24 Haziran 2008, Salı 07:55:19

Havayollarının karizması çizildi!

ABD'de ilk önce finans sektöründe başlayan sonrasında ise gıda şirketlerinden perakende devlerine kadar sıçrayan kriz, havayolu şirketlerinin de itibarlarını sarstı.

ABD'de ilk önce finans sektöründe başlayan sonrasında ise gıda şirketlerinden perakende devlerine kadar sıçrayan kriz, havayolu şirketlerinin de itibarlarını sarstı. ABD'de yapılan bir araştırmaya göre petrol fiyatlarındaki artışla birlikte iş kesintilerine gitmeye başlayan, biletlerine zam yapan ve uçuşlarındaki ücretsiz yemekleri paralı hale getiren havayolu şirketleri artan maliyetlerini kurtarmaya çalışırken itibarlarından oldu. Harris Interactive İtibar Araştırması'na göre havayolu şirketleri son 1 yıl içinde itibarını en çok kaybeden şirketlerin başında geldi.

Google itibar şampiyonu
60 üst düzey ABD'li şirketin itibarını ölçen ankete 7 binin üzerinde kişi katıldı ve katılımcılardan hem negatif hem de pozitif olarak akıllarına gelen ilk iki şirketi söylemeleri istendi. Buna göre geçen sene havayolu şirketlerini itibarlı bulanların oranı yüzde 31 iken, bu sene bu oran yüzde 26'ya kadar düştü. Çalışanlarına iş arasında kestirmeleri için ofis içinde uyku bölmeleri oluşturan, havuzdan bilardoya kadar bir çok sportif ve sosyal etkinliği bünyesinde barındıran ve mühendislerine çalışma saatlerinin yüzde 20'sini oturup düşünerek harcamaları için izin veren internet arama motoru Google ise ABD'nin itibarı en yüksek şirketi oldu.

Havayollarının karizması çizildi!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000