09 Ekim 2016, Pazar 13:15:02

Havelsan sivil havacılıktaki tekeli kıracak

Havelsan'ın THY için yaptığı simülatör, SKYFE sistemleri ve Havelsan'ın uluslararası alandaki hedeflerini 11'inci İstanbul Airshow'da Havelsan İş Geliştirme ve Satış Yöneticisi Yılmaz Kavuş ile konuştuk.
  • Küçük resimde görünce dikkatimi çekti. B737-800NG ifadesini nereden aldılar acaba ? Komik duruma düşmeyelim. Çabalar çok güzel ama biraz daha dikkat lütfen...
  • Her şeyin başlangıcında sorunlar çok olur, bir işe başlamak o işin yarısını yapmış olmak demektir.Başarılar diliyorum.Yaptığınız çalışmalara size daha da yardımcı olmak adına naçizane uçaklarda bir fiil çalışan; avionic ve IFE teknisyen arkadaşlarımızından görüş almak sizlere katkı sağlıyacaktır.IFE nin uçak sistemleri ile entegrasyonlu çalışması özellikle yazılım konusunda sizlere fikirler verir.Ellerinize sağlık
  • Kutlarım. Başarılarınızın devamını dilerim :-)
  • Türkiye’nin teknoloji alanında ileriye dönük attığı adımlar çok sevindirici. Umarım geleceğin global sektörüne yön vericek ülkeler arasında yer alırız. Tebrikler Havelsan!
  • 1997 de simülatorde uçtum siz daha bilmezken
  • Umarim simulator basarili olur ve yabanci rakiplerinin karaisinda durur
  • FDM Yazılımı lazım bu yazılım havayolu şirketleri tarafından yurtdışından alınıyor ayrıca servis sağlayan firmalar hep UK da tekelcilik yapıyor. Ben de FDM yazılımı yerli olursa alırım ve servis sağlayıcı olurum diye dşğnüyorum. Her havayolu bir FDM yazılımı alıp personel istihdam edeceğine bir yerli firma olsun hepsini analiz etsin. Daha az maliyet ve süreklilik sağlar. Ben işe talibim.
  • Umarım IFE lerin arayüzü resimdeki şekilde değildir. Ayrıca kulaklık girişinin ekranda değil de koltuklarda olması daha kullanışlı olur. Kulaklık kabloları insanların eline takılmaz.
  • Ucak ici eglencede disa bagimliligi kirmak lazim, buyuk maliyet. Bravo Havelsan
  • thy simülatöründen sonra havelsanın gelişip gelişemeyceği belli olur

Bu yıl 11’incisi düzenlenen İstanbul Airshow’da havacılık çözümleri alanında son dönemde atak yapan Havelsan da yerini aldı.

İstanbul Airshow’da AirportHaber’in sorularını yanıtlayan Havelsan İş Geliştirme ve Satış Yöneticisi Yılmaz Kavuş, Havelsan’ın yaptığı işler hakkında açıklamalarda bulundu. THY için üretilen B737-800 simülatörü ne durumda? Havelsan sivil havacılık simülatör işine neden girdi? SKYFE ile tekelleşmeyi kırabilecekler mi?

İşte Havelsan Havelsan İş Geliştirme ve Satış Yöneticisi Yılmaz Kavuş’un açıklamaları;

Havelsan, Komuta Kontrol Savaş Sistemleri, Yönetim Bilişim Sistemleri, Siber Güvenlik ile Eğitim ve Simülasyon Teknolojileri olmak üzere dört alanda çözüm üretiyor, hizmetler sunuyor.

Havelsan olarak, savunma sanayinde yaklaşık 20 yılık bir tecrübeye sahibiz. Hava, deniz, kara platformlarındaki bütün simülatörleri yapabiliyoruz. Helikopter, uçak, denizaltı, zırlı personel taşıyıcı, tank simülatörleri yapabiliyoruz. Hava kuvvetlerimize F-16 simülatörü yaptık. Bunları anahtar teslim yapıyoruz. Yani binası, altyapı sistemleri dahil olarak entegre sistemler sunuyoruz. F-16 projemizde Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nda 6 üste bu şekilde çözümler ürettik. Bu altı üste 22 adet simülatör, bunların dershaneleri ve bütün ilave sistemleriyle birlikte teslim ettik.

