23 Mayıs 2017, Salı 15:33:45

HAVELTED'ten DHMİ Elektronik Dairesi Başkanlığı'na kınama

Havacılık Elektriği Teknik Elemanları Derneği (HAVELTED), DHMİ Elektronik Dairesi Başkanlığı'nı hedef alan bir açıklama yayınlandı. Açıklamada DHMİ Elektronik Dairesi Başkanlığı'nın elektrik personelinin kasıtlı olarak ATSEP lisansı almasını engellediği iddia edildi.
  • Asaletiniz karsisinda dehsete kapildim ama artik işi bulandirmaya calişmayın.dernegin sordugu 7 sorunun tek tek cevabini verin!
  • Aynen kanka elektronik personeli alacagina elin avrupali alsin zaten bu yil 50 milyon euroyu avrupaya geri yolladik elektronikcileri de 2 .gruba postalasinlar 60 milyonu geri yollayalim yeterki elektronikteki teknisyenin tazminati elektrikteki teknikeri gecmesin ama para avrupalinin cebine girsin onemli değil benim elektrikte calisan personelimin egosu tatmin olmasi cok önemlidir çünkü.ha arada atsepide kendimizi gelistirmek icin istiyoruz caktirma ulu orta neyse espri bir yana allahtan devleti yonetenler senin kafada degil kankacigim bu kadar fesatlikla fazla mutlu olamazsin bu hayatta kendine iyi bak kankam benim
  • Merhaba Arkadaşlar, Bazı yorumcuların açıklamaları (kapak olsun, sesleri kesildi vb)üzüm yemek değil bağcıyı dövmek. Yorumlarımda "kimseyi aşağılamadım" ve "ATSEP sizin hakkınız değil" gibi bir açıklamada bulunmadım. O nedenle bu tür açıklamaları hak etmedim. Arkadaşlar linkleri yazmışlar. Teşekkür ederim. Öncelikle ATSEP lisansı ICAO Annex1'de henüz yayınlanmadı. Bütün kargaşa buradan çıkmaktadır. SATTA nın sayfasından alınan bölüm IFATSEA'nın ICAO'ya önerisidir. Yoksa İsviçre'de yayınlanan lisans yönetmeliği değildir. Çin'den alınan link ise ATSEP eğitimi için bilgilendirme yazısıdır. Diğer ülkelerde ise şöyle bir özellik vardır. Dünya da Hava Seyrüsefer ve İşletme Hizmetleri ayrılmıştır. Hava Seyrüsefer Hizmetleri genelde devletin çatısı altında kalmıştır. Bu nedenle Hava Seyrüsefer kısmında kalan teknik personel CNS/ATM hizmetleri vermektedir. CNS/ATM hizmeti veren teknik personel de ATSEP alma hakkını kazanmıştır/kazanacaktır. Bizde böyle bir ayrım olmadığından işiniz zor gibi.
  • Iste zamaninda 1 .gruba seyrusefer harici birimleri alirsan boyle uniteler arasi karisiklik olur.bu tazminat ypk da yeniden duzenlenmeli sadece 2 grup olmali 1.grup seyrusefer 2.grup diger uniteler hem tartisma olmaz hem 3.grup sacmaligi biter gonul isterki herkes 1.grup olsun ama eurocontrol buna musade etmez en kesin cozum budur bence birde grup icinde oran olmayack herkes kendi grubunda ayni tazminati alacak havacılık tazminati maas degil. Sonucta unvana gore dagitilmasi sacmalik
  • Sayın müdür ve kendini idareci,yönetici sanan şeflere soyluyorum.neden siz de bir seyler yapmıyorsunuz neden gidip daire baskanlari genel mudur ve yardimcilariyla görüsup hem kendi hem de calisanlarinizin hakkini savunmuyorsunuz? Korkuyor musunuz? Yoksa siz ankarda iken koltugu biri kapar diye mi telaşlaniyorsunuz? A pardon sizin zaten geçmişte tazminat konusunda da sesiniz yoktu zaten tazminata ihtiyaciniz yok (anlarsınız!) Gerci genel mudurluge gidip gorusen sözde idareciler var,havalimani isletmeci firmada calisan oglu icin torpil talebiyle.benim işim gorülsünde atsep ten bana ne oyle degil mi?
