11 Kasım 2012, Pazar 08:19:01

HAVAYOLU ŞİRKETLERİNİ DOLANDIRAN ÇETE ADLİYEDE

İzmir başta olmak üzere altı ilde düzenlenen operasyonda, sahte kredi kartlarıyla uçak bileti alıp havayolu şirketlerini milyonlarca lira zarara uğrattığı iddia edilen şebekenin üçü kadın 18 üyesi adliyeye sevk edildi...
  • tum dunyada boyle adilerin iki elleri de kelepcelenir, isimleri de yazilir hem guvenlik acisindan hem de insanlar bilsin kim ne halt yemis dikkat etsinler diye ama nedense turkiye de boyle bir uygulama yok!!!!

Zanlıların, Faslı hackerlardan aldıkları özellikle Fransız turistlere ait kredi kartı bilgileriyle 1 milyon liralık vurgun yaptığı belirtilmişti.

Bilişim Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, geçen nisan ayında havayolu şirketlerinden sahte kredi kartıyla uçak bileti alınması ve şirketlerin yüksek miktarda zarara uğraması sebebiyle satışları durdurmaları üzerine harekete geçti.

THY'ye ait ileri tarihli bir biletin kendisine ait kart bilgileriyle satın alındığından bankasının bilgi vermesiyle haberdar olan bir Fransız vatandaşının başvurusu sonucu, bilet alan beş kişinin İzmir'den uçağa binecekleri gün gözaltına alındı. Zanlılar, biletleri Diyarbakır'daki bir turizm acentesi aracılığıyla indirimli aldıklarını söyledi. Bu ifadelerden yola çıkan polis, çoğunluğu Diyarbakır'da yaşayan şebeke üyelerinin, Faslı hackerlardan Fransızlar başta olmak üzere yabancı kişilerin kredi kartı bilgilerini edindiği, bunlarla internetten uçak bileti satın aldığı, konaklamalarda ve alışverişlerde kullandığını belirledi. İncelemelerde şebeke üyelerinin, yabancı uyruklu hackerlardan elde ettikleri kredi kartı bilgileriyle çeşitli havayolu firmalarından, bin 146 kişi adına yaklaşık 600 bin lira değerinde uçak bileti aldığı, internetten 170 bin liralık alışveriş yaptıkları ve turistik otellerde yaklaşık 200 bin lira harcadıkları tespit edildi.

Sekiz aylık teknik takibin ardından düğmeye basan ekipler, elebaşılığını O.B. (28) ve H.C.'nin (40) yaptığı iddia edilen şebeke üyelerine operasyon düzenledi. İzmir başta olmak üzere Bursa, Ankara, Antalya, İstanbul ve Diyarbakır'daki operasyonda, üçü kadın 18 kişi gözaltına alındı. Aramalarda ise 2 adet tabanca ve 6 adet fişek ele geçirildi. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 18 zanlı, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. (Sabah)

HAVAYOLU ŞİRKETLERİNİ DOLANDIRAN ÇETE ADLİYEDE

Yorumlar

bu ulkede duzgun hicbir sey olmayacak mi? ~ 11 yıl önce
tum dunyada boyle adilerin iki elleri de kelepcelenir, isimleri de yazilir hem guvenlik acisindan hem de insanlar bilsin kim ne halt yemis dikkat etsinler diye ama nedense turkiye de boyle bir uygulama yok!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000