19 Eylül 2008, Cuma 16:05:08

Havayolu çalışanları polisle çatıştı

İşten çıkartmalar olacak diye protesto eylemi yapan havayolu çalışanlarıyla polis arasında çatışma çıktı.

Yunan hükümetinin Olympic Hava Yolunun kapatılarak yeniden yapılandırılması kararını protesto eden çalışanlar ile polis arasında arbede çıktığı bildirildi.

Yunan basın-yayın organları, Olimpic'in yeniden yapılandırılmasının işten çıkartmalara yol açacağı gerekçesiyle Atina kent merkezinde protesto eylemi yapan bir grup hava yolu çalışanı ile polis arasında çıkan çatışmada, güvenlik güçlerinin göz yaşartıcı gaz kullandığını duyurdu.

Atina'nın göbeğinde arbede

Arbededen sonra dağılan grubun, Yunanistan parlamentosu önünde son bulacak bir protesto yürüyüşü yapacağı kaydedildi. Bu arada özel Flash radyosuna konuşan Yunanistan Ulaştırma Bakanı Kostis Hacidakis, "2008 yılı aralık ayına kadar uluslararası ihaleler yoluyla yeniden yapılandıran hava yoluna yatırımcı bulunacağına inandığını" söyledi.

İşten çıkarmalar bekleneiyor

Hacidakis, şirketin kadrolu çalışanlarının kurulacak yeni şirkette çalışmak, emekliye ayrılmak veya aynı maaşla kamu sektöründe çalışmak gibi seçenekleri bulunduğunu belirtti.

Öte yandan hükümetin yeniden yapılandırma kararının Olympic'in kapanması ve yerine daha küçük bir şirket kurulmasını öngördüğünü belirten basın-yayın organları, bu uygulama sonucu çok sayıda çalışanın işten çıkartılmasının beklendiğini yazdı.

 

Havayolu çalışanları polisle çatıştı

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000