03 Eylül 2010, Cuma 07:54:19

Havayolunu demiryoluyla bağlayacaklar

Çin Ulusal Makine ve Ekipman İthalat ve İhracat Şirket (CMEC), Ukrayna'nın başkenti Kiev ile başşehri dünyaya bağlayan Uluslararası Boryspil Havalimanı arasına demiryolu inşa edecek.
  • Onlar da doğu ile batı arasında hub olmak istiyorlar. Büyük projeler yapmışlar.

Çin'de temaslarda bulunan Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç, Çinli yetkililerle başkent Kiev ile Boryspil Havalimanı arasında demiryolu inşaatının yapılmasının yanı sıra havalimanı bölgesindeki alt yapı işlerinin yapılması yönünde bir anlaşma imzaladı.

Çin tarafından sağlanacak olan 1 milyar dolarlık kredi ile hayata geçirilecek proje kapsamında; yeni trenler alınacak, Kiev-Boryspil Havalimanı arasında 8 kilometrelik demiryolu inşaatı ve 4 adet tren garı yapılacak.

Söz konusu proje Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç'in hayata geçirmek istediği 10 ulusal projeden birisi idi. Ukrayna'nın başkenti Kiev'i hızla göç alması ve şehrin artan nüfusu karşısında mevcut altyapının yetersiz kalması nedeniyle büyük önem taşıyor.

Ukrayna Başbakanlığı da temmuz ayında söz konusu projenin 2010-2012 yılları arasında hayata geçirilmesine yönelik kararı onaylamıştı.

(Beyazgazete)

Havayolunu demiryoluyla bağlayacaklar

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Onlar da doğu ile batı arasında hub olmak istiyorlar. Büyük projeler yapmışlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000