05 Ekim 2012, Cuma 15:13:29

HAVAYOLLARINA MAHKEME ŞOKU!

Avrupa Adalet Divanı, Avrupa Birliği'nde yolcu haklarını genişleten bir karar aldı. Yüksek mahkemenin kararına göre havayolu şirketleri, uçuşu aksayan yolculara tazminat vermemek için grevleri gerekçe gösteremeyecek.
  • bu haber thy'yi bağlamaz sanırım.türkiyede bu tür yargı kararı olamayacağı için yönetimin kınaları yanlarındadır.

Euractiv'in haberine göre; Avrupa Adalet Divanı, çifte rezervasyon, uzun rötarlar ve iptaller halinde verilen tazminatların kapsamının genişletilmesine karar verdi.
Mahkemeden yapılan açıklamaya göre, havayolu şirketlerinin, grevin ardından iki güne kadar gerçekleşen uçuşlarda yaşanan aksaklıklar sebebiyle de yolculara tazminat vermesi gerekecek.

AB kanunlarına göre uçuşu AB'de başlayan ya da sonlanan uçuşlarda yaşanan iptallerde yolcuların 600 Euro'ya kadar tazminat hakkı bulunuyor. Şu ana kadar grevler, tazminat gerekçesi sayılmıyordu.

Mahkeme kararı, 2006 yılında Finlandiyalı havayolu şirketi Finnair'in 2006 yılında iptal edilen bir uçuş sebebiyle yolculara tazminat vermeyi reddetmesi üzerine alındı.

Uçuştaki yolculardan biri olayı Finlandiya yargısına taşımış, Finlandiyalı mahkeme ise karar için Avrupa Adalet Divanı'na başvurmuştu.

HAVAYOLLARINA MAHKEME ŞOKU!

Yorumlar

?? ~ 12 yıl önce
bu haber thy'yi bağlamaz sanırım.türkiyede bu tür yargı kararı olamayacağı için yönetimin kınaları yanlarındadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000