24 Temmuz 2009, Cuma 08:03:48

Havayoluna rakip mi oldular?

İkramsız, ucuza yolcu taşıyan havayolu şirketlerinin bilet fiyatları otobüslerle aynı seviyelere inince, karayolu seyahat firmaları da kendilerini yeniledi...
  • Bu otobüslere bu kadar yatırım yapmayı göze alanları yap-işlet-devret ile hızlı tren yatırımına yönlendirmek mümkün değil midir acaba?
  • başlığa göre yazıyorum, havayolları otobüse rakip oldu. daha doğrusu bazı girişimciler kendine ekmek kapısı açmak için acayip bişey icat ettiler; ucuz havayolu. bir şişe sudan tasarruf edenler yada ondan kar bekleyenler, emniyetten ödün verir mi acaba? tek korkum bu. yoksa ikramsız da 1-2 saat durulabilir değil mi? baksanıza ayakta bile taşımaya kalkıyorlar maksat sürümden kazanmak :) sineğin yağını hesap eden, bir pas geçmeyi hesap etmez mi? bir sonraki aşama, kargo uçaklarında yüklerin arasında seyahat olacak sanırım.
  • ya bırak pamukkaleyi metetme bana
  • ama yinede binmem Türkiye'de otobüse. Trafik canavarlarimiz öyle acgözlüki, Türkiye icinde seyahatde havayolundan sasmam.
  • Uçağa rekabet kara yolu ile değil demiryolu ile olmalıdır. Avrupa'nın en kalkınmış ülkelerine bakın Fransa, Almanya demiryollarına önem verip 'Hızlı Tren' işletmektedir. Bir otobüsün ömrü kaç yıldır? Ayrıca doğayı kirletme açısından demiryolları, her zaman kara taşımacılığından daha çok çevreci bir seçimdir.
  • Istanbul - Ankara arasi gibi kisa yolculuklarda kara yolculugu hava ulasimina gore hem daha ucuz hem daha konforlu.
  • Haberde Türkiyede sadece pamukkale seyahat firmasının bu uygulamayı yapmış gibi söylemişler ama UlusoyTurizm Firmasının yeni almış olduğu Starliner ve Cityliner araçlarında olmakla birlikte daha önceki araçlarındada mevcuttu ek olarak laptop şarjları bitince şarj etmek için koltuk altlarında prizde var
  • Ankara-İstanbul İstanbul-İzmir Ankara-İzmir gibi toplam seyahat süresi 8 saati aaşmayan yerlere bu otobüslerle gitmek daha mantıklı değil mi. Düşünün Ankaradan esenboğa bir saat bir saat bekle bir saat uç iki saatte AHL den kadıköye gel beş kez indi bindi yap iki kez didik didik aran ve uçaktı Havaştı Taksiydi minumum 150 TL ver. Oysa ANkaradan İstanbul Anadolu yakasına zaten beş satte bu otobüslerle gidilebiliyor ve yolculuğunuz boyunca dondurmasına kadar ikram ediliyor rekabet kaliteyi getiriyor. Artık Ankara İstanbul arası uçmuyorum tavsiye ederim

İkramsız, ucuza yolcu taşıyan havayolu şirketlerinin bilet fiyatları otobüslerle aynı seviyelere inince, karayolu seyahat firmaları da kendilerini yeniledi. "Gökyüzünü kıskandıran yenilikler" peşindeki firmalardan Pamukkale Turizm6 milyon Euro harcadığı geniş koltuklu, LCD ekranlı, kablosuz internet bağlantılı otobüsleri sefere koydu.

Hiçbir ikram hizmeti olmadan düşük fiyatla yolcu taşıyan havayolu firmaları otobüslerden yolcu çalınca, karadaki seyahat firmaları rekabet için kendilerini yenilemeye başladı. "Gökyüzünü kıskandıran yenilikler yapıyoruz." diyen Pamukkale Turizm, yolculuk süresince kablosuz internet bağlantısı olan ve koltuklarda LCD ekran bulunan otobüsleri sefere koydu. Teknobüs adı verilen Starliner marka otobüslerde ise ikili koltukların arası açıldı ve koltuklar genişletildi. Aynı sıradaki ikinci ikili koltuğun biri de kaldırılarak tekli koltuk haline getirildi. USB girişi sayesinde yolcu kişisel olarak LCD ekranı kullanabildiği gibi merkezî yayındaki film ve müzikleri de izleyip dinleyebiliyor. Bilgisayar oyunları oynayabiliyor. Özel olarak dizayn edilen yatak gibi geniş koltukları baş kısımlarını yolcu isteğine göre ayarlayabiliyor.