  • Atsep lisansi icin temel prensipleri duzenleyen uluslarası belgelere gore elektrik calisanlarinin da bu lisansı alması GEREKTİĞİ ispat edildi.ha elektrik calisanlarinin boyle bir hakkı yok diyenler belgelerle aksini ispat etmek zorundadır.
  • Bir elektrikçi elektronikçinin yaptığı işi yapabilir. Bunu inkar etmenize gerek yok. Kendinizi abartıp şunu yapıyorum bunu yapıyorum dedikçe çok daha itici oluyosunuz. Elektrik elektroniğin üst bilim dalıdır. Sanki elektrik sözel bilim dalıymış gibi alakasızmış gibi konuşuyosunuz. Zaten alakalı olmasa üniversitelerde elektrik-elektronik mühendisliği diye okutulmazdı. Elektronik-inşaat mühendisliği diye bir bölüm yok. Aklı fikri olan biri elektrikle elektroniğin ayrılamayacağını kabul eder. Ama işte bir tek bizim kurumda işgüzarlar ayırmış. 400 kişinin alacağı parayı avrupalıya bırakmış. Ortada yenen çok büyük kul hakkı var. Nasıl ödeyecekler bu hakkı bilmiyorum. Çok kişinin bedduasını aldılar. Mutlaka bu dünyada çekerler.
  • Belgelere ait linklere girdim baktım. Açıkçası ikna oldum. Avrupada elektrikçilere makinecilere ve klimacılara atsep veriliyormuş. derneğimiz taesa bize sadece elektronikçiler atsep olabilir açıklaması yapıyordu. Bizim bi suçumuz yok. Bizi de yanlış bilgilendirdiler. Taesa başkanının bilgisizliği veya art niyeti olabilir. Elektrikçi arkadaşlar hakkını helal etsin. Hepsinden özür diliyorum. İnşallah tez zamanda hakkınız olan parayı alırsınız.
  • ben inaniyorumki Sayın Genel müdürümüz bu işi çözecek.eninde sonunda elektrik personeli Atsep lisansini alacak.asil soru şu ? bukadar personelin hakkini, yalan yanlis bilgilendirmelerle yiyen daire başkanı ve kul hakkını bilmez yandaşları nasil ve ne sekilde ödicek. 400 insanin elleri iki cihandada yakanizda
  • Değerli Elektronik Birimi personelleri (Abilerim,kardeşlerim) Herkesten iyi biliyorsunuz ki Gerek lisede olsun gerekse Üniversitede olsun birkaç farklı ders dışında aynı dersleri alıyoruz. Dolayısıyla bizler bir birimizi diğer meslek gruplarından daha iyi tanırız. gerek lisans gerekse tazminat konusunda Daire başkanlığınız olarak bizlere destek olmanız gerekirken yaptığınız yanlışlar bizi ciddi anlamda yaralamıştır.Yaptığınız yorumlarda mesleğimizi küçümsüyorsunuz. Halbuki sizin merkez atelye dışında meydanlarda yaptığınız iş sadece ve sadece tabiri caiz ise bir cep telefonu kullanıcılığı dır. oda teşbihte hata olmaz Nokia 3310...Mesleki personeli kötülemeye kalkarsanız biliniz ki yine merkez atölye dışında kalan meydandaki işleri hepimizin daha okula gitmeyen çocuğuda yapabilir.Tüm istasyonlarda sabit bir bilginiz var neyi niye yaptığınızı dahi bilmeden... Sonuç olarak herkes birbirini iyi bilir. bırakın bu kıskançlığı bizlerin arkasından da kuyu kazımayın.Bizde hak ettiğimizi alalım

