06 Aralık 2009, Pazar 07:05:18

Havayolu şirketlerini yalnız bırakmayacaklar

Destek paketi onaylayan ve dağıtan İspanya hükümeti, bu sefer özellikle havayolları şirketlerini hedef aldı...

İspanya hükümeti, yeni bir destek paketiyle, İspanyol turizm sektörünü giderler konusunda rahatlatarak ve sübvansiyonlu kredilerle destekleyerek, canlılık getirmeyi planlıyor. İspanyol Turizm ve Kamu İşleri bakanlıklarının yaptıkları açıklamaya göre, 600 milyon Euro'luk ek destek paketi kabineden onay aldı.

Daha önce de benzer yükseklikte bir destek paketi onaylayan ve dağıtan İspanya hükümeti, bu sefer özellikle havayolları şirketlerini hedef aldı. Verilecek destekler arasında ucuz maliyetli kredilerin yanısıra, havaalanı tarifelerinin 2010 yılı boyunca dondurulması gösteriliyor.

Madrid hükümeti, ülkenin özel havayolu şirketlerinin de reformlar yaparak, hem CO2 emisyonunu azaltmaya hem giderleri kısmaya çağırdı. Hükümetin hesaplarına göre, özel havayolu şirketleri, trafik düzenlemesi yaparak, rotalarını yeni,den belirlemeleri halinde, sektörün 2010 yılında 11.2 Milyon Euro tasarruf edebilecek.

Reuters'in haberine göre, havayollarına verilecek kredilerden faydalanacak olan ilk şirketlerden biri Air Comet havayolları. Bu şirket, çalışanların maaşlarını düzenli ödeyemediği için, son zamanlarda sıkça çalışanlarının protesto eylemlerine şahit oluyor.

Havayolu şirketlerini yalnız bırakmayacaklar

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000