkiye'nin 2. kez kendi elleriyle ipini çekmesinler. Aman dikkat ha bu Avrupalıların yavşaklıklarından ve bize attıkları kazıklardan artık bize kına geldi. Yoğurdu bile üfleyerek yemek zorundayız. Ben söyleyeyim de isteyen dikkate alsın isteyen almasın.

Avrupa Hava Seyrüsefer Emniyet Teşkilatı-Eurocontrol'ün Geçici Konsey (PC) Başkanlığı'na Sivil Havacılık Genel Müdür Yardımcısı Haydar Yalçın getirildi.

Sivil havacılıkta yaşanan büyümeye paralel olarak uluslararası sivil havacılık örgütlerindeki ağırlığı giderek artan Türkiye, Eurocontrol'ün en önemli karar alma birimi olan Genel Kurul niteliğindeki Geçici Konsey'in Başkanlığı'nı yürütecek.

Eurocontrol'ün 4 Aralık 2013 tarihinde gerçekleştirilen toplantısında, iki yıldır Geçici Konsey Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Sivil Havacılık Genel Müdür Yardımcısı Haydar Yalçın oy birliği ile Konsey Başkanlığı'na seçildi.

Avrupa'nın en önemli havacılık örgütlerinden biri olan Eurocontrol'de alınan kararlarda müdahale ve söz hakkını güçlendirmesi bakımından büyük önem taşıyan görevi 1 Ocak 2014 tarihinden itibaren devralacak olan Türkiye, 2015 yılı sonuna kadar Konsey'e başkanlık edecek.

Avrupa'da havacılık faaliyetlerinin geliştirilmesi ve emniyetli bir şekilde yapılması amacıyla hava seyrüsefer alanındaki birliği sağlamak üzere 1960 yılında kurulan Eurocontrol'e  Türkiye'nin 1989 yılından bu yana üyeliği bulunuyor.

Avrupa ülkelerinden 40 üyesi bulunan Eurocontrol Teşkilatı'nın Geçici Konsey (PC) toplantıları, kararların alındığı Genel Kurul olma niteliği taşıyor. Teşkilatın, stratejik kararlarının oluşturulduğu Geçici Konsey Koordinasyon Komitesi (PCC) ve PC Başkanlık Bürosu (PCPB) olmak üzere ön kararların belirlendiği ve izlemenin yapıldığı bu iki birimin de başkanlığı Haydar Yalçın tarafından üstlenilecek.

HAYDAR YALÇIN KONSEY BAŞKANLIĞI'NA GETİRİLDİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

Adalet ~ 10 yıl önce
Gurur duyduk tebrik ediyor mutluluğunu paylaşıyoruz. Türkiyenin Haydar Bey gibi başarılı ülkemizi uluslararası düzeyde temsil edecek bilgi birikimi olan insanlara çok ihtiyacı var. Değerini bilelim!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sermet Ünel ~ 10 yıl önce
Sevgili Haydar Yalçın'ı almış olduğu önemli görevde kutlar, başarılarının devamını dilerim. Başkanlık edeceği toplantılarda Türkiye için sevindirici kararlar alınmasında katkıda bulunacağından ve arkasından gelen gençlere güzel imkanlar yaratacağından eminim. Bu vesile ile tüm Havacılık personelinin Dünya Sivil Havacılık Günü'nü kutlar, saygılar sunarım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
GURUR DUYDUK ~ 10 yıl önce
Değerli Kardeşim, Sivil Havacılıkta akademik yapıyı tutmak için tek başına yıllarca ayakta durmaya çalıştın. Türkiyenin güzide üniversitelerinden birinden Havacılık mühendisi olarak çok şeyin düzeltilmesi gereken bir yerde görev aldın. İnşallah ülkemizde de artık akademik insanların, tabii ki bu konuyla ilgili bölümlerden gelen kişiler, daha fazla önü açılır. Uzmanlık ve akademik yöneticilik herzaman siyasetten uzak ve tarafsız olmalıdır. Arkandan gelen gençlerimize güzel bir örnek teşkil ettin. Hayırlı ve uğurlu olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Kpt. Sayin Haydar YALCIN beyi kutluyorum.Turk sivil havaciliginda bilgi ve gorgusuyle(ODTU ucak muhendisligi mezunu ve anadili gibi yabanci dil bilen)hepimizin gurur duyacagi deneyimli,caliskan ve basarili bir personel...ulkem adina gurur duydum....yolunuz acik olsun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Memnun kalırız. ~ 10 yıl önce
Ömer bey kaç aday vardı? Hangi aday kaç oy aldı? Yazabilirmisiniz. Haydar bey şahsen mi seçildi? Yoksa Türk Sivil Havacılığını temsilen mi seçildi? Haydar bey Türkiye de tapu dairesinde çalışsaydı da seçilebilecekmiydi? Bizler bu konuları pek bilemeyiz de bizleri bu konularda biraz daha aydınlatabilirseniz çok memnun oluruz. Daha önce herhangi bir Türk bu göreve seçilmişmiydi? Bu göreve seçilenler ne iş yaparlar? Benim bir arkadaşım var o sadece yılda 2 veya 3 kez yapılan toplantılara toplantı başkanlığı yaparlar diyor da. Eğer öyleyse bu işi büyütmeye ne gerek varmı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
omer EUROCONTROL'den ~ 10 yıl önce
EUEOCONTROL'e gelen ILK Turk elamani olarak yaziyorum...Herkes acik net bir sekilde bilmeli ki Haydar bey tum AB uye ulkelerin kendi adaylari arasinda SECIMLE-OYLAMA ile hakki ile baskan secilmistir..her >Turk Havacili ile yakindan uzakdan alakasi olan gurur duymalidir...Tum Basarilar cani gonulden Siizn oksun Haydar bey

