01 Mayıs 2008, Perşembe 00:07:25

Havayolu şirketlerine MÜJDE

Hollanda hükümetinin yıl başında çıkartıp 1 Temmuz'da uygulamaya koymak istediği Ecotax vergisinde yanlış karardan dönüldü. Türkiye pazarını olumsuz etkileyebilecek Ecotax vergisi, yürürlüğe girmeden geri alındı.

Hollanda Hükümeti'nin Kasım 2007'de yasalaştırarak, 1 Temmuz 2008 tarihinden itibaren yürürlüğe gireceğini ilan ettiği uçuş vergisi yasasında yapılan değişiklik, Hollanda Maliye Bakanlığınca açıklandı.

MURAT KARAKUŞ AYRINTILI BİLGİ VERDİ

Lahey Kültür ve Tanıtma Müşavirimiz Murat Karakuş, basına yaptığı yazılı açıklamada şu bilgileri verdi: "Hollanda Maliye Bakan Yardımcısı Jan Kees de Jager tarafından yapılan ve Hollanda Maliye Bakanlığı'nın resmi web sitesinde 29 Nisan 2008 tarihi itibarıyla ilk sırada verilen haberde, sektör kuruluşları ile ilgili kişi ve kurumlarca yeni vergi uygulamasına yönelik yapılan itirazların yerinde bulunarak değişikliğe gerek görüldüğü, bu çerçevede, Kanarya Adaları ve Türkiye'ye yönelik uçuş vergisinin düşük tarife olan Avrupa Birliği seviyesine çekildiği ve bu hususun 29 Nisan 2008 tarihi itibariyle parlamentoya yazılı olarak bildirildiği, Kanarya Adaları ve Türkiye için daha evvel 45 Euro olan uçuş vergisinin 11,25 Euro olarak düzenlendiği ve yapılan değişikliğin 1 temmuz 2008 itibari ile uygulamaya konulacağı belirtilmektedir.

Haberde devamla, 2500 km'den fazla uçuşlarda ayni ülke sınırları içerisinde 1000 km'lik bir ek mesafe eklenmek suretiyle, uygulamadan zarar gören destinasyonların tatmin olmasının sağlandığı, dolayısıyla, Kanarya Adaları, Türkiye, Fas ve Azor Adaları'nın düşük tarife rejimi altına aldığı belirtilmektedir.."

İNDİRİM SİNYALİ VERİLMİŞTİ

Hollanda hükümetinin 1 Temmuz 2008 tarihinden itibaren uygulamaya hazırlandığı Ecotax uçuş vergilendirmesinde bir süre önce umut verici gelişmeler yaşanmıştı. Hollanda Maliye Bakan Yardımcısı Jan Kees de Jager, oluşan haksızlık nedeniyle Türkiye uçuşlarında uygulanacak vergide indirim olabileceğini söylemişti.

NELER YAŞANMIŞTI?

Hollanda hükümetinin Kasım 2007'de Ecotax ismi ile yasalaştırdığı yeni uçuş vergisi uygulamasına göre; 1 Temmuz 2008 tarihinden itibaren Hollanda çıkışlı tüm uçuşların farklı sınıflandırmalar doğrultusunda vergilendirileceği belirtilmişti. Avrupa Birliği ülkelerine ve 2.500 kilometreye kadar olan uçuşların 11,25-Euro, 2.500 kilometreyi aşan uçuşlar ise 45 Euro üzerinden vergilendirilmesi planlanmıştı. Uygulamanın özellikle Dalaman, Antalya ve Ankara'ya yönelik uçuşlarda yaratacağı ilave maliyet nedeniyle ülkemiz turizmine Hollanda pazarında ciddi kayıplar yaşatabileceği Kültür ve Turizm Bakanlığınca bildirilmişti.

Havayolu şirketlerine MÜJDE

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000