Havacılık Elektriği Teknik Elemanları Derneği (HAVELTED), DHMİ Elektronik Dairesi Başkanlığı'nı hedef alan bir açıklama yayınlandı. Açıklamada DHMİ Elektronik Dairesi Başkanlığı'nın elektrik personelinin kasıtlı olarak ATSEP lisansı almasını engellediği iddia edildi.

Açıklamada, Avrupa Birliği ülkelerinin elektrik personeli için ATSEP lisansı verdiğini ancak DHMİ Elektronik Dairesi Başkanlığı'nın Türkiye'deki elektrik personeline ATSEP lisansı verilmesi konusunda SHGM'ye olumsuz görüş bildirdiği, DHMİ üst yönetimini bu konuda yanlış bilgilendirdiğine dikkat çekildi.

İşte HAVELTED'in açıklaması

ELEKTRİK PERSONELİNİN LİSANS ALMASINI İSTEMEYEN DHMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ELEKTRONİK DAİRESİ BAŞKANLIĞINI KINIYORUZ

Havacılık alt yapısının önemli bir kısmı olan havaalanlarının, yüksek güvenlik standartlarını karşılaması gerekir. Havaalanlarının Hava seyrüseferine yönelik en son teknoloji ürün ve sistemler ile donatılmış olması tek başına o havaalanlarının güvenilir olduğunu gösteremeyeceği malumlarınızdır. Bir havaalanının güvenlik seviyesi kullanılan teknoloji ile birlikte bir havaalanını oluşturan bütün öğelerin uygun şekilde bakımı ve bakımı yapacak olan teknik personelinde uluslararası standartlarda eğitilmesine ve yetkinliğinin belgelenmesine bağlıdır.

Ülkemizde havaalanlarında seyrüsefer sistemlerine yönelik çalışan elektrik personeli için resmi olarak böyle bir belgelendirme olmadığı, bunun büyük bir eksiklik olduğu görülmüş ; hava seyrüsefer hizmet zinciri içinde herhangi bir zayıf halka oluşmasının önlenmesi ve ülkemiz Hava Seyrüsefer Sistemlerinin işletim güvenilirliğinin yüksek derecede muhafaza edilmesi için Elektrik personelinin de ATSEP lisansı içine dahil edilmesi gerektiği öngörülmüş  ve  bununla ilgili olarak ta ATSEP lisans yönetmeliğinde revize yapmak isteyen SHGM den talepte bulunulmuştur.

ATSEP Lisansı veren AB ve EASA’ya tabi ülkelerden Fransa başta olmak üzere İspanya,Belçika, İsviçre v.b. ülkeler Elektrik personelini ATSEP lisansı içine dahil ettiği ve bunu ülkelere ilişkin  belgeler de sunulduğu halde ;

Elektrik personelinin ATSEP lisansı almasını önlemek amacıyla yoğun bir kulis çalışması yapan, SHGM’ ye olumsuz görüş bildiren,  SHGM ve DHMİ üst yönetimini yanlış bilgilerle aleyhimize yönlendiren,  DHMİ  Genel Müdürlüğü elektronik dairesi başkanlığını Elektrik camiası olarak kınıyoruz ve Soruyoruz Elektrik personelin yetkinlik ve yeterlilik sahibi olmasının ve bunun ATSEP lisansı ile  belgelendirilmesinin ;

1.      Ülkemize, Kurumumuza, Başkanlığınıza  vereceği zararlar nelerdir ?

2.      Başkanlığınızca olumsuz değerlendirilmesinin; ülkemiz hava seyrüsefer güvenliği açısından bakıldığında ne gibi sakıncaları vardır ?

3.      Sizin açınızdan Elektrik personelinin bu lisansı almasının önünde ne gibi  engeller vardır?

4.      Başkanlığınız bünyesinde çalışan elektronik personellerine herhangi bir maddi kayıp mı yaşatacaktır?

5.      Ülkemizin EASA İle yaptığı işbirliği anlaşma veya Uluslararası anlaşmalardan doğan yükümlülüklerini yerine getirmesini de sağlayacak olan lisanslaşma çalışmasının başkanlığınıza ne gibi zararı olacaktır ?

6.      AB’ nin  1035/2011 ANS sistemleri ortak gereksinimlerine ilişkin yönetmeliğikte ‘’Hava seyrüsefer hizmet sağlayıcı, personel alımı ve eğitimi için politikalar belirleyip, personelin yetkinlik ve yeterliliğini belgelemesi gereklidir’’ Denmekte iken  kurumumuzdaki Elektrik personellerininde AB ülkelerindeki meslektaşları ile aynı niteliklere haiz olmasının başkanlığınız açısından ne gibi sakıncaları vardır ?

7.      Türkiye Ulusal Programının 3. faslı kapsamındaki mesleki yeterliliklerin karşılıklı tanınması ile Mesleki niteliklere ilişkin temel düzenleme olan 2005/36/AT sayılı  müktesebata uyum  sağlanması hususunda kurumumuzdaki elektrik personellerinde AB ülkelerindeki meslektaşları ile aynı niteliklere haiz olmasının başkanlığınız açısından ne gibi sakıncaları vardır ?

