27 Eylül 2009, Pazar 13:44:53

Havayolu şirketleri çözüm arayışında

Balkanlarde Karadağ'ın ulusal havayolu şirketi Montenegro Airlines ve Sırbistan'ın ulusal havayolu şirketi JAT geçtiğimiz dönemdeki zararı telafi etmek için yeni atılımlar yapmaya çalışıyor.
  • jat kısa süre sonra devrilir gibi geliyor..
  • THY alsin bosna air ile birlestirsin

TurkiyeTurizm.com adlı internet sitesinde yer alan habere göre; Karadağ'ın ulusal havayolu şirketi Montenegro Airlines, Üsküp ile Makedonya kentleri arasındaki uçuşlarına yeni bir düzenleme getirirken Sırbistan ulusal havayolu şirketi JAT, 14,9 milyon avro zarar etti.

Karadağ'ın ulusal havayolu şirketi Montenegro Airlines, 15 eylülde Üsküp ile Podgorica arasında yeni bir sefer başlattı.

Şirket, Makedonya uçuşlarını haziran ayında, Tivat ile Üsküp arasında haftada dört seferle başlatmıştı.

Şirket uçuş tarifesini turizm sezonunun sona ermesinden sonrada uygulamaya karar verdi ancak Karadağ'daki varış noktasını Tivat'tan Podgorica'ya kaydırdı.

JAT 14,9 milyon avro zarar etti

Öte yandan, Sırbistan'ın ulusal havayolu şirketi JAT'ın CEO'su Srcan Radovanoviç, 21 eylül pazartesi günü, firmanın 2009'un ilk yarısında 14,9 milyon avro zarar ettiğini açıkladı.

Radovanoviç, zarara küresel ekonomik bunalımın, yolcu sayısındaki azalmanın, ulusal para birimi dinarın zayıflamasının ve maliyetlerin artmasının yol açtığını ifade etti.

Havayolu şirketleri çözüm arayışında

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
jat kısa süre sonra devrilir gibi geliyor..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
THY alsin bosna air ile birlestirsin

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000