18 Aralık 2008, Perşembe 11:52:41

"Havayolu bize rakip olamaz"

Kamil Koç Otobüsleri AŞ İcra Kurulu Başkanı Sena Kaleli, uçakları rakip olarak görmediklerini söyledi...
  • mademki cok iyi biliyorsunuz o otobüsün plakasını bi sorgulayın isterseniz 10 P 0166.ve yukardaki resim cok eski bir arşivden alınmıştır.Kamil Koç son zamanlarda almış oldugu setra ve mercedeslerde filosunda yenilemiştir.403 ler vardır ama 2005 ve 2006 modeldir hepsi.icra kurulu başkanıda herhalde yalan söleyerek 80 yıl bir şirketi ayakta tutamaz.
  • EEEE icra kurulu başkanı olmak kolay değil...bir yerlerde kalmak ne kadar attığınla doğru orantılı galiba!!!
  • sevgili icra kurulu başkanı yalan söylüyor çok ayıp... bende istanbul içi turizm taşımacılığı yapan bir şirketin sahibiyim çok iyi bildiğim bir konuda,bir detay dikkatimi çekti, otobüslerinin ortalama iki yaşında olduğunu söyleyen sevgili başkan yukarıda resmi görünen o 403 marka aracın 2002 model olduğunu, yani 6(altı) hatta 2009 yılında 7(yedi)yaşına gireceğini nasıl açıklayacak.. bunlardan başka varmı veya 2009 yılında bunları satmayı düşünüyorlarmı saygılarımla...
  • Bu vergilerle herhangi bir havayolunun onlara rakip olması imkansız... Nasıl da kendilerinden eminler ? Demek ki güvendikleri bir şey var.. Karayollarının vergisi acaba havayollarına oranla ne kadar daha düşük onu bi açıklasanıza.. 700 km'yi aşan hatlardaki firmalar tabi zorluk çeker 10 saat otobüsle gideceğin yere 1 saat civarına ulaşmak varken ... Zaten demiryolu, denizyolu ve havayolu neden geliştirilmez bu ülkede en çok petrole esir düşüren karayolları gelişir hiç anlamam.

Geçtiğimiz yıl havayolu şirketlerinin bilet fiyatlarını indirmesiyle uçaklarla otobüsler arasında kıyasıya bir rekabet yaşanmıştı. Kaleli, "Gerek demiryolu gerek havayolu, gerekse de denizyolunun gelişimi, yolculuklarımızın kesintiye uğramasına çok fazla engel teşkil etmedi. Ama 700 kilometreyi aşan hatlarda çalışan firmalar zorluk çekiyor." dedi. 

Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği (ANSİAD)'nin 6. Girişimcilik Haftası'na katılan Sena Kaleli, uçakların varlığından rahatsızlık duymadıklarını ifade etti. Yakın hatlara çalıştıklarından dolayı uçaklar yüzünden yolcu kaybı yaşamadıklarını vurgulayan Kaleli, otobüslerde verdikleri hizmetin uçakları aratmayacak nitelikte olduğunu savundu. Petrol fiyatlarındaki gerilemenin mazot fiyatlarına istenilen ölçüde yansımadığını ileri süren Kaleli, şöyle sitem etti:

"Mazot fiyatındaki yüzde 10-15'lik düşüş gerçek değil. EPDK'nın yetersiz denetimi midir, yoksa devletin vergiden vazgeçmeyişi midir. Rafineri çıkışında mı problem var, bunun sorumlusu TÜPRAŞ mıdır? Henüz çözümlenmiş değil. Dövizin bu kadar düşmesine rağmen petrol fiyatlarının inmemesi enteresan."

Filolarındaki araçların ortalama iki yaşında olduğunu aktaran Kaleli, "Çevreci yaklaşımımızdan dolayı otobüslerimizin neredeyse tamamını Euro 4 motora çevirdik. 2008 yılının 11 ayında 8 milyon yolcu taşıdık. 10 milyon hedefine doğruda adım adım yaklaşıyoruz. Bu yılki ciromuz 200 milyon YTL'yi aştı." bilgilerini verdi. Kaleli, Türkiye'de insanların yüzde 94'ünün otobüsle seyahat ettiği bilgisini de aktardı.

 

"Havayolu bize rakip olamaz"

Yorumlar

s.b ~ 15 yıl önce
mademki cok iyi biliyorsunuz o otobüsün plakasını bi sorgulayın isterseniz 10 P 0166.ve yukardaki resim cok eski bir arşivden alınmıştır.Kamil Koç son zamanlarda almış oldugu setra ve mercedeslerde filosunda yenilemiştir.403 ler vardır ama 2005 ve 2006 modeldir hepsi.icra kurulu başkanıda herhalde yalan söleyerek 80 yıl bir şirketi ayakta tutamaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 15 yıl önce
EEEE icra kurulu başkanı olmak kolay değil...bir yerlerde kalmak ne kadar attığınla doğru orantılı galiba!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
EMR ~ 15 yıl önce
sevgili icra kurulu başkanı yalan söylüyor çok ayıp... bende istanbul içi turizm taşımacılığı yapan bir şirketin sahibiyim çok iyi bildiğim bir konuda,bir detay dikkatimi çekti, otobüslerinin ortalama iki yaşında olduğunu söyleyen sevgili başkan yukarıda resmi görünen o 403 marka aracın 2002 model olduğunu, yani 6(altı) hatta 2009 yılında 7(yedi)yaşına gireceğini nasıl açıklayacak.. bunlardan başka varmı veya 2009 yılında bunları satmayı düşünüyorlarmı saygılarımla...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Death Grind ~ 15 yıl önce
Bu vergilerle herhangi bir havayolunun onlara rakip olması imkansız... Nasıl da kendilerinden eminler ? Demek ki güvendikleri bir şey var.. Karayollarının vergisi acaba havayollarına oranla ne kadar daha düşük onu bi açıklasanıza.. 700 km'yi aşan hatlardaki firmalar tabi zorluk çeker 10 saat otobüsle gideceğin yere 1 saat civarına ulaşmak varken ... Zaten demiryolu, denizyolu ve havayolu neden geliştirilmez bu ülkede en çok petrole esir düşüren karayolları gelişir hiç anlamam.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000