02 Aralık 2010, Perşembe 08:38:14

HAVAYOLLARININ 'VERGİ KABUSU'NA ONAY ÇIKTI!

Almanya’da hükümetin ve parlamentonun onayladığı ve tartışmalara yol açan havayolu vergisi Eyaletler Senatosu Bundesrat’da da onaylandı. Böylece havayolu vergisinin önünde hiçbir engel kalmamış oldu.
  • AB içindeki havayolu şirketleri zaten uzun menzil operasyonlarında THY ve Ortadoğu kökenli şirketlere karşı rekabet konusunda zorluklar yaşıyorlardı. Buna, bir de artan maliyetler eklenince, iyice zorlanacaklar. Frankfurt'tan uzun menzil uçan bir kişi direkt 45 euro vergi öderken, THY ile IST üzerinden FRA-IST-uzun menzil uçarken sadece 8 euro ödeyecek (FRA-IST için), sonrasında Türk Hükümeti vergi istemediği için cebinde 37 euro fazladan para kalacak. Bu da, AB içi uzun menzilcilerin pazar kaybetmesine neden olacak!
  • Yakında AB uyumu adı altında bizde de uygulamaya geçilir. Bu vergi neden konulmuş haberde bilgi yok. Padişah usulü "tez vergi salına" nın daha çağdaş hali.

Federal Almanya’da Hıristiyan Demokrat Birlik hükümetinin tasarrıf planları kapsamında gündeme getirdiği ve son olarak federal parlamento Bundestag’da onaylanan havayolu vergisi son onay mercii olan Eyaletler Senatosu Bundesrat’da da onaylanarak kesinleşmiş oldu.

1 Ocak 2011’den itibaren yürürlüğe girecek olan havayolu vergisinin, farklı mesafelere farklı vergi miktarları içermesi de sektörde eleştirilere neden olmuş, haksız rekabete yol açacağı ileri sürülmüştü.

Yeni havayolu vergisi, iç hatlar ve kısa mesafeli yurtdışı uçuşları içim 8 avro, orta mesafeli uçuşlar için 25 avro, uzun mesafeli uçuşlar içinse 45 avro olarak belirlendi. Buna göre, Akdeniz çanağında Türkiye 8 avro grubunda yer alırken, rakibi Mısır ise tüm kulis çalışmalarına rağmen 25 avro grubunda kaldı.

HAVAYOLLARININ 'VERGİ KABUSU'NA ONAY ÇIKTI!

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
AB içindeki havayolu şirketleri zaten uzun menzil operasyonlarında THY ve Ortadoğu kökenli şirketlere karşı rekabet konusunda zorluklar yaşıyorlardı. Buna, bir de artan maliyetler eklenince, iyice zorlanacaklar. Frankfurt'tan uzun menzil uçan bir kişi direkt 45 euro vergi öderken, THY ile IST üzerinden FRA-IST-uzun menzil uçarken sadece 8 euro ödeyecek (FRA-IST için), sonrasında Türk Hükümeti vergi istemediği için cebinde 37 euro fazladan para kalacak. Bu da, AB içi uzun menzilcilerin pazar kaybetmesine neden olacak!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yakında AB uyumu adı altında bizde de uygulamaya geçilir. Bu vergi neden konulmuş haberde bilgi yok. Padişah usulü "tez vergi salına" nın daha çağdaş hali.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000