05 Haziran 2013, Çarşamba 08:00:28

HAVELSAN'DAN ORTAKLIK İMZASI

Türk silahlı Kuvvetleri’nin yazılım alanındaki ihtiyaçlarını gidermek için kurulan Hava Elektronik Sanayi (HAVELSAN) ABD’nin ünlü teknoloji danışmanlık şirketi Booz Allen Hamilton ile gelişmiş ortaklık sözleşmesi imzaladı...

1982 yılında kurulan ve günümüzde Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı’na ait olan bir kurum olan HAVELSAN’ın Genel Müdürü Sadık Yamaç konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bugün burada bu anlaşmayı imzalamak bizim için yeni bir açılım. HAVELSAN şirketimiz 30 yıllık bir geçmişe sahip. Yazılım alanında kendini ispatlamış sistem entegrasyonu konusunda yaptığı çalışmalarla, ortaya koyduğu ürünlerin varlığı herkes tarafından biliniyor. Özellikle komuta kontrol sistemleri veya savaş yönetimi dediğimiz sistemler alanında Türkiye’de oldukça fazla projede kendini göstermiş bir firma. Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfı’na ait şirketimiz 30. yılını geçen yıl tamamladı, bu yıl 31. yılımız. Bugüne kadar ürettiği sistemleri yalnız Türkiye için değil, dünyaya da satmaya başladı” dedi.

HAVELSAN’ın her geçen gün daha da geliştiğini ve sistemlerini sattığını ifade eden Yamaç, “Özellikle bizim dost ve kardeş ülkelerimize sattığımız sistemlerimizle ürünlerimizi geliştirme yönünde adım atmaktayız. Tabi bunları yaparken biz sadece bununla sınırlı kalmıyor yaptığımız işler. Bunun yanında bizim ürettiğimiz simülatör sistemlerimiz var ki simülatör ağında dünyada 5 ülke arasında yarışıyoruz. Bu simülatörlerimiz bizim denizaltı simülatörleri, deniz üstü simülatörleri, kara simülatörleri, füze simülatörleri çeşitli uçak ve uydu uzay simülatörleri olmak üzere denizaltından başlayıp uzaya kadar yürüyen bir süreçte geniş perspektifle yer alan simülatörlerdir. Bunları biz hem Türkiye için ürettik, şu anda TSK bunları kullanıyor aynı zamanda bunları dünyada da satmaya başladık. Sattığımız simülatör Güney Kore ülkesine onun akabinde bugünlerde imzaladığımız Katar’a bir helikopter simülatör projemiz var. Tabii bunlar sadece bir simülatör değil, aynı zamanda bir eğitim seti. Aslında dünyadaki teknoloji yazılım alanında kendini daha çok ön plana çıkarmaya başladı. Özellikle siber güvenlik de bunun bir parçası” dedi.

Hamilton ile yaptıkları anlaşmayla sosyal kültürel alanda bir bağ oluşturduklarını ifade eden Yamaç, “Biz HAVELSAN olarak yeteneklerimiz içerisinde yer alan güvenlik konularında özellikle sahil güvenlik alanında yaptığımız projeler, sınır güvenliği alanında geliştirdiğimiz ürünler ve kritik tesis güvenliği alanında geliştirdiğimiz ürünlerle geçmişte başlattığımız siber alanda geliştirdiğimiz ürünlerle bu alanda çalışmaya başladık. Booz Allen Hamilton’la imzaladığımız bu anlaşma da bunun bir parçası olacak, önümüzdeki süreçte onları uzak olduğu bize yakın olan, onlara fiyat yönünden büyük kolaylık sağlayacağımız hatta şöyle söylemek gerekir kıtalar arasında bir köprü olan ülkemiz sosyal kültürel alanda da bir bağ oluşturuyor. Gerek Asya-Avrupa gerekse Afrika arasında bir bütüncül olarak bağ bu. Son zamanlarda hükümetin de buna verdiği destekle siyasi alanda da destek sağlayan büyük bir açılım var. Bu büyük fırsatlar oluşturuyor. Booz Allen Hamilton’ın da bu bölgede yaptığı çalışmalar var. Onların buraya ulaşması daha zor ve onların fiyatları bu anlamda daha yüksek. Biz de onlara böyle bir açılım sağlıyoruz” dedi.

HAVELSAN'DAN ORTAKLIK İMZASI

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000