13 Mart 2017, Pazartesi 09:36:33

Hawaii'de korkutan kaza

Makani Air'e bağlı Cessna 200B tipi küçük uçak, Hawaii'deki'deki Kalaupapa Havalimanı'na sert iniş yapıp ardından pistten çıktı.
  • Hava trafik kontrolü olsaydı pistten çıkmayacak mıydı ??? Lütfen böyle hatalı ifadeler kullanmasak olmaz mı ? Daha saygın olmak için önce daha saygılı olmamız gerekmiyor mu ?

Makani Air'e bağlı Cessna 200B tipi küçük uçak, Hawaii'deki'deki Kalaupapa Havalimanı'na sert iniş yapıp ardından pistten çıktı.

Edinilen bilgiye göre; Oahu'dan Kalaupapa'ya giden 9 yolcu ve 1 pilotun bulunduğu Cessna 200B tipi uçak, piste önce sert iniş yapıp kanadını vurdu, daha sonra da pist dışına çıktı.

Yetkililerin yaptığı açıklamada, Kalaupapa Havalimanı'nda hava trafik kontrolörü olmadığı pilotların birbirleriyle iltişim kurarak iniş-kalkış yaptıkları ifade edilirken, bundan kaynaklı bir iletişim eksikliğinden dolayı bu kazanın yaşanmış olabileceği belirtildi.

Öte yandan yapılan ilk incelemelerde uçağın inişi sırasında pistte bir uçak olduğu ve bu nedenle de kazanın yaşandığı ileri sürüldü.

Kazada yaralanan olmazken, soruşturma başlatıldığı kaydedildi.



Hawaii'de korkutan kaza

Yorumlar

??? ~ 7 yıl önce
Hava trafik kontrolü olsaydı pistten çıkmayacak mıydı ??? Lütfen böyle hatalı ifadeler kullanmasak olmaz mı ? Daha saygın olmak için önce daha saygılı olmamız gerekmiyor mu ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Atc pro ~ 7 yıl önce
Uçağın bulunduğu pozisyona ve hava durumuna bakarsak belli ki bir koordinasyon eksikliği mevcut, uçak pist sonunda pistten çıksaydı teknik bir arıza ya da pilotaj hatası denile bilirdi ya da karlı ,yağmurlu ,fırtınalı bir gün olsa kaygan zemin veya sert rüzgardan pist dışına çıkmış diye bilirdik , olayı tam olarak bilmesekte pist üzerindeki bir uçağa çarpmamak için bu şekilde bir olayın yaşanma olasılığını tahmin etmek basit bir fotodan dahi anlaşıla bilir bu yüzden haberi eleştirmenizi anlayamadım

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000