Kara Kuvvetlerimize, kara havacılıkta bir simülatör eğitim merkezi kurduk Ankara’da. Burada da Sikorsky helikopter simülatörleri var. Aynı zamanda İzmir 2. Ana Jet Üssü’nde T38 ve KT-1T eğitim uçaklarından oluşan 10 simülatörlük bir eğitim merkezi kurduk. Buna benzer örneklerimiz çok. Bunlar yurt içindeki işlerimiz. Tabi yurt dışında da yaptığımız işler var. Güney Kore’ye CN-235 simülatörü yaptık,2017 yılında teslim edeceğiz. Katar’a AW139 helikopter simülatörü yaptık, yakında göndereceğiz. Askeri alanda çok birikimimiz, tecrübemiz var.

THY SİMÜLATÖRÜ SON AŞAMADA
Sivil havacılıkta sektör hem yurt içinde hem yurt dışında sürekli gelişiyor. Uçak, pilot, yolcu sayılarına baktığımızda, önümüzdeki 20 yıllık süreci göz önüne aldınız zaman hem Türkiye’de hem bölgemizde hem de dünyada yolcu, pilot, uçak sayıları artacak. Pilotların sürekli eğitim ihtiyaçları var. Biz de dedik ki; bizim hava kuvvetlerimdeki pilotların eğitim ihtiyacını karşılıyoruz. Neden bunca yıllık deneyimimizi sivil havacılıkta kullanmayalım. Buradan başlangıç yapmak istedik. THY ile görüşmeleri sürdürdük ve Boeing B737-800 simülatörümüzü yapmaya başladık.

Geçen sene sonunda görüşmeler yapıldı. Bu senenin ilk aylarında resmen sözleşmemiz imzalandı. Şu anda hangarımızda bu simülatörümüzü kurmaya başladık. Hızlı bir şekilde ilerliyoruz. Kurulumlar kısa süre içerisinde tamamlanacak. Bu ay sonuna kadar uçuşlara başlayabilir. Tabi bizim de yapacağımız testler olacak.Daha sonra sökülecek, taşınacak, THY tesislerinde yeniden kurulum yapılacak ve kabul testlerine girecek. Bu nedenlerle sanırım 2017’nin ilk aylarında teslim etmiş olacağız.

Bu Havelsan için önemli bir adım. Türkiye için de önemli bir adım. Şu zamana kadar bu simülatörler hep yurt dışından alındı. Bundan sonra biz sektöre girmiş olduk. İhtiyaç olan simülatörleri yapmak istiyoruz, buna talibiz. Sadece yurt içine değil, yurt dışına da bu simülatörleri yapmak istiyoruz. Simülatörümüzün EASA Level D sertifikası da var.

Airbus ile ilgili çalışmalarımız başladı. Görüşmeler yapıyoruz. Airbus’ın da simülatörünü yapmak konusunda çalışmalarımız var.

HAVELSAN ULUSLAR ARASI REKABETTE OLACAK
Uluslar arası rekabete gireceğiz. Çünkü ciddi bir tecrübemiz var askeri alanda. Sivil havacılıkta da, bu simülatörü teslim ettikten sonra tabiî ki rekabete başlarız. Zaten bu simülatörü alırken de ciddi rekabet ortamı vardı. Bu simülatörler hep yabancı firmalardan alınıyordu. Ciddi bir rekabet vardı orada. Hem fiyat hem de zaman baskısı anlamında. Dolayısı ile bir anlamda rekabet edebildiğimiz de göstermiş olduk. 




