17 Aralık 2018, Pazartesi 10:54:42

Havayolu şirketlerinin "Büyük Taşınma" planları hazır

İstanbul Havalimanı'na yapılması beklenen büyük taşınma sürecine sayılı günler kala Atatürk Havalimanı'na sefer düzenleyen bazı yabancı havayolu şirketlerinin taşınma sürecindeki uçuş planları ortaya çıkmaya başladı.
  • Efsane zarar geliyor THY'ye 2019'da. Bakalim hem kullanim garantili projeleri, hem de tum rekabet avantajini kaybetmis THY'yi finanse edecek "tasima su"yu bu sefer nereden bulacaklar.
  • birkaç yıl önce türkiye uçuşlarını durduran firmalar: delta, united, alitalia, iberia, austrian, wizz, transavia... isl'ye kim uçacak. gulf air mi :)
  • Buraya dev havayolu şirketleri çekmek lazim ama nasil
  • Hiç tartışmayın ustam İgaya Başmüdür olsun sabihanın problemlerinide çözer
  • Henüz hava limanı Avrupa ülkeleri uçuşlarına onaylı değil . Ne Avrupa’ya nede Avrupa’dan uçak inemezzz. EASA gelip onay vermedi...
  • Daha easa denetlemesi olmadı deniyor
  • Taşınma süresince SAW'da kullanılamaz. Cümbüşü seyredin.
  • baslik `buyuk tasinma`ama haber icinde hicbir sirketin tasinma plani yok,sadece route degisikligi,ilave sefer ve iptal
  • Hepsi dandik havayolları, Avrupa’dan hiçbir firma yok!

İstanbul Havalimanı'na yapılması beklenen büyük taşınma sürecine sayılı günler kala Atatürk Havalimanı'na sefer düzenleyen bazı yabancı havayolu şirketlerinin taşınma sürecindeki uçuş planları ortaya çıkmaya başladı.

30-31 Aralık 2018 tarihlerinde gerçekleştirilmesi beklenen taşınma öncesinde bazı havayolları söz konusu tarihlerde İstanbul'a uçmama bazı şirketler de seferlerini Sabiha Gökçen Havalimanı'na kaydırma kararı aldı.

Turkish Planespotter tarafından paylaşılan bilgilere göre; Umman Havayolları İstanbul'a 1 Ocak tarihinde Boeing 737 MAX 8 yerine Boeing 787-9 ile uçma kararı aldı. Bahreyn merkezli havayolu şirketi Gulf Air ise 29 Aralık günü İstanbul'a 2 yerine 3  sefer düzenleyecek ve bu uçuşlarını A320 yerine A321 ile yapıcak.

Egypt Air de 30-31 Aralık tarihlerinde İstanbul'a sefer düzenlemeyecek 29 Aralık tarihinde İstanbul Atatürk Havalimanı'na Boeing 737 yerine Airbus A330 ile uçacak.

Korean Air söz konusu tarihlerde seferlerini Boeing B787-9 Dreamliner yerine B777-200ER tipi uçakla gerçekleştirecek.

Azerbaycan merkezli havayolu şirketi AZAL da 30 ve 31 Aralık tarihlerinde Sabiha Gökçen'e Boeing 767 tipi uçaklarda toplamda 3 sefer düzenleme kararı aldı.

Suudi Arabistan'ın bayrak taşıyıcı havayolu şirketi Saudia, 30 ve 31 Aralık tarihlerinde A330 tipi uçaklarla Sabiha Gökçen'e toplamda 5 uçuş gerçekleştirecek.

Ürdün'lü havayolu şirketi Royal Jordanian da seferlerini Sabiha Gökçen Havalimanı'na kaydıran şirketlerden biri olarak biliniyor. Şirket, 30-31 Aralık 2018 tarihlerinde Sabiha Gökçen'e günde 1 kez A320 tipi uçaklarla sefer düzenleyecek.

