14 Ekim 2009, Çarşamba 08:08:13

Havayolu cazibesini yitiriyor mu?

Uluslararası Havalimanları Konseyi'nin (ACI) yayınladığı aylık havalimanı trafik raporuna göre Avrupa'daki havayolu trafiğinde düşüş eğilimi sürüyor...
  • avrupa farklı mı? hollanda, almanya hepsi dökülüyor. işsizlik en yüksek seviyede. ingiltere zaten son beş yıldır kırılıyor. bu hala daha iyi günler önümüzdeki yıllar daha kötü olacak. yalnız Türkiye'de zenginleşen bir grup var. Hepsi jeep lerde. gerisini söylemiyeyim.

Uluslararası Havalimanları Konseyi'nin (ACI) en son yayınladığı aylık havalimanı trafik raporuna göre Avrupa havalimanlarındaki genel yolcu trafiği, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4.5 düşüş kaydetti.

Raporda, genel havayolu nakliye trafiğinin yüzde 11.7 gerilediği ifade edilirken genel havayolu trafiğinde de yüzde 7.8'lik düşüş kaydedildiği belirtildi.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan ACI Avrupa Genel Direktörü Olivier Jankovec, aslında birkaç havalimanında yolcu trafiğinin azaldığına değinerek şu açıklamayı yaptı: "Bu ay, low cost hava yolu şirketlerinin de etkisiyle bazı lokasyonlarda yolcu trafiğindeki düşüş ivme kaybetti. Ancak tam anlamıyla toparlanmadan bahsetmek mümkün değil."

Sekiz aylık verileri mercek altına alan ACI raporuna göre, Ocak-Ağustos döneminde Avrupa havalimanlarındaki yolcu trafiğinin yüzde 8.1 oranında düşüş gösterdiğini ortaya koydu. Söz konusu dönemde hava yolu kargo taşımacılığı yüzde 21.1 düşüş gösterdi.

Havayolu cazibesini yitiriyor mu?

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
avrupa farklı mı? hollanda, almanya hepsi dökülüyor. işsizlik en yüksek seviyede. ingiltere zaten son beş yıldır kırılıyor. bu hala daha iyi günler önümüzdeki yıllar daha kötü olacak. yalnız Türkiye'de zenginleşen bir grup var. Hepsi jeep lerde. gerisini söylemiyeyim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000