SKYFE İLE TEKELLEŞME KIRILACAK
SKYFE son 2 yıl içerisinde geliştirdiğimiz bir hizmet. THY Teknik ile birlikte çalışıyoruz. Şu anda 44 uçakta montaj çalışmaları başlamış durumda. SKYFE’de 3 tip yaklaşımımız var.

Kablosuz olarak iki çözümümüz var; birinde yolcular kendi cihazlarından, telefonlarından bağlanıp bu hizmeti alabiliyorlar. Diğerinde ise business sınıfında tablet dağıtılıp, bu tabletler ile hizmet alınabiliyor. Şu anda 900 adet tableti THY’ye teslim ettik. Üçüncü çözümümüz de kablolu. Seat-back monitör şeklinde. 

Hem yurt içi hem de yurt dışı şirketlerle SKYFE için görüşmelerimiz olacak. Ayrıca bu sistemi demiryollarına, denizyollarına da sunacağız. Havelsan için yeni ve çok geniş kitleye ulaşılacak bir alan. Hem içerideki paranın dışarı çıkmasını engellemiş, hem de içeriye döviz girdisi sağlamış olacağız. Eğlence sistemi pazarı 5 milyar dolarlık bir pazar. Bu pazarda Panasonic ve Thales tekelleşmiş durumda. Biz de Havelsan olarak, uçak içi eğlence sistemlerinde, 20 yıla yakın tecrübe ve birikimimizle uluslararası arenada rekabete gireceğiz.





©AirportHaber - Fatih Akdeniz

Havelsan sivil havacılıktaki tekeli kıracak

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

Sektörden ~ 7 yıl önce
Küçük resimde görünce dikkatimi çekti. B737-800NG ifadesini nereden aldılar acaba ? Komik duruma düşmeyelim. Çabalar çok güzel ama biraz daha dikkat lütfen...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
IFE ~ 7 yıl önce
Her şeyin başlangıcında sorunlar çok olur, bir işe başlamak o işin yarısını yapmış olmak demektir.Başarılar diliyorum.Yaptığınız çalışmalara size daha da yardımcı olmak adına naçizane uçaklarda bir fiil çalışan; avionic ve IFE teknisyen arkadaşlarımızından görüş almak sizlere katkı sağlıyacaktır.IFE nin uçak sistemleri ile entegrasyonlu çalışması özellikle yazılım konusunda sizlere fikirler verir.Ellerinize sağlık

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kpt ~ 7 yıl önce
Kutlarım. Başarılarınızın devamını dilerim :-)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Burak Arpacioglu ~ 7 yıl önce
Türkiye’nin teknoloji alanında ileriye dönük attığı adımlar çok sevindirici. Umarım geleceğin global sektörüne yön vericek ülkeler arasında yer alırız. Tebrikler Havelsan!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ben ~ 7 yıl önce
1997 de simülatorde uçtum siz daha bilmezken

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tebrikler ~ 7 yıl önce
Umarim simulator basarili olur ve yabanci rakiplerinin karaisinda durur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
FDM ~ 7 yıl önce
FDM Yazılımı lazım bu yazılım havayolu şirketleri tarafından yurtdışından alınıyor ayrıca servis sağlayan firmalar hep UK da tekelcilik yapıyor. Ben de FDM yazılımı yerli olursa alırım ve servis sağlayıcı olurum diye dşğnüyorum. Her havayolu bir FDM yazılımı alıp personel istihdam edeceğine bir yerli firma olsun hepsini analiz etsin. Daha az maliyet ve süreklilik sağlar. Ben işe talibim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
~ 7 yıl önce
Umarım IFE lerin arayüzü resimdeki şekilde değildir. Ayrıca kulaklık girişinin ekranda değil de koltuklarda olması daha kullanışlı olur. Kulaklık kabloları insanların eline takılmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mehmet Ali ~ 7 yıl önce
Ucak ici eglencede disa bagimliligi kirmak lazim, buyuk maliyet. Bravo Havelsan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hvlsn ~ 7 yıl önce
thy simülatöründen sonra havelsanın gelişip gelişemeyceği belli olur

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000