19 Aralık 2014, Cuma 09:19:27

HAVAYOLU ŞİRKETİ İFLASA GİDİYOR!

Hindistan merkezli low-cost taşımacılık yapan SpiceJet Airlines'a ait uçaklar yerde kaldı. Petrol şirketleri biriken borçlar sebebiyle havayoluna akaryakıt vermeyi reddediyor.
  • Ne duruyorsun THY koş al gene dolu yabancı çıktı piyasaya bak.
  • Lütfen bilen açıklasın, son 2 yıldır THY Teknik'in bu firmayla ilişkileri nedir, ödeme alabilmişler midir, bu base'de çalışmak üzere kaç çalışanı oraya göndermiş ve toplamında bu işten ne kazanmış & kaybetmiştir?
  • Çift koridor büyük uçakları var mıdır bu firmanın?
  • Go indigo goooooo.
  • Desene THY ye pilot bulduk yine. Alsinlar komple Hindistan li pilotlarini bunlarin, hazir firsat.

Hindistan Sivil Havacılık otoriteleri, devlete ait petrol şirketlerine Salı günü son kez Spice Jet havayollarına 15 günlük daha kredili akaryakıt vermelerini ‘rica’ etti. Ancak petrol şirketi buna yanaşmadı.

Aynı yetkililer, bankaları Spice Jet’e 94 milyon dolarlık bir kurtarma kredisi vermeye teşvik ettiler ve bu kredinin garantörü olarak Spice Jet’in zengin patronu Kalanithi Maran tarafından bizzat teminat altına alınacağını belirtiler ancak bu girişimde şimdiye kadar sonuçsuz kaldı.

Hindistan yasalarına göre batmakta olan bir şirketi kurtarmak için hükümet mali yardımları kolayca devreye sokamıyor. Kesin rakamlar telaffuz edilemese de, bankalara göre de Spice Jet’in yatırımcı ortaklarına, bankalara, vergi dairesine, havalimanlarına, petrol şirketlerine ve biriken personel maaşlarıyla fazlasıyla yüklü bir borcu var.

2012 yılında Hindistanlı Kingfisher Airlines havayolunun iflası, ülkenin tüm havayolu sektörüne zincirleme ciddi bir darbe vurmuştu. Spice Jet’in iflasını önleyerek benzer bir darbeyi engellemeye çalışan sivil havacılık uzmanları şimdiye kadar başarılı olamadı ve dün itibariyle Spice Jet uçakları kalkış yapamadı.

BBC haber kaynaklarına göre Spice Jet havayolunun toplam birikmiş 314 milyon dolar borcu var. Aynı kaynağa göre şirket, alacaklılarına ‘şimdilik ödeme yapamayacağını’ duyurdu. Şirket, şimdi iptal olan uçuşlar yüzünden bir de yolculara bilet iadesi ve tazminat davalarıyla uğraşacak.

Şirket Ağustos ayından bu yana uçak filosunu zorunlu satışlar sonucunda 3’te bir oranında küçülttü. Salı gecesinden itibaren başlayan uçuş iptalleri, bugüne kadar binlerce yolcuyu mağdur ettiği bildiriliyor.

HAVAYOLU ŞİRKETİ İFLASA GİDİYOR!

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Ne duruyorsun THY koş al gene dolu yabancı çıktı piyasaya bak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY TEKNİK ~ 9 yıl önce
Lütfen bilen açıklasın, son 2 yıldır THY Teknik'in bu firmayla ilişkileri nedir, ödeme alabilmişler midir, bu base'de çalışmak üzere kaç çalışanı oraya göndermiş ve toplamında bu işten ne kazanmış & kaybetmiştir?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Çift koridor büyük uçakları var mıdır bu firmanın?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Go indigo goooooo.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Desene THY ye pilot bulduk yine. Alsinlar komple Hindistan li pilotlarini bunlarin, hazir firsat.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cenk saysel ~ 9 yıl önce
tüm dünyada havayolu şirketlerin de yabancı pilot uçuyor ama nedense düşmanlık bizde yabancı pilotlara düşmanlığın asıl sebebi pilot alınmama söz konusu zannımca sen ve senin gibiler de yabancı şirketlere başvursanız ya tabi yerse

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000