Pamukkale Turizm Genel Müdürü Mehmet Ali Akçın, bu özelliklere sahip otobüslerde artı 5 lira fiyat farkı uyguladıklarını söyledi. Yaz sezonunda doluluk ortalamasını yüzde 77 olarak açıklayan Akçın, internete bağlı otobüslerdeki doluluk oranının yüzde 100 olduğunu ifade etti.

Starline'deki özel yaptırılan geniş ve ayarlanabilir başlıklı koltuklarda yolcunun kendini yatağındaki kadar rahat hissedeceğini belirten Akçın, "Müşteri patronumuz" dedi. Akçın, hizmet ve ikram kalitesi iyi olan iki havayolu şirketini kendilerine rakip olarak gördüklerini, suyu dahi parayla satan uçak firmalarını rakip kabul etmediklerini söyledi. Şirketin bütün otobüslerinde de cep telefonlarıyla konuşmak serbest. LCD ekranlı geniş koltuk geliştirilmesi ve bu tip otobüslerin sefere konulması için şirket 6 milyon Euro harcadı. Şu anda Starliner marka 8 otobüs ve MAN Fortuna marka 12 otobüs seferde. Önümüzdeki dönemde şirket 10 milyon Euro daha harcayarak filodaki otobüslerin yüzde 25'ini teknolojik ve rahat otobüsler haline getirecek. Şirketin 250 otobüsünden 120'si Pamukkale Turizm'in sahibi Bababalım ailesinin öz malı.

Zaman

Havayoluna rakip mi oldular?

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Misafir ~ 15 yıl önce
Bu otobüslere bu kadar yatırım yapmayı göze alanları yap-işlet-devret ile hızlı tren yatırımına yönlendirmek mümkün değil midir acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
başlığa göre yazıyorum, havayolları otobüse rakip oldu. daha doğrusu bazı girişimciler kendine ekmek kapısı açmak için acayip bişey icat ettiler; ucuz havayolu. bir şişe sudan tasarruf edenler yada ondan kar bekleyenler, emniyetten ödün verir mi acaba? tek korkum bu. yoksa ikramsız da 1-2 saat durulabilir değil mi? baksanıza ayakta bile taşımaya kalkıyorlar maksat sürümden kazanmak :) sineğin yağını hesap eden, bir pas geçmeyi hesap etmez mi? bir sonraki aşama, kargo uçaklarında yüklerin arasında seyahat olacak sanırım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
ya bırak pamukkaleyi metetme bana

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
ama yinede binmem Türkiye'de otobüse. Trafik canavarlarimiz öyle acgözlüki, Türkiye icinde seyahatde havayolundan sasmam.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Uçağa rekabet kara yolu ile değil demiryolu ile olmalıdır. Avrupa'nın en kalkınmış ülkelerine bakın Fransa, Almanya demiryollarına önem verip 'Hızlı Tren' işletmektedir. Bir otobüsün ömrü kaç yıldır? Ayrıca doğayı kirletme açısından demiryolları, her zaman kara taşımacılığından daha çok çevreci bir seçimdir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Istanbul - Ankara arasi gibi kisa yolculuklarda kara yolculugu hava ulasimina gore hem daha ucuz hem daha konforlu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Haberde Türkiyede sadece pamukkale seyahat firmasının bu uygulamayı yapmış gibi söylemişler ama UlusoyTurizm Firmasının yeni almış olduğu Starliner ve Cityliner araçlarında olmakla birlikte daha önceki araçlarındada mevcuttu ek olarak laptop şarjları bitince şarj etmek için koltuk altlarında prizde var

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Ankara-İstanbul İstanbul-İzmir Ankara-İzmir gibi toplam seyahat süresi 8 saati aaşmayan yerlere bu otobüslerle gitmek daha mantıklı değil mi. Düşünün Ankaradan esenboğa bir saat bir saat bekle bir saat uç iki saatte AHL den kadıköye gel beş kez indi bindi yap iki kez didik didik aran ve uçaktı Havaştı Taksiydi minumum 150 TL ver. Oysa ANkaradan İstanbul Anadolu yakasına zaten beş satte bu otobüslerle gidilebiliyor ve yolculuğunuz boyunca dondurmasına kadar ikram ediliyor rekabet kaliteyi getiriyor. Artık Ankara İstanbul arası uçmuyorum tavsiye ederim

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000