HAVELTED'ten DHMİ Elektronik Dairesi Başkanlığı'na kınama

Yorumlar Tüm Yorumlar (427)

Cok asilsin ~ 7 yıl önce
Asaletiniz karsisinda dehsete kapildim ama artik işi bulandirmaya calişmayın.dernegin sordugu 7 sorunun tek tek cevabini verin!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Atsep nickliye ~ 7 yıl önce
Aynen kanka elektronik personeli alacagina elin avrupali alsin zaten bu yil 50 milyon euroyu avrupaya geri yolladik elektronikcileri de 2 .gruba postalasinlar 60 milyonu geri yollayalim yeterki elektronikteki teknisyenin tazminati elektrikteki teknikeri gecmesin ama para avrupalinin cebine girsin onemli değil benim elektrikte calisan personelimin egosu tatmin olmasi cok önemlidir çünkü.ha arada atsepide kendimizi gelistirmek icin istiyoruz caktirma ulu orta neyse espri bir yana allahtan devleti yonetenler senin kafada degil kankacigim bu kadar fesatlikla fazla mutlu olamazsin bu hayatta kendine iyi bak kankam benim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Oku ~ 7 yıl önce
Nasil oldu da yazilanlardan elektronik dusuk tazminat alsin,tazminati düssun diye bir sey cikardin dogrusu saskinim.zira orada yazan sey ayni unvana sahip kisilerin ayni oranda tazminat almasi gerektigidir.2 grup olmasi ve bu grupta tazminat oranlarinin yeniden duzenlenerek senin gibilerin hakki korunarak senle ayni isi yapanlarin oranlari senle esitlenmesiyle bir yol bulunabilir.ama tabi sen yine anlamak istedgni anlamissin.dervisin fikri ne ise zikri odur,ben alayim ama bir tek ben alayim diye dusundugun icin algın onları seçip almış.bir daha oku anlarsın kanka!
XYZ son söz ~ 7 yıl önce
Merhaba Arkadaşlar, Bazı yorumcuların açıklamaları (kapak olsun, sesleri kesildi vb)üzüm yemek değil bağcıyı dövmek. Yorumlarımda "kimseyi aşağılamadım" ve "ATSEP sizin hakkınız değil" gibi bir açıklamada bulunmadım. O nedenle bu tür açıklamaları hak etmedim. Arkadaşlar linkleri yazmışlar. Teşekkür ederim. Öncelikle ATSEP lisansı ICAO Annex1'de henüz yayınlanmadı. Bütün kargaşa buradan çıkmaktadır. SATTA nın sayfasından alınan bölüm IFATSEA'nın ICAO'ya önerisidir. Yoksa İsviçre'de yayınlanan lisans yönetmeliği değildir. Çin'den alınan link ise ATSEP eğitimi için bilgilendirme yazısıdır. Diğer ülkelerde ise şöyle bir özellik vardır. Dünya da Hava Seyrüsefer ve İşletme Hizmetleri ayrılmıştır. Hava Seyrüsefer Hizmetleri genelde devletin çatısı altında kalmıştır. Bu nedenle Hava Seyrüsefer kısmında kalan teknik personel CNS/ATM hizmetleri vermektedir. CNS/ATM hizmeti veren teknik personel de ATSEP alma hakkını kazanmıştır/kazanacaktır. Bizde böyle bir ayrım olmadığından işiniz zor gibi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Emre moryilmaz ~ 7 yıl önce
Iste zamaninda 1 .gruba seyrusefer harici birimleri alirsan boyle uniteler arasi karisiklik olur.bu tazminat ypk da yeniden duzenlenmeli sadece 2 grup olmali 1.grup seyrusefer 2.grup diger uniteler hem tartisma olmaz hem 3.grup sacmaligi biter gonul isterki herkes 1.grup olsun ama eurocontrol buna musade etmez en kesin cozum budur bence birde grup icinde oran olmayack herkes kendi grubunda ayni tazminati alacak havacılık tazminati maas degil. Sonucta unvana gore dagitilmasi sacmalik

