24 Nisan 2015, Cuma 08:30:24

HAVAYOLU ŞİRKETLERİNE 'HACKER' UYARISI

Havayolu firmaları, yolcuların Wi-Fi kullanımına dikkat etmeleri konusunda uyarıldı.
  • Wifi veya uçak içinden özellikle FMS vb sistemlere kablosuz erişim 4-5 yıldır tartışılan ve bazı örnekleri olan bir konu. FBI' a laf etmeden önce GOOGLE'da kendini şanslı hisset.
  • Volvo, FBI muhtemelen senden daha vakıf ki bu uyarıyı yapıyor. Tüm dünyayı içinde bulunduğun fanustan ibaret sanma lütfen. Hırsıza yol göstermemek babında nasıl olabileceğini tartışmayacağım.
  • FBI'dakiler teknolojiye biraz vakıf olsaydı böyle talihsiz bir beyanatta bulunmazlardı.
  • Uçağa erişmesine gerek yok ki, kullanılan notebook'un pili'nin voltaj ayarlarına ulaşsa yeter, o pil patlar ve yangın çıkartır, bir çok şekilde bu işlemin olacağı ispatlanmıştır.
  • 2'si ayrı sistem. Birbirleri ile bağ yok nasıl kıracak

Havayolu firmaları, yolcuların Wi-Fi kullanımına dikkat etmeleri konusunda uyarıldı. FBI, Wi-Fi aracılığıyla uçakların navigasyon sistemine erişim tehdidi olabileceğini belirtti.

ABD Federal Havacılık İdaresi'nin (FAA) Wi-Fi yoluyla siber saldırı yapılabileceği yönündeki raporunun ardından, havayolu firmalarına uyarı geldi.

FAA raporunun bir uzman tarafından reddedilmesi ve bugüne kadar Wi-Fi ile uçaklara düzenlenen bir saldırıya ait delil bulunmamasına rağmen, havayolu firmalarına bu konuda dikkatli olmaları gerektiği belirtildi.

FBI ve havaalanlarının güvenliğinden sorumlu TSA, kamua açık Wi-Fi ağları ve uçaklardaki eğlence sistemleri aracılığıyla navigasyon sistemlerine erişmeye çalışacak yolculara karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtti.

ABD'li yetkililer, Al Jazeera'da yer alan habere göre; geçtiğimiz hafta bir güvenlik konferansına gitmek için bindiği uçakta 'siber saldırı yapmayı deneyeceği' yönünde şaka tweet'i atan Chris Roberts'ı uçaktan indirmişti. Güvenlik araştırmacısı Roberts, dört saat sorgulandıktan sonra serbest bırakılmıştı.

Federal yetkililer, ne kadar mümkün olup olmadığı bilinmese de, uçakların bilgi sistemine izinsiz giriş yapmanın yasalara aykırı olduğunu belirtti.

HAVAYOLU ŞİRKETLERİNE 'HACKER' UYARISI

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Volvo'ya ~ 9 yıl önce
Wifi veya uçak içinden özellikle FMS vb sistemlere kablosuz erişim 4-5 yıldır tartışılan ve bazı örnekleri olan bir konu. FBI' a laf etmeden önce GOOGLE'da kendini şanslı hisset.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuzsuz ~ 9 yıl önce
Volvo, FBI muhtemelen senden daha vakıf ki bu uyarıyı yapıyor. Tüm dünyayı içinde bulunduğun fanustan ibaret sanma lütfen. Hırsıza yol göstermemek babında nasıl olabileceğini tartışmayacağım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Volvo ~ 9 yıl önce
FBI'dakiler teknolojiye biraz vakıf olsaydı böyle talihsiz bir beyanatta bulunmazlardı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
erişime gerek yokki ~ 9 yıl önce
Uçağa erişmesine gerek yok ki, kullanılan notebook'un pili'nin voltaj ayarlarına ulaşsa yeter, o pil patlar ve yangın çıkartır, bir çok şekilde bu işlemin olacağı ispatlanmıştır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
2'si ayrı sistem. Birbirleri ile bağ yok nasıl kıracak

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000