05 Temmuz 2008, Cumartesi 08:20:44

HAVAYOLLARINDAN İNANILMAZ TASARRUF!

İngiltere’deki Cambridge Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmaya göre, cep telefonları yakın gelecekte havayolu sektörünün dünya genelinde yılda 600 milyon dolar tasarruf etmesini sağlayacak.

İngiltere’deki Cambridge Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmaya göre, cep telefonları yakın gelecekte havayolu sektörünün dünya genelinde yılda 600 milyon dolar tasarruf etmesini sağlayacak. Araştırmaya göre, cep telefonları yakın gelecekte yalnızca rezervasyon ve biletlemede değil, bagaj takibi ve ödemelerde de araç olarak kullanılacak.

Araştırma sonuçlarına göre halen dünya genelinde 3,2 milyar adet cep telefonu, uçak yolculuklarında gereken işlemler için gerekli teknolojiye sahip durumda. Dünyadaki havayolu işletmelerinin yüzde 67’si 2010 yılı sonuna kadar cep telefonları üzerinden check-in işlemlerini yapmayı programlarken, bunların yüzde 82’si de “bildirim servisi” kurmaya hazır olduklarını belirttiler.

Araştırma sonucunda, havayolu işletmelerinin, uçuş işlemlerinin tamamını cep telefonları üzerinden yapmaları halinde ise dünya havacılık sektöründe maliyetlerde 600 milyon dolar civarında bir tasarruf sağlanacağı ortaya çıktı.

HAVAYOLLARINDAN İNANILMAZ TASARRUF!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000