Yanıtla

Kalan karakter 1000
erdınc durmazer ~ 10 yıl önce
ömer cım senle de gurur duymuştuk bızler zamanında .nazmıye ablan her toplantı dönuşu senden vede başarılarından soz ederdı o tarıhlerde .. konunun ıcnde olan bızler, bu gıbı secımlerın nasıl yapıldıgını cok ıyı bılırız ancak bızm ınsanımızn karakterı nedenıyle nedense bu tur uluslarası gorevlerde bır turkun secılmsını hayretle karsılarlar ve altında başka şeyler ararlar..haydar yalcın ın olesıne bır pozısyona getırılmesı turkıye acısından gurur duyulması gereken bır gorev olup ,ınsanımızında bu arkadaşımıza ıyı dılek temennılerıyle destek vermesı, ulkesını seven her turkun asli gorevı olmalıdır.. sevgılerımle...
erdınc durmazer ~ 10 yıl önce
ülkemız adına gurur vesılesı olan bu gorevınde sn. haydar yalcın a yenı gorevınde başarılar dılıyorum..ayrıca ,ülkemızı uluslararası duzeyde temsıl etme şansını bulan kışılerı , tanımadan ve gecmışını bılmeden yapılan yorumlarda , kışılerın yıpratılmasına neden olan alcaltıcı ve kucuk gorucü ıfadelerın kulanılmasının, dogru bır yaklaşım olmadıgını ve bunun kımselere yararının olmayacagını belırtmek ısterım..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çendek ~ 10 yıl önce
Yalama son gaz bakıyorumda..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hasan Sarıdag ~ 10 yıl önce
1989 yılından beri SHGM nün her kademesinde başarı ile görev yapmış olan arkadaşımızın, bugüne kadar çizgisini bozmadan görev öncelikli olarak yapmış olduğu çalışmanın sonucudur bu. Kendisini daha iyi yerlerde görmek kısmet olur inşallah, Tebrikler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aman dikkat ~ 10 yıl önce
Bilenler bilir Haydar bey yıllarca JAA'de de board başkanlığı yaptığını söylerdi. Bir sabah kalktık ki JAA kapanmış yerine EASA kurulmuş ve Türkiye de tüm sistemin dışında kalmış. Yani Avrupalılar Haydar beye kendi elleriyle JAA kapattırarak Türkiye'nin ipini çektirmişlerdi de. Tarih tekerrür etmesin? Avrupalılar EUROCONTROL'ün de içini boşaltıp yetkilerini AB'ye devrederek Türkiye'nin 2. kez kendi elleriyle ipini çekmesinler. Aman dikkat ha bu Avrupalıların yavşaklıklarından ve bize attıkları kazıklardan artık bize kına geldi. Yoğurdu bile üfleyerek yemek zorundayız. Ben söyleyeyim de isteyen dikkate alsın isteyen almasın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000