29 Temmuz 2016, Cuma 09:45:11

Havayolu şirketlerinden 'Brexit' önlemi

İngiltere halkının AB’den çıkma kararı dev şirketlerin karlarını, bilançolarını, yatırımlarını ve istihdamlarını doğrudan etkiledi.
  • Heathrow'un bizimle mücadele gücü tam zamanında yara almaya başladı. Bizim zor günlerimiz kısa sürecek ama bu adamların bu kararı onlarca yıl etkisini gösterecek. IGA açıldıktan sonra İngilizler'i tamamen silmiş oluruz defterden.
  • Airbus kanat üretimi ingiltereden türkiyeye kaysın.hic olmasza yerli kanat üretmiş oluruz.

İngiltere halkının AB’den çıkma kararı dev şirketlerin karlarını, bilançolarını, yatırımlarını ve istihdamlarını doğrudan etkiledi.

Dev şirketlerin yanı sıra bazı havayolu şirketleri de ayrılık kararı sonrası önemli kararları uygulamaya koyacağını açıkladı.

Brexit sonrası şirketler kayıplara karşı dirençli olmak adına kapasite azaltmaktan, İngiltere fiyatlarını yükseltmeye, çalışan çıkartmaktan yatırımlarını durdurmaya birçok karar aldı. Birçok şirketin de değeri bilançolardan yüzde 10’un üzerinde silindi. Siemens ve Burberry yatırımlarını dondururken, Airbus, Ford, Rynair gibi bazı şirketler ise yatırımlarını başka bir ülkeye kaydırma konusunu değerlendiriyor. Llyods ise 3 bin çalışan çıkartmaya hazırlanıyor. Öte yandan sayıları Brexit’in kaybedenlerine göre az da olsa pound’un tarihi dip seviyeleri görmesiyle satışlarına ciddi artışlar gören ‘kazananlar’ da var. 

Belirsizlik geçene kadar seferleri azaltıyorlar

İngiltere’nin gayrimenkul devlerinden Capital&Counties Properties Plc arazi değerlerinin yüzde 14’ünü bilançosundan silerken, Macaristan merkezli havayolu şirketi Wizzair İngiltere seferlerini yarısına düşürdü, ABD'li Delta Havayolları ise ekonomik belirsizlik sebebiyle ülkeye seferleri azaltmayı planladığını açıkladı. 44 bin çalışan istihdam eden İsviçreli kağıt üreticisi Svenska ise pounddaki düşüş sebebiyle fiyatlarını yükseltmeyi planlıyor. İrlanda merkezli düşük fiyatla hizmet sunan Ryanair beklediği 50 yeni yolcu uçağını İngiltere’ye değil Avrupa’daki noktalara göndermeye karar verdi. 

Havayolu şirketlerinden 'Brexit' önlemi

Yorumlar

Einstein Was Here ~ 8 yıl önce
Heathrow'un bizimle mücadele gücü tam zamanında yara almaya başladı. Bizim zor günlerimiz kısa sürecek ama bu adamların bu kararı onlarca yıl etkisini gösterecek. IGA açıldıktan sonra İngilizler'i tamamen silmiş oluruz defterden.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Abey ~ 8 yıl önce
Airbus kanat üretimi ingiltereden türkiyeye kaysın.hic olmasza yerli kanat üretmiş oluruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000