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Atsep ~ 7 yıl önce
Evet senin dedgn gibi bir cozumde bulunabilir ama yazilanlara bakildgnda elektrik personeli derneginin aciklamasi ATSEP talebi yonunde.tazminat başka bir konu.onda da şoyle bir durum var ki herkesin dilinde ne sebep olanlara beddua ediliyor.elektrik ve elektronik calisanları arasinda 3000 tl fark var.evet 2 grup olabilir ama aynı unvana sahip olanlar ayni tazminatı alacak.eelektronik teknisyeni elektrik müdüründen 2000 tl fazla tazminat almayacak.elektronik teknikeri elektrik teknisyeninden 2500 tl fazla maas almayacak,elektronik mühendisi elektrik muhendisinden 3000 tl fazla almayacak. Allah sebep olanları görür eminim.
Mudür ve seflere hitaben ~ 7 yıl önce
Sayın müdür ve kendini idareci,yönetici sanan şeflere soyluyorum.neden siz de bir seyler yapmıyorsunuz neden gidip daire baskanlari genel mudur ve yardimcilariyla görüsup hem kendi hem de calisanlarinizin hakkini savunmuyorsunuz? Korkuyor musunuz? Yoksa siz ankarda iken koltugu biri kapar diye mi telaşlaniyorsunuz? A pardon sizin zaten geçmişte tazminat konusunda da sesiniz yoktu zaten tazminata ihtiyaciniz yok (anlarsınız!) Gerci genel mudurluge gidip gorusen sözde idareciler var,havalimani isletmeci firmada calisan oglu icin torpil talebiyle.benim işim gorülsünde atsep ten bana ne oyle degil mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ispat edildi,daha ne istiyorsunuz eyy karşı çıkanlar ~ 7 yıl önce
Atsep lisansi icin temel prensipleri duzenleyen uluslarası belgelere gore elektrik calisanlarinin da bu lisansı alması GEREKTİĞİ ispat edildi.ha elektrik calisanlarinin boyle bir hakkı yok diyenler belgelerle aksini ispat etmek zorundadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Faz ~ 7 yıl önce
Bir elektrikçi elektronikçinin yaptığı işi yapabilir. Bunu inkar etmenize gerek yok. Kendinizi abartıp şunu yapıyorum bunu yapıyorum dedikçe çok daha itici oluyosunuz. Elektrik elektroniğin üst bilim dalıdır. Sanki elektrik sözel bilim dalıymış gibi alakasızmış gibi konuşuyosunuz. Zaten alakalı olmasa üniversitelerde elektrik-elektronik mühendisliği diye okutulmazdı. Elektronik-inşaat mühendisliği diye bir bölüm yok. Aklı fikri olan biri elektrikle elektroniğin ayrılamayacağını kabul eder. Ama işte bir tek bizim kurumda işgüzarlar ayırmış. 400 kişinin alacağı parayı avrupalıya bırakmış. Ortada yenen çok büyük kul hakkı var. Nasıl ödeyecekler bu hakkı bilmiyorum. Çok kişinin bedduasını aldılar. Mutlaka bu dünyada çekerler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ssb atsep ~ 7 yıl önce
Belgelere ait linklere girdim baktım. Açıkçası ikna oldum. Avrupada elektrikçilere makinecilere ve klimacılara atsep veriliyormuş. derneğimiz taesa bize sadece elektronikçiler atsep olabilir açıklaması yapıyordu. Bizim bi suçumuz yok. Bizi de yanlış bilgilendirdiler. Taesa başkanının bilgisizliği veya art niyeti olabilir. Elektrikçi arkadaşlar hakkını helal etsin. Hepsinden özür diliyorum. İnşallah tez zamanda hakkınız olan parayı alırsınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Quebeck ~ 7 yıl önce
ben inaniyorumki Sayın Genel müdürümüz bu işi çözecek.eninde sonunda elektrik personeli Atsep lisansini alacak.asil soru şu ? bukadar personelin hakkini, yalan yanlis bilgilendirmelerle yiyen daire başkanı ve kul hakkını bilmez yandaşları nasil ve ne sekilde ödicek. 400 insanin elleri iki cihandada yakanizda

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Son Nokta: ~ 7 yıl önce
Değerli Elektronik Birimi personelleri (Abilerim,kardeşlerim) Herkesten iyi biliyorsunuz ki Gerek lisede olsun gerekse Üniversitede olsun birkaç farklı ders dışında aynı dersleri alıyoruz. Dolayısıyla bizler bir birimizi diğer meslek gruplarından daha iyi tanırız. gerek lisans gerekse tazminat konusunda Daire başkanlığınız olarak bizlere destek olmanız gerekirken yaptığınız yanlışlar bizi ciddi anlamda yaralamıştır.Yaptığınız yorumlarda mesleğimizi küçümsüyorsunuz. Halbuki sizin merkez atelye dışında meydanlarda yaptığınız iş sadece ve sadece tabiri caiz ise bir cep telefonu kullanıcılığı dır. oda teşbihte hata olmaz Nokia 3310...Mesleki personeli kötülemeye kalkarsanız biliniz ki yine merkez atölye dışında kalan meydandaki işleri hepimizin daha okula gitmeyen çocuğuda yapabilir.Tüm istasyonlarda sabit bir bilginiz var neyi niye yaptığınızı dahi bilmeden... Sonuç olarak herkes birbirini iyi bilir. bırakın bu kıskançlığı bizlerin arkasından da kuyu kazımayın.Bizde hak ettiğimizi alalım

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000