Bu arada igaspotter tarafından aktarılan bilgiye göre ise Pegasus Havayolları, 31 Aralık günü Atatürk Havalimanı'ndan yaptığı tüm seferleri, Onur Havayolları ise yine Atatürk Havalimanı kalkışlı 11 uçuş noktasından 10'una yaptığı tüm seferleri iptal etti.

 

Havayolu şirketlerinin "Büyük Taşınma" planları hazır

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

Efsane ~ 5 yıl önce
Efsane zarar geliyor THY'ye 2019'da. Bakalim hem kullanim garantili projeleri, hem de tum rekabet avantajini kaybetmis THY'yi finanse edecek "tasima su"yu bu sefer nereden bulacaklar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
B737 F/O ~ 5 yıl önce
Birileri sana gelecekten haber mi verdi ? efsane zarar geliyormuş... :))
araplara kaldı ~ 5 yıl önce
birkaç yıl önce türkiye uçuşlarını durduran firmalar: delta, united, alitalia, iberia, austrian, wizz, transavia... isl'ye kim uçacak. gulf air mi :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SAW ~ 5 yıl önce
Buraya dev havayolu şirketleri çekmek lazim ama nasil

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Usta ~ 5 yıl önce
Hiç tartışmayın ustam İgaya Başmüdür olsun sabihanın problemlerinide çözer

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ww ~ 5 yıl önce
Henüz hava limanı Avrupa ülkeleri uçuşlarına onaylı değil . Ne Avrupa’ya nede Avrupa’dan uçak inemezzz. EASA gelip onay vermedi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gh ~ 5 yıl önce
Daha easa denetlemesi olmadı deniyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SAW'da şenlik var ~ 5 yıl önce
Taşınma süresince SAW'da kullanılamaz. Cümbüşü seyredin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tasinma ~ 5 yıl önce
baslik `buyuk tasinma`ama haber icinde hicbir sirketin tasinma plani yok,sadece route degisikligi,ilave sefer ve iptal

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Leman ~ 5 yıl önce
Hepsi dandik havayolları, Avrupa’dan hiçbir firma yok!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kesinlikle ~ 5 yıl önce
En az senin kadar
Kemal ~ 5 yıl önce
İötanbul'a Avrupadan uçan 5 tane büyük havayolu söylesene... ABD'den ya da Uzakdoğu'dan uçan da söyle... Yeni havalimanınız yakında 3-5 tane beğenmediğiniz havayoluna kalacak bu gidişle.
Bilmez ~ 5 yıl önce
Neye göre dandik diyorsun acaba
Dandik demeyelim ~ 5 yıl önce
Şimdi Korean Air, Egypt Air, Saudia gibi son yıllarda kalitesini geliştirmiş firmalara dandik demek yanlış olur. Avrupa'ya gelince British Airways taşınma planınını zaten açıklamış. Adamlar ek sefer yapmayacak. Geriye zaten Lufthansa, KLM, Aegean, LOT Polonya ve TAROM kalıyor. Bi de Air France alt markası Joon. Bi de Avrupa diye sayarsak Air Moldova, Belavia ve Ukrayna Havayolları. Bu konuda da Kemal beye katılıyorum.
Xxx ~ 5 yıl önce
Siz bu kafayla bir yere varamazsınız. Ticari zekası olan insan için gelen havayolunun ulusu değil bıraktığı para önemli. Siz deki bu doğu ezikliğini batı özentisini anlamak mümkün değil. Kabullenin artık Türk ve müslüman olduğunuzu . Değilseniz de gidin Almanya da da İngiltere de yaşayın ikinci sınıf vatandaş olarak.
131.65 ~ 5 yıl önce
Avrupayı maharet sanmayın, iyi olan Avrupa demek değildir. Yeri gelir rus olur, yeri gelir asyalı, yerine göre güney amerika. Siz kendinizi oturttuğunuz eksenin dışına taşıyın, vizyon olsun.
Değişik ~ 5 yıl önce
Kore dediğin firma senin avrupadakileri satın alır bence cahil cagil yorum yapmayın

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000