02 Mayıs 2015, Cumartesi 09:20:16

HAYBAT: "TRAFİK MESELESİ ÖNÜMÜZÜ TIKIYOR"

Pegasus Genel Müdürü Sertaç Haybat, Türkiye’de hava trafik haklarının adil ve şeffaf dağıtılmadığını vurgulayarak, bu yüzden büyümenin düşük kaldığını ifade etti
  • Bu Sertaç HAYBAT çıkıp orada burada şirket adına konuşup yorulmasın Allah aşkına. Adam keyif adamı, Bodrumda gezsin tozsun. Hayat ona güzel...
  • Kaptanlarımız bizim herşeyimiz herşey bir yana onlar bir yana yüzde 99'uda çok iyi insanlar onları asker veya sivil diye ayırmak kimsenin haddine değil herkes işine baksın bizim kaptanlarımızın gözü kulağıyız onlarda bizim beynimiz bu muhabbetleri yapanların maçası yerse gitsinler onlarda kaptan olsunlar ister baba parası ister ordudan ben kabinde olupta onların ne şartlarda yetişip neler yaşadığını biliyorum ve ben yine sivil kaptanlarımın hayatlarında bu işi layıkıyla öğrenip nelerden feraget edip o atpl lisansını aldıklarınıda biliyorum onun için gidin az ötede oynayın
  • Personelini böyle çalıştırdığı,ekibini böyle uçurduğu müddetçe büyük sıkıntılara gebe pegasus. İlknurun ve erdinçin yaptıklarına çalışma bakanlığı nasıl göz yumuyor onu da merak etmiyor değiliz hani???
  • Bir gun 3 kuruşa calistirdigin Saw ve Adb deki yer hizmetleri calisanlari sana öyle bi zarar verecekki o zaman anlayacaksın sorunun hatla trafikle değil , insan hakki yemekten olduğunu.
  • İyi ki trafik hakları var yoksa uçucu personelin vay haline. Az adam çok iş=pegasus
  • Bunlar eski TK cı değil mi yahu... Sen 85 sene ugras her dandik yere sen uc bunlara kaymak hatti bunlara ver... sırnak a ucsunlar oralari azicik alistirsinlar... sonra hat para kazaninca atlas a devretsinler... ordu giresuna bekleriz afyon usak a bekleriz dubai ye varan da ucar babam da..
  • Bunlarda da hep küçük Emrah modu...
  • Bugün... :)
  • Devlet parasıyla pilot olan askerlerin her biri YÜZBİNLERCE adayın arasından bir bir seçilerek oralara geliyorlar. Sen o YÜZBİNLERCE kişinin arasından seçilemeyecek kadar döküntüysen biz ne yapalım koçum. Geldiğin yer için Allah'a şükret otur. Sesini çıkartma.
  • bu asker sivil fitnesini sokan airporthaber başka bişi değil

Pegasus Havayolları Genel Müdürü Sertaç Haybat, İstanbul’da zemin iyileştirme çalışmaları devam eden üçüncü havalimanının, şehrin üçüncü havalimanı olması gerektiğini belirterek, Atatürk Havalimanı’nın ticari uçuşlara kapatılmaması gerektiğini söyledi.

ATATÜRK KAPANMAMALI

Büyüklüğü İstanbul ile hemen hemen aynı olan Londra’da 5 havalimanı olduğunu hatırlatan Haybat, “Bu kadar değerli bir uçuş pozisyonunu kullanmak için kapasiteye ihtiyaç var. İhale şartnamesindeki ticari uçuşlara kapatma maddesine bir çözüm bulunmalı” dedi. Atatürk Havalimanı’nda 3 pist, bakım ambarları ve terminallerin milyar dolarlık bir yatırım olduğunu vurgulayan Haybat, “Yeni havalimanı için 29 Ekim 2017 tarihi verildi ama TAV’ın 2021 yılına kadar işletme sözleşmesi var. Ona çözüm bulunuyorsa havalimanının kapatılmaması için de bir çözüm bulunmalı” dedi.

TRAFİK HAKLARINDA ŞEFFAFLIK YOK

Sertaç Haybat, Pegasus’un en büyük hedefinin Rusya, Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerinde yeni hatlar alabilmek olduğunu belirterek, trafik haklarının dağıtımı konusunda Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün tavrını eleştirdi.

Haybat şunları söyledi: “Türkiye'de trafik haklarının nasıl dağıtılacağına ilişkin bir şeffaflık yok ve hiçbir zaman istediğimizi alamıyoruz. Genelde en istenmeyen yeri bize teklif ediyorlar. Buna rağmen 91 noktaya ulaştık. Burada şeffaflık ve hakkaniyet olsa daha hızlı büyürüz. Trafik hakları meselesi önümüzü tıkıyor.”

KURDAN OLUMSUZ ETKİLENDİK

Dolardaki yükselişin kendilerini olumsuz etkilediğini vurgulayan Haybat, “Uçakları dolarla alıyoruz. Yakıt ve yedek parça dolarla alınıyor ama gelirler euro ve TL. O bakımdan dolar artışı olumsuz etkiliyor” dedi.

PAZARDAN DAHA HIZLI BÜYÜDÜ

2015 yılı ilk çeyrek trafik sonuçlarına göre Pegasus, bir önceki yılın aynı dönemine göre toplam misafir sayısını yüzde 10,8 artışla 4,52 milyona, koltuk arzını yüzde 12,1 artışla 5,81 milyona çıkardı. Toplam doluluk oranı yüzde 77,8 olarak gerçekleşen Pegasus’un, 2014 yılının ilk çeyreğinde 2,61 milyon olan iç hat misafir sayısı 2015’in ilk çeyreğinde yüzde 9,9’luk artışla 2,86 milyona çıktı. Dış hat misafir sayısı ise yüzde 12,4 artışla 1,65 milyona yükselirken geçen yıl ilk çeyreğinde 80 olan uçtuğu nokta sayısı 89’a çıktı. (Bugün)

HAYBAT: "TRAFİK MESELESİ ÖNÜMÜZÜ TIKIYOR"

Yorumlar Tüm Yorumlar (44)

Mehmet ~ 9 yıl önce
Bu Sertaç HAYBAT çıkıp orada burada şirket adına konuşup yorulmasın Allah aşkına. Adam keyif adamı, Bodrumda gezsin tozsun. Hayat ona güzel...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cabincrew ~ 9 yıl önce
Kaptanlarımız bizim herşeyimiz herşey bir yana onlar bir yana yüzde 99'uda çok iyi insanlar onları asker veya sivil diye ayırmak kimsenin haddine değil herkes işine baksın bizim kaptanlarımızın gözü kulağıyız onlarda bizim beynimiz bu muhabbetleri yapanların maçası yerse gitsinler onlarda kaptan olsunlar ister baba parası ister ordudan ben kabinde olupta onların ne şartlarda yetişip neler yaşadığını biliyorum ve ben yine sivil kaptanlarımın hayatlarında bu işi layıkıyla öğrenip nelerden feraget edip o atpl lisansını aldıklarınıda biliyorum onun için gidin az ötede oynayın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Allah korusun ~ 9 yıl önce
Personelini böyle çalıştırdığı,ekibini böyle uçurduğu müddetçe büyük sıkıntılara gebe pegasus. İlknurun ve erdinçin yaptıklarına çalışma bakanlığı nasıl göz yumuyor onu da merak etmiyor değiliz hani???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Bir gun 3 kuruşa calistirdigin Saw ve Adb deki yer hizmetleri calisanlari sana öyle bi zarar verecekki o zaman anlayacaksın sorunun hatla trafikle değil , insan hakki yemekten olduğunu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
İyi ki trafik hakları var yoksa uçucu personelin vay haline. Az adam çok iş=pegasus

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Bunlar eski TK cı değil mi yahu... Sen 85 sene ugras her dandik yere sen uc bunlara kaymak hatti bunlara ver... sırnak a ucsunlar oralari azicik alistirsinlar... sonra hat para kazaninca atlas a devretsinler... ordu giresuna bekleriz afyon usak a bekleriz dubai ye varan da ucar babam da..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Bunlarda da hep küçük Emrah modu...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Bugün... :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Devlet parasıyla pilot olan askerlerin her biri YÜZBİNLERCE adayın arasından bir bir seçilerek oralara geliyorlar. Sen o YÜZBİNLERCE kişinin arasından seçilemeyecek kadar döküntüysen biz ne yapalım koçum. Geldiğin yer için Allah'a şükret otur. Sesini çıkartma.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sa ~ 9 yıl önce
bu asker sivil fitnesini sokan airporthaber başka